22 aprilie 2018

Note: Dinamo - Poli

Dinamo - Poli 1:0 (0:0)
[40 voturi]


CRONICA MECIULUI

Cătălin Straton

O nesiguranță la debut de meci a fost urmată de o serie fascinantă de parade. Cinci ocazii imense scoase de portar, ceea ce spune multe despre calitatea jocului nostru defensiv, în special în prima parte.

Nota Cronicii: 7,0
Nota comunității: 7,7

Bogdan Străuț

Destul de tragic în prima parte, cu trei ocazii izvorâte direct din flancul drept, unde Străuț a avut și foarte puțină susținere. În partea secundă ne-am regrupat, însă tot Străuț a fost cel care la gol l-a pierdut din marcaj pe Moldoveanu, asta dacă este să facem abstracție de ofsaid.

Nota Cronicii: 4,0
Nota comunității: 5,1

Cristian Melinte

Mi s-a părut că Melinte a suferit mai mult decât Cânu, el fiind cel care putea, eventual, să-l mai susțină pe Străuț - el sau unul dintre închizători. În mare, însă, a evoluat rezonabil, iar slăbiciunile din prima repriză au ținut și de deciziile de titularizare ale lui Neaga.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 5,6

Gabriel Cânu

Știu că este o fază care de regulă nu prinde rezumatele de meci, dar intervenția lui Cânu de la începutul partidei, unu la unu cu Moldoveanu cred