2 aprilie 2018

Poli - Sepsi 2:2 (1:0)

De abia au început meciurile capitale şi deja m-am săturat de ele. Mereu e totul sau nimic, mai mereu iese ceva între, iar Poli se zbate să iasă din propria capcană. Cu o echipă dependentă de aşa de mulţi jucători peste 35 de ani, avem nevoie obligatoriu de schimbări inteligente şi care să ne revigoreze pe final. Nu prea avem şi asta s-a simţit astăzi. Golurile lui Ciucur şi Şeroni ne-au salvat un punct, aşa cum o deviere absurd de ghinionoasă a lui Artean i-a băgat pe oaspeţi în joc direct la începutul reprizei secunde.


Prima ocazie a aparținut echipei noastre, când centrarea lui Munteanu a ajuns le Vașvari în careu, acesta a pus pentru șut lui Ciucur în centrul careului, balonul i-a revenit din blocaj și șutul său n-a pus probleme pentru Niczuly (min. 6). Jocul a fost unul disputat încă de la debut, cu mult pressing din partea noastră, deseori fragmentat însă. A fost nevoie de o singură fază construită cap-coadă din partea unei echipe ca scorul să se modifice. Poli a reușit o acțiune de atac deosebită, un adevărat gol de echipă, cheia fiind pasa lui Munteanu, care l-a găsit inspirat pe Haruț, acesta a pus mingea în fața porții lui Roman care cumva a reușit să dea în portar din doar câțiva metri, dar balonul i-a revenit lui Ciucur care n-a mai ratat (min. 23). Deși alb-violeții au rămas destul de sus, Sepsi a reușit să-și creeze o primă șansă după o degajare hazardată a lui Straton, faza fiind finalizată cu un șut din unghi închis în plasa laterală (min. 31). O imensă ocazie a urmat, după o fază fixă prelungită, Straton reuşind să scoată lovitura de cap a lui Ursu cu un reflex providenţial (min. 32) şi nici la cornerul care a urmat n-am arătat bine, dar finalizarea ne-a iertat. Meciul a revenit pe direcţia sa anterioară până la finalul reprizei, cu Poli controlând destul de bine ostilităţile, fără a reuşi însă încă o acţiune periculoasă de atac.

La pauză făceam fel şi fel de calcule despre cum avem neapărat nevoie de un gol repede. Bineînţeles, golul a venit la poarta noastră, într-un mod incredibil: o centrare la marginea careului este deviată de Artean spre vinclul lui Straton, fără şanse pentru portar (min. 49). După aşa o fază e greu să nu te ia cu fatalismele. Poli n-a arătat ca şi cum ar ştii ce să facă, deşi am rămas insistenţi. Până la urmă tot Sepsi ar fi putut înscrie, pe o contră rapidă, doar ieşirea lui Straton şi blocajul lui Artean salvându-ne la şuturi consecutive (min. 62). Cinci minute mai târziu, tot Sepsi are o şansă cu un şut din interiorul careului, semn că veteranii noştri obosiseră. Am replicat însă grozav imediat, cu Ciucur lansat de Croitoru, extrema noastră a reuşit să întoarcă un jucător în careu şi a luat la ţintă poarta, dar un adversar s-a interpus decisiv (min. 67). Mare şansă apoi după o insistenţă prelungă la poarta adversă, când balonul a ajuns la Vaşvari şi şutul său la colţul lung a ratat poarta (min. 69). Lovitura de cap a lui Oliva e moale, la o fază care ne poate aduce mai mult (min. 77) - şi un minut mai târziu, din nou se vede oboseala noastră, lentoarea în repliere, Kuku are mult timp la dispoziţie să-şi pregătească şutul, iar de la 25 de metri îl învinge cumva pe Straton, deşi acesta se afla pe minge (min. 78). Din exact aceeaşi poziţie putea înscrie şi Fulop dacă nu ne salva bara, iar Poli arăta deja în mod distinct ca o echipă foarte mică. În lipsă de idei, Grozavu l-a introdus pe Şeroni vârf şi am început să aruncăm mingile în faţă. Părea o tactică fără speranţe, până când a funcţionat: minge trimisă din apărare de Artean, Roman a incomodat un adversar cât să devieze spre Şeroni, acesta l-a lăsat pe Oliva singur cu portarul, argentinianul a tras în Niczuly, dar balonul i-a revenit lui Şeroni care a înscris în poarta goală (min. 89)! Am sperat, poate, într-o minune la final, însă meciul s-a încheiat cât se poate de prost, cu Raţ văzând cartonaşul roşu după ce l-a călcat pe Kuku. Şi aşa s-a terminat.

Poate că într-un fel a fost cel mai bun meci al echipei de la cel cu Craiova încoace, dar pur şi simplu nu părem suficient de puternici, de concentraţi, să ducem nouăzeci de minute cu minimum de greşeli. Ambele goluri au venit pe erori personale, ocazii am avut câteva, de am chiar înscris de două ori, dar per ansamblu nu este destul. Raţ a sfârşit meciul cum mă temeam, eliminat şi implicit absent pentru două meciuri capitale, mai ales că n-a jucat rău şi s-a dovedit un bun executat de lovituri libere. Nu este destul. Presiunea nu-şi are rostul, dar ea există oricum; echipa a dat totul pe teren, drept dovadă am şi reuşit egalarea nesperată de pe final. Dacă reuşim să jucăm cu această intensitate, măcar avem o şansă.


Poli: Straton - Haruț, Artean, Cânu, Raț - Enescu, Vașvari - Munteanu, Croitoru, Ciucur - Roman

Schimbări:

Oliva pentru Ciucur (min. 71)
Şeroni pentru Croitoru (min. 85)

Niciun comentariu :

Google+