9 aprilie 2018

Gaz Metan - Poli 1:1 (0:0)

De departe cel mai bun meci făcut de Poli în ultimele luni de zile, în special grație unei reprize secunde în care alb-violeții au arătat multă ambiție, chiar și în lipsa calității. Un penalty clar refuzat de centralul Găman și o eroare incredibilă a lui Artean erau să ne coste toate punctele pe final, dar echipa a arătat din nou forța de a reveni, reușind să egaleze prin Ciucur. Este un punct bun pentru noi, mai important fiind faptul că meciul, în ansamblul lui, trebuie să ne ofere încredere pentru partidele următoare.


N-ai fi zis că o să fie mare lucru de văzut, la cum s-a desfășurat prima repriză. Încrâncenarea a fost palpabilă de la începutul meciului, ambele echipe fiind preocupate să nu primească gol. Cele mai mari șanse, câte una de fiecare parte, au fost curmate de adversari la peste treizeci de metri de poartă - Munteanu, ajuns din urmă când părea că scăpase singur spre poartă (min. 18) și Cristea de la Mediaș întâmpinat de Straton. În rest, alb-violeții au avut dificultate în a construi în jumătatea adversă, mingile lungi aducând puține roade, în vreme ce gazdele au presat mai bine în flancul drept, ocupat de prietenul Crețu, dar mai mult de o lovitură de cap peste nu au putut să contureze (min. 41). În altă ordine de idei, cum a scăpat Târcoveanu de galben după două intrări dure la Croitoru, greu de zis.

La reluarea jocului, ambele echipe au demarat. Prima mare șanse i-a aparținut lui Munteanu, care singur cu portarul, ușor incomodat de un adversar, nu a reușit să-și cadreze șutul (min. 47), iar tot Munteanu a avut culoar bun de la 25 de metri, dar a tras peste (min. 49). O minge făcută cadou oaspeților la mijlocul terenului de același Munteanu i-a permis lui Rondon să ajungă singur cu Straton, șutul său din unghi fiind parat de portarul nostru (min. 53). Jocul a rămas unul cu ritm, alb-violeții oferind parcă prea multe șanse din nimic gazdelor, dar Poli a avut de suferit pe seama unei decizii jalnice a centralului Găman, care nu a acordat penalty la faultul clar asupra lui Oliva (min. 59). O nouă minge pierdută ușor la mijloc, de această dată de Melinte, a pus pe tavă o nouă șansă medieșenilor, de această dată șutul lui Cristea țintind plasa laterală (min. 73). Jocul era evident mai aerisit, inclusiv în fața careului nostru, dar nici gazdele n-au arătat o calitate deosebită în ultima treime. Ne-a mai parvenit o șansă mare, când Vașvari a bătut o liberă de la douăzeci de metri, ușor lateral stânga, iar șutul său a nimerit bara. Și apoi, în mod prea familiar, mingea lungă din apărare l-a păcălit pe Artean, care a pierdut-o în fața lui Rondon, acesta a pătruns în careu și i-a pasat în fața porții goale lui Diogo (min. 83). M-am trezit râzând amarnic. Totuși, alb-violeții n-au cedat, iar o minge lungă din apărare l-a găsit pe Roman în poziție de singur cu portarul, prima și cam singura fază chiar utilă a vârfului adus de la Craiova finalizându-se cu un voleu din prima fix pe poziția portarului (min. 86). Am crezut că asta ne-a fost, până ce Bîrnoi a țintint colțul lung cu o centrare din zona dreaptă, l-a găsit acolo pe Ciucur care a profitat de alunecarea unui adversar și a restabilit egalitatea (min. 87). Finalul a rămas deschis, ambele formații fiind la o deviere bună distanță de câte-o mare ocazie, dar exceptând șutul deviat peste al Mediașului, nu s-a mai întâmplat ceva notabil.

Grozavu a fost supărat pe jucători la final, fiiindcă au jucat fără calitate și fără inimă pe alocuri. Scuzele legate de temperatură invocate de Ciucur și Munteanu n-au căzut taman bine, dar nu știu în ce măsură criticile se justificau după desfășurarea evenimentelor - cele de calitate, poate, dar nu cele de inimă. Oricum, echipa dă semne de viață, chiar dacă perseverează în exercițiul de autosabotare defensivă. Aproape toate ocaziile gazdelor au fost puse pe tavă de erori personale, cea mai frapantă fiind a lui Artean, dar nici cele semnate de Munteanu sau Melinte nu au fost mult mai prejos. Nu se vor întâmpla minuni în apărarea noastră, însă dacă reușim să stăm pe direcție și începem să adunăm câte trei puncte, chiar avem de ce să credem că putem scăpa.

Poli: Straton - Haruț, Melinte, Cânu, Oliva - Artean, Vașvari - Munteanu, Croitoru, Ciucur - Roman

Schimbări:

Bîrnoi pentru Croitoru (min. 57)
Țigănașu pentru Oliva (min. 71)
Enescu pentru Melinte (min. 75)

Niciun comentariu :

Google+