28 aprilie 2018

Poli - Chiajna 1:0 (0:0)

Aș zice că era inevitabil, dacă nu ne-ar fi eludat atâta vreme: o dușcă bună de șansă. Deși alb-violeții au dominat aproape întreaga partidă, ne-a lipsit precizia la ultima pasă, iar atunci când am avut golu-n bocanc (cap), am dat-o-n bară. Un șut al lui Munteanu în minutul 90+3 a fost însă deviat instinctiv de Drăghici, balonul a luat o traiectorie peste portar și s-a dus în vinclul porții - un gol pe măsura tuturor suferințelor din aceste luni, care seamănă, măcar emoțional, cu acea reușită a lui Javi Hernandez împotriva Voluntariului, din aprilie lui 2015. Să sperăm că ce urmează va fi un reviriment, nu ultima jubilare.


Părea că vom avea parte de altfel de meci în primul sfert de oră, deși, în adâncurile noastre, știam că nu există altfel de meciuri pentru Poli, ci doar același fel cu alt deznodământ. Alb-violeții au intrat bine în joc, așezați în 4-4-2, au pus presiune pe adversar și au avut prima șansă la șutul lui Ciucur, pe o minge statică, respins de portar în corner (min. 8). Ne-a pierit însă consistența după acele prime cincisprezece minute și jocul a devenit destul de tern, mai ales că Ciucur se chinuia în flancul stâng, iar centrările din flancul drept nu găseau pe nimeni. Oaspeții nu ne-au dat emoții până la o liberă spre finalul reprizei, după un henț comis de Munteanu, mingea trecând puțin pe lângă vinclul porții (min. 44). Poli putea și trebuia să intre în avantaj la pauză, când la cornerul bătut de Raț mingea l-a găsit pe Drăghici, devierea acestuia cu capul a fost scoasă de pe linia porții, ca apoi balonul să-i revină lui Cânu, cu timp și spațiu la unsprezece metri, însă căpitanul nostru a trimis cu capul în bară (min. 45).

Mi-am tot derulat faza în cap pe parcursul pauzei, cu teama că din nou ne-am jucat marea șansă. Repriza secundă ne-a forțat să facem rapid două schimbări, întâi pe Melinte, accidentat, și apoi pe Roman, dezamăgitor. Deși am dominat copios teritorial, nu am reușit să legăm pasele în preajma careului advers, lipsindu-ne acel strop în plus de calitate, de viteză care face diferența. Am văzut niște șuturi de la distanță imprecise, semnate de Munteanu și de Drăghici, am văzut un culoar ideal pentru Munteanu, însă pasa lui Ciucur a fost către adversar, am mai văzut câteva centrări care n-au găsit niciun destinatar. Oaspeții au început să fie tăioși în a doua parte a reprizei, prin două-trei libere, precum și o contră la care am scăpat cu fața curată deși ne aflam unu contra doi. În sfârșit, în preajma minutul 80, avem și finalizare la faze, cu Drăghici luptând pentru o minge lungă pe care reușește să i-o retrimită lui Țigănașu, acesta a pătruns în careu, iar șutul său puternic a fost respins în corner de portar. Au urmat câteva faze fixe consecutive, cu cea mai mare șansă aparținându-i lui Șeroni, care a trimis moale, pe portar, cu capul (min. 82). Straton a avut două intervenții importante, la o centrare a lui Bawab, precum și la șutul de la distanță al lui Deaconu (min. 89), iar meciul lăsa impresia că se duce spre un egal implacabil. A venit însă acea acțiune la o ultima fază a meciului, o acțiune prelungită care a făcut circuit de pe flancul drept, pe cel stâng, ca să se întoarcă apoi la Munteanu - iar deznodământul vi l-am divulgat deja, 1-0 grație inspirației lui Drăghici.

N-are rost să mai filosofez despre importanța acestor puncte. Chiajna a arătat rău și dacă nu băteam astăzi...în fine. Urmează alte două meciuri mari acasă, de care trebuie să tragem cu dinții ca să le câștigăm. Chiar dacă am deplâns lipsa de calitate în ultima treime, echipa a luptat astăzi și avem nevoie în continuare de același tip de efort și de dedicare. Am semnat prin acest succes nu doar primele trei puncte din octombrie încoace, ci și prima partidă fără gol primit de la acel egal, 0-0, cu Dinamo, din decembrie. Nu o fi fost un meci perfect, dar avem din nou luxul de a spera.

Luptă Poli!



Poli: Straton - Haruț, Cânu, Melinte, Raț - Munteanu, Vașvari, Artean, Ciucur - Roman, Drăghici

Schimbări:

Șeroni pentru Melinte (min. 50)
Popovici pentru Roman (min. 54)
Țigănașu pentru Ciucur (min. 67)

3 comentarii :

Bugarschi Dusan spunea...

Cu multă muncă și ceva Noroc putem sa ne salvăm. Lotul echipei este de liga 1.Păcat ca situația financiară nea adus în aceasta postura ingrată Rămânerea în prima liga ar putea fi un restart pentru fotbalul timisorean. Hai Poli.

Anonim spunea...

Felicitări Cronica Violetă pentru programul meciului.Foarte Bine realizat plus ca era nevoie de el.

Stefan Carpanu spunea...

Mulțumim! Dacă aveți sugestii pentru programul de meci, suntem deschiși la (aproape) orice.

Google+