3 aprilie 2018

Note: Poli - Sepsi

Poli - Sepsi 2:2 (1:0)
[44 voturi]


CRONICA MECIULUI

Cătălin Straton

O paradă excelentă în prima repriză, una pe măsură în a doua şi vreo trei alte intervenţii sigure - dar şi o degajare care le-a oferit oaspeţilor una din marile lor şanse ale primei reprize, precum şi intervenţia neconvingătoare de la golul lui Kuku.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,2

Denis Haruţ

Şi-a trecut practic în cont o pasă de gol, semn că poate oferi servicii de calitate dacă i se oferă şansa. Prezenţa sa în prima repriză a fost una pozitivă, însă în a doua a cam dispărut, fiind prins scos din poziţie la câteva acţiuni ale oaspeţilor. Apropo, cât de des îl mai tratăm mental ca junior şi cât ca un jucător la nivelul de maturitate al coechipierilor? Şi are doar 450 de minute în Liga 1.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 5,8

Andrei Artean

Aparent nici măcar nu-i vorba de Melinte, ci de ocupantul postului blestemat - care erau şansele unui asemenea autogol? În rest a avut o prestaţie destul de bună, cu câteva intervenţii importante şi sigure, dar echipa a avut mult de suferit pe seama acelei mingi bărbierite în propria poartă.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 4,4

Gabriel Cânu

Nu mi s-a părut un meci grozav din partea lui Cânu. El a pierdut duelul la cap care a precedat ocazia oaspeţilor din minutul 32 şi putea prea bine să fie eliminat pentru faultul comis în minutul 81, la libera din care Fulop a trimis în bară.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 5,6

Răzvan Raţ

Într-un fel m-am temut de asta, de un jucător bun care încă realizează ce a pierdut cu vârsta. Asemănarea cu Contra din a doua sa vizită la Poli s-a dovedit nefericit de potrivită, prin prisma eliminării din minutele de prelungire. Pentru un jucător adus fix să conteze în aceste zece etape, e mult să lipseşti două meciuri, mai ales că - dincolo de câteva momente de slăbiciune defensivă - Raţ chiar a părut că mai are calitatea să ajute echipa. Serviciul la faze fixe a fost mereu periculos, în două acţiuni a arătat şi fler ofensiv, dar...acum ne rămâne să sperăm că va reveni mai apt pentru partida cu Dinamo şi tripla de acasă Chiajna-Voluntari-Juventus. Poate să mai conteze.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 5,5

Gabriel Vașvari

Un meci cu două bune ocazii pentru Vaşvari, ambele finalizate dezamăgitor. Am suferit la mijloc în repriza secundă, când echipa s-a rupt, cu Vaşvari prins neconvingător în defensivă. Putea să iasă la blocaj alături de Oliva la golul lui Kuku, iar mingea i-a trecut printre picioare la prima ocazie a nigerianului.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 5,1

Andrei Enescu

În prima repriză cred că Enescu a fost cel mai bun om al echipei. A luptat cu multă îndârjire, a reuşit o grămadă de recuperări în zone bune, şi a deschis relativ rapid jocul. În a doua s-a mai stins, a părut greoi cu mingea la picior, iar serviciul a lăsat de dorit.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 4,8

Alexandru Munteanu

Pasa pentru Haruţ la gol a fost trasă la indigo cu cea de acum câteva etape, când tot Roman a ratat (cu Juventus, chiar?). Mi-a plăcut aportul său în prima parte, dar în a doua a ieşit din joc, ca toată echipa de fapt, şi a irosit două acţiuni de atac cu şuturi optimiste de la distanţă. Aşteptările de la Munteanu rămân mari.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,1

Marius Croitoru

E clar că nu avem un jucător care să ştie să gestioneze jocul mai bine decât Croitoru. Liberele scoase, maniera în care protejează mingea, fragmentarea jocului, toate aduc în general un plus pentru o echipă căreia îi lipsesc încă tiparele de joc. A făcut un pressing agresiv alături de colegi în prima repriză şi probabil trebuia schimbat mai repede, dacă aveai cu cine. Poate trebuia să fie Zaluschi pe bancă în acest sens?

