24 mai 2018

Botoșani - Poli 0:0

De doi bani speranță. Un egal care nu ne ajută de fel, la capătul unui meci destul de bun spre bun al alb-violeților. Degeaba am scăpat de ocaziile adversarilor, dacă n-am putut profita de ale noastre, iar din acest moment șansele de supraviețuire mai scad oleacă, căci Voluntari și Mediaș au trei puncte ca și asigurate cu Juventus, ceea ce ne obligă la două victorii. Contrar aparențelor, rămânem la mâna noastră, însă doar pentru baraj.


N-a fost cea mai groaznică primă repriză văzută în ultima vreme, deși inițiativa au avut-o gazdele timp de o jumătate de oră. Ocazii mari nu și-au construit, reușind totuși să dea emoții la foarfeca lui Golofca, pe lângă minge (min. 5), la centrarea aceluiași Golofca (min. 19) și la lovitura de cap pe lângă semnate de Acsinte (min. 37). Alb-violeții au jucat timorat, fiind forțați să facă timpuriu o schimbare, Oliva accidentându-se - locul i-a fost luat de Raț (min. 14). Deși gazdele ne-au oferit destule oportunități să punem în pericol poarta apărată de vechea noastră cunoștință, Eduard Pap, recuperările obținute în linia mediană au fost irosite prin continuări lente sau imprecise. Abia pe final au apărat ocaziile noastre, și acelea din faze fixe. Cea mai mare i-a aparținut lui Șeroni, a cărui lovitura de cap s-a găsit pe direcția portarului, care a intervenit (min. 39). O acțiune frumoasă a lui Bîrnoi, în care a trecut de trei adversari și a finalizat cu șut din unghi, a fost respinsă în corner tot de Pap (min. 40), iar la scurt timp după, Șeroni a fost găsit de o altă lovitură de la colț, însă finalizarea a mers pe lângă (min. 42). Mare șansă a avut și Drăghici, lansat cu o pasă filtrantă de Artean, numai că vârful nostru n-a apucat să-și armeze șutul, fiind blocat de un fundaș advers. Este drept că botoșănenii s-au cam mulțumit să arunce mingi lungi la aproape fiecare repunere și n-au arătat prea mult nerv în aceste minute, ceea ce ne-a facilitat prezența ofensivă.

La reluare am văzut o față mai insistenă, mai incisivă a gazdelor, care s-a concretizat rapid în diverse ocazii importante. Mai ales odată cu intrarea lui Axente, jocul Botoșaniului a căpătat formă. Mihai Roman (de la gazde) a deschis balul ratărilor notate între minutele 55-70, cu Straton la post în fața șutului trimis lângă bară (min. 56). Șeroni a scos de pe linia la lovitura de cap a lui Axente (min. 60), Straton și Cânu au intervenit la acțiunea din flancul nostru stâng care a urmat (min. 61), iar o nouă dublă intervenție, de această dată Straton - Șeroni, ne-a salvat la ocaziile lui Golofca (min. 62). Șero cu două mingi scoase de pe linia porții în doar câteva minute - remarcabil. Fulop și Axente au mai avut o mare șansă, ultimul (aparent) trimițând pe lângă din doar câțiva metri (min. 68), după care jocul a rămas pe contre, însă ocaziile s-au rărit. În general am suferit în flancul drept, unde Golofca a primit câteva servicii bune, însă multe au fost și intervențiile utile ale fundașilor noștri, mai ales pe baloane înalte. Jucătorii noștri n-au cedat, deși s-a văzut oboseala, iar cu puțin instinct de atacant, Roman putea/trebuia să înscrie când șutul deviat al lui Artean a ajuns la el, numai că poziționarea nu l-a ajutat (min. 80). Pe final ne-am încercat mai degrabă norocul - șut peste de la distanță al lui Bîrnoi, voleu dificil pe lângă al lui Munteanu, șut din voleu de la distanță al lui Roman, toate au ratat spațiul porții. Bizară introducerea lui Velcotă în prelungirile meciului, dar la urma urmei nu a mai contat în mod special.

După multă vreme, s-a văzut că jucătorii au vrut și au dat cam tot ce aveau. N-a fost destul. Dacă am putea face ceva cu spațiile libere, să depășim adversarii în viteză unu la unu, altfel ar arăta echipa. Nu avem un asemenea jucător, ceea ce ne face previzibili în construcție și lenți pe deschideri. Nu e o limitare care să te îngroape, ci una în jurul căreia poți construi o echipă - altfel, însă, decât am făcut-o noi în acest an.

Duelul cu Dinamo va fi, oricum l-ai lua, incredibil de greu. Dacă reușim cumva să găsim resursele de a câștiga, putem să rămânem stăpânii propriului destin. Cu șase puncte ajungem la cota 30; dacă bate Voluntari pe Chiajna, putem depăși Chiajna, care are 29 de puncte acuma; dacă fac egal, putem depăși Voluntariul. Șanse mici să-i mai prindem pe medieșeni, care au acum 27 și cu o victorie scontată în fața celor de la Juventus, ajung la 30 - și ne iau fața, fiindcă n-au beneficiat de rotunjire.

Hai să sperăm. Hai Poli!

Poli: Straton - Melinte, Cânu, Șeroni - Munteanu, Artean, Vașvari, Oliva - Ciucur, Drăghici, Bîrnoi

Schimbări:

Raț pentru Oliva (min. 14)
Roman pentru Drăghici (min. 70)
Velcotă pentru Bîrnoi (min. 90+1)

Niciun comentariu :

Google+