10 aprilie 2018

Note: Gaz Metan - Poli

Gaz Metan - Poli 1:1 (0:0)
[41 voturi]


CRONICA MECIULUI

Cătălin Straton

Meci fără eroare, cu două intervenții oportune. Poate doar o ieșire pe sub minge să intre în contul lui Straton.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 6,5

Denis Haruţ

Ca în meciul trecut, prezență destul de bună în prima repriză, apoi mai puțin vizibil în a doua. Fazele periculoase l-au tot prins avansat, dar nu este vina lui, cât consecința mingilor pierdute pe construcție. M-am temut la mingea respinsă greșit în corner în prima repriză, dar am scăpat cu bine.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,8

Cristian Melinte

Un meci destul de bun făcut de Melinte. Poate că greșeala din repriza secundă a fost cauzată în parte și de suferințele sale fizice, dar în orice caz el cu Cânu sunt cel mai ok cuplu în centrul defensivei noastre.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,2

Gabriel Cânu

Multe respingeri bune, foarte prezent în jocul la cap, căpitanul alb-violeților a avut o prezență sigură în apărare.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 6,2

Maxi Oliva

Prestație pozitivă a argentinianului, atât defensiv, cât și la cele câteva urcări în atac. Trebuia să primească penalty, ca apoi să intervină foarte decis la o fază periculoasă în propriul careu. Va fi un duel interesant pentru titularizare între el, Raț și Țigănașu.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 6,0

Gabriel Vașvari

Puțină neșansă la libera expediată în bară. Pasă, practic, de gol pentru Munteanu la ratarea din minutul 47. În rest meci în nota obișnuită.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,6

Andrei Artean

Nici nu ține atât de mult de faptul că Artean nu este fundaș, maniera în care a tratat faza care a precedat golul. Pur și simplu a fost o eroare de judecată, atât ca poziționare, cât și ca citire a adversarului. Poate că în inabilitatea de a proteja mingea s-a simțit o inadvertență de rol, dar chiar și cu „uneltele” sale de închizător putea rezolva simplu acel moment. Precum se vede și în note, nu ne displace de Artean, dar în acest an a comis-o grav în trei partide, de fiecare dată cu consecințe pentru tabela de scor. Indiferent ce alt aport are, nu compensează.

Nota Cronicii: 4,0
Nota comunității: 3,2

Alexandru Munteanu

Nu i se poate imputa lui Munteanu că nu este activ. La faza din prima repriză, când el a recuperat, eram sigur că vă ajunge să finalizeze. Întrebarea venită după meci de la un reporter, dacă acum trei ani îl mai prindea cineva pe Alex Munteanu din acea poziție, a fost destul de crudă - pe de-o parte fiindcă presupune că la nici 31 de ani Munteanu și-a pierdut una dintre cele mai importante calități de fotbalist și pe de cealaltă parte fiindcă pe fondul lipsei sale de formă, pare aproape un adevăr. Tind să cred că este o problemă de încredere, care s-a resimțit și la finalizarea neconvingătoare de la începutul reprizei secunde, care se resimte la șuturile hazardate, imprecise de la distanță. Munteanu întruchipează cel mai bine starea întregii echipe.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 4,8

Marius Croitoru

Croitoru și-a făcut jocul, a scos faulturi, trebuia să scoată și măcar un galben la Tîrcoveanu, dar Găman s-a făcut că nu vede. Aportul ofensiv al jucătorului nu a fost însă la nivelul la care am fi sperat să fie.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 5,4

Alexandru Ciucur

Al doilea meci consecutiv cu gol marcat aduce totalul lui Ciucur la trei reușite, semn că acesta a început să-și intre în rol, odată ce nu mai este plimbat pe tot terenul. Nu a avut o contribuție notabilă la joc în rest, dar a făcut ce ne-am fi așteptat de la Roman - ca atunci când apare șansa, să nu rateze.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 6,6

Mihai Roman

L-am tot apărat pe Roman până acuma, dar jocul de la Mediaș a fost dincolo de dezamăgitor. A ținut foarte greu de minge, n-a intrat eficient în combinații cu colegii, n-a reușit nici să ciupească niște faze fixe. Când în sfârșit a avut șansa de a înscrie, scăpat singur spre poartă, a încercat o finalizare pretențioasă, din voleu, care a mers moale pe direcția portarului. Nu știu dacă este o chestie de putință sau de voință, dar la acest nivel putea să joace și Drăghici, care nu ne costa câteva mii de euro în plus pe lună.

Nota Cronicii: 4,0
Nota comunității: 3,2

REZERVE

Cosmin Bîrnoi

O schimbare interesantă, care a dat roade la final. Chiar dacă a pierdut câteva mingi, rolul lui Bîrnoi este să-și asume niște riscuri și să scoată unul, doi adversari din joc. Când va învăța să dea drumul mai repede la minge (și mai precis), va avea un cuvânt de spus în Liga 1. A dat centrarea la golul lui Ciucur și aproape că a scăpat spre poartă la ultima fază, într-o situație dificilă.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 5,9

Alexandru Țigănașu

O revenire bine-venită și mult așteptată! Nu a avut un impact notabil asupra jocului odată ce-a intrat, dar acestea sunt primele sale minute într-un meci oficial după multe luni de repaus forțat.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 5,4

Andrei Enescu

Am sperat că Enescu va oferi un plus de vitalitate liniei de mijloc pe final, dar nici prezența lui nu a schimbat dinamica partidei.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 5,0

ANSAMBLU

Leo Grozavu

De această dată Grozavu a făcut schimbările în timp util și echipa a avut energia să rămână periculoasă în partea secundă. A plătit faptul că nu și-a pus un fundaș central pe bancă, dar e greu de zis dacă introducerea lui Akaki ar fi fost mult superioară retragerii lui Artean. Șeroni, cel mai probabil, era indisponibil. Ne rămâne să sperăm că ne putem baza pe Melinte pentru următorul meci.
Altfel, antrenorul va trebui să ia o decizie importantă etapa viitoare în ceea ce îl privește pe Roman, care se cere schimbat. Oricum, se simte că echipa a căpătat stabilitate la nivelul primului unsprezece, chiar dacă erorile personale ne omoară în continuare.
Comentariile de la finalul partidei, despre calitate și inimă, despre ce aduce oamenii la stadion, au fost tăioase și destul de justificate, în special pentru prima repriză. Vom vedea dacă trezesc simțul responsabilizării sau crează un recul.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 4,8

Echipa

”De vrut, vor. Dar atâta timp cât oferim adversarilor de la patru ocazii pe meci în sus, ne va fi mereu greu să câștigăm.”

Aparent nu e nevoie să schimb introducerea. Tot ce au avut gazdele în materie de ocazii, le-am oferit noi. Ei, în schimb, au făcut o singură eroare individuală majoră. Este un detaliu care contează. Dacă am știi să ne apărăm, cu siguranță nu pierdeam niciun meci în acest an, ba probabil câștigam vreo trei, chiar și neștiind cum să atacăm. Avem mare nevoie de consistență în apărare ca să scăpăm.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,4

Omul meciului

Alexandru Ciucur - 56,1%
Nicunul - 17,1%
Cătălin Straton - 7,3%
Gabriel Cânu - 7,3%
Cosmin Bîrnoi - 7,3%
Denis Haruț - 2,4%
Andrei Artean - 2,4%

Niciun comentariu :

Google+