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,4

Alexandru Ciucur

N-a fost grozav în prima repriză, dar a dat gol. A creat mai toate fazele noastre periculoase în a doua, cât a stat pe teren, dar golul nu s-a mai lipit, în special la acea acţiune în care l-a întors pe Dalmau. La Ciucur ştii destul de bine pe ce te poţi baza.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 6,6

Mihai Roman

Vorbeam cu cineva că este cel mai bun atacant pe care l-am avut în acest sezon. Din păcate asta nu spune multe şi, mă tem, nu este chiar atacantul de care am avea nevoie, aşa cum credeam când a venit. Munceşte mult, a intrat într-o grămadă de combinaţii cu coechiperii, a protejat bine, dar a fost nevoie de intrarea lui Şeroni ca o acţiune „pe vârf” să fie concretizată cu o continuare spre poartă. Să nu mai spunem de ratarea de la faza golului şi numeroasele faze în care a fost prins în ofsaid.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 4,4

REZERVE

Maxi Oliva

M-a mirat puțin schimbarea, dar s-a dovedit o mutare relativ potrivită. Cred că Oliva a intrat să-l mai dubleze pe Raț, obosit. La faza golului marcat de Kuku i-a lăsat acestuia mult, mult spațiu, atacându-l târziu, răscumpărându-și oarecum eroare cu faza golului nostru.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,3

Alin Șeroni

A intrat cu cinci minute rămase, semi-accidentat, și a făcut în atac mai mult decât Român în...câte meciuri? Da, sunt răutăcios, nici nu mă deranjează aportul lui Roman atât de mult, dar ne-a lipsit tot sezonul un vârf cu forța de penetrare a lui, culmea, Șeroni.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 6,8

ANSAMBLU

Leo Grozavu

Repet ce am scris în cronică: echipa a arătat considerabil mai bine ca atitudine și, într-o măsură, ca reușite față de celelalte partide din acest an. Situația rămâne paradoxală: cum am putut anul trecut să fim mai eficienți cu un lot teoretic mai slab? Aș zice că ni se trage de la faptul că atunci aveam o schemă clară de joc, chiar dacă era rudimentară - mingea pe Bărbuț și maximizarea fazelor fixe. Acum construim elaborat, întoarcem deseori mingea pentru a găsi culoare sau jucători demarcați, dar rezultatele lipsesc de la acest joc oarecum laborios și ne consumă energia. Cu trei jucători de 37 de ani pe teren să încerci un pressing așa de agresiv ca al nostru din prima repriză nu avea cum să nu ne coste în partea secundă.
Aici intervine partea a doua a problemei: lipsa rezervelor. Grozavu a efectuat doar două schimbări, dintre care una în minutul 85. El și i-a pus pe Drăghici, Străuț, Bîrnoi, Șeroni și Oliva pe bancă, dar nu a avut cu cine să schimbe mai repede. Știu că Zaluschi nu reprezintă vreo garanție, dar trebuie să avem înlocuitor pentru Croitoru, altfel rămânem descoperiți.
Cât despre o posibilă înlocuire a lui Grozavu - ar fi cea mai disperată mutare cu putință și încă nu suntem atât de disperați. Probabil când vom fi, va fi prea târziu oricum.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 4,7

Echipa

De vrut, vor. Dar atâta timp cât oferim adversarilor de la patru ocazii pe meci în sus, ne va fi mereu greu să câștigăm. Este clar că acea cădere din repriza a doua n-a fost doar fizică, ci și de moral, după acel autogol incredibil de afurisit. Marele plus este că am reușit să revenim pe final și am arătat dorința de a ne juca șansa în minutele de prelungire rămase. Știu că sună puțin bizar, dar cred că va veni și ziua noastră dacă perseverăm și ne găsim echilibrul la nivelul primului unsprezece.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,2

Omul meciului

Alin Şeroni - 29,5%
Alexandru Ciucur - 27,3%
Denis Haruţ - 15,8%
Niciunul - 13,6%
Gabriel Cânu - 4,5%
Răzvan Raţ - 4,5%
Alexandru Munteanu - 2,3%
Cătălin Stratin - 2,3%

Niciun comentariu :

Google+