27 aprilie 2018

Avancronică: Poli - Chiajna

Ne agățăm de cele mai mărunte lucruri, ca să găsim motive de speranță. Oricât de teoretice ar fi șansele noastre și fără o victorie sâmbătă, este greu de crezut că scăpăm dacă nu batem. Sau, să zicem așa, fără minim-minimorum cinci puncte în următoarele trei meciuri, cu victorie versus Juventus.


Concordia Chiajna

Ultima săptămâna a adus un antrenor nou la Chiajna, pe Ionuț Badea. Badea vine cu ambiții mari și are o clauză de bonus pentru câștigarea campionatului anul viitor, mai ales că s-a vorbit în aceste zile despre sosirea unui finanțator potent anul viitor la echipa ilfoveană. Pentru binele nostru, ne rămâne să sperăm că o să-i adune de prin liga secundă.

Chiajna are două victorii în acest an, una cu Juventus și una cu Voluntari, ambele acasă. O zestre foarte slabă pentru o echipă cu jucători interesanți, cu nume, și o situație financiară stabilă. De obicei se spune că jucătorii trebuie să fie montați 100%, hai 101%, însă Ionuț Badea știe mai bine:

„Mesajul meu este să dea 500% la fiecare partidă, rămâne de văzut dacă acest lucru se va întâmpla.”

Da, rămâne de văzut.

Poli Timișoara

Memoriile depuse în această săptămână de Vașvari și de Ciucur (plus Țigănașu, deși situația acestuia nu este clară) nu întremează nivelul de încredere pe care îl avem în prioritățile jucătorilor. Dacă cei care intră pe teren nu sunt cu capul la fotbal, șansele de a scăpa ni se reduc spre zero.

Cu mai toți jucătorii apți, cu excepția lui Ciaccheri, îi rămâne lui Neaga să aleagă un prim unsprezece care să caută victoria. Ce înseamnă asta? Sincer, nici nu știu. Poate prezența lui Zaluschi în primul unsprezece ca om în spatele vârfurilor, sau eventual a lui Bîrnoi, care însă nu pare într-o formă grozavă. Alegerea vârfului titular nu va fi ușoară, niciunul dintre jucătorii de pe post nefiind convingători.

Ce zice Neaga?

„Ne aflăm în fața un meci foarte important, dar nu decisiv. Toată lumea trebuie să știe că suntem foarte concentrați pentru joc. Fotbaliștii noștri s-au pregătit foarte bine, dar nu vreau să se creeze o presiune în plus, ca și cum ar fi un meci capital. Este un joc important, dar nu decisiv. În total, sunt 24 de puncte puse în joc! Se poate întâmpla orice după meciul de sâmbătă: poți câștiga și apoi să retrogradezi, poți să pierzi, dar în cele din urmă să te salvezi. Important este să jucăm cu aceeași dorință cu care am evoluat în special în repriza a doua cu Dinamo. Dacă vom juca așa, sigur ne vom salva!”

Chiar dacă încearcă să nu pună presiune pe jucători, doar cei fără simțul responsabilității pot rămâne imuni la importanța jocului de sâmbătă. Ca să nu mai spunem de umilința pe care ne-au tras-o la ultima întâlnire directă.


Ultima întâlnire

Niciun comentariu :

Google+