24 mai 2018

Avancronică: FC Botoșani - Poli

Într-un fel, ținta noastră nu s-a schimbat: ne trebuie cel puțin nouă puncte. Egalul obținut cu Mediaș, acasă, ne obligă, deci, la trei victorii. Sau, hai, două victorii și un egal. Avem şansa în această etapă să trecem pe locul de baraj şi să avem un final de sezon dramatic. Sau putem să ne fâsâim. Să sperăm că prima.


FC Botoșani

S-a făcut mult tam-tam despre posibilitatea ca Botoșaniul să fi donat puncte, nereușind să bată nici Chiajna acasă, nici Voluntariul, deși au avut om în plus mare parte din meci. Oricum ai lua-o, gazdele noastre de astăzi nu sunt într-o formă grozavă, ceea ce nu înseamnă mare lucru la ce jucăm noi. Așa și la meciul de acuma o lună n-au tras în draci, și tot ne-au bătut.

De câteva meciuri Botoșaniul joacă în 3-4-3, cu scopul de a fi mai avântată ofensiv. Costel Enache se declară mulțumit de numărul de ocazii create, însă rezultatele se lasă așteptate. Fără absențe de lot și cu suficienți jucători cât să-i odihnească pe cei mai obosiți, este clar că gazdele rămân favorite pentru meciul din această seară - chiar dacă în ultimele cinci partide au adunat chiar mai puține puncte decât noi.

Poli Timișoara

Din păcate, după ce ajunseserăm cu Grozavu într-un punct în care echipa știa să atace și să-și creeze ocazii, am revenit la status quo-ul de dinaintea mandatului său. Alb-violeții nu au avut ocazii reale nici cu Mediaș, nici cu Sepsi, nici măcar cu Juventus. Vorba vine, nu-ți trebuie ocazii să câștigi un meci, dar ajută să le ai.

La nivel de lot ne vedem obligați să abordăm aceste ultime trei partide fără fundaș dreapta de meserie. Cu Străuț și Haruț accidentați, cea mai probabilă variantă va fi vechea meteahnă de a-l reloca pe Ciucur în apărare. Imaginabil ar fi să se regăsească și Melinte acolo, cu un centru defensiv format din Cânu și Șeroni. Greu de zis care este varianta cea mai bună și oricum ne va fi greu cu viteza adversarilor.

Oricare ar fi ea, pentru ultima treime suntem fără soluții. Nimeni nu este în formă, ne lipsește complet incisivitatea și nu reușim să scoatem ceva din fazele fixe. Singura piesă neîncercată rămâne Zaluschi, care ar putea juca titular în spatele vârfului, cu Bîrnoi mutat în flancul stâng. Mare lucru nu putem încerca în rest, în vaga speranță de a schimba ceva.

Ce mai zice Neaga?
„Sper ca până la ora meciului să îi capacitez, să aibă aceeaşi dorinţă pe care au avut-o şi în seara aceasta de a câştiga - pentru că nu este jucat nimic în momentul de faţă.”
Da, aşa e. Deci hai cu victoria.

Ultima întâlnire

Niciun comentariu :

Google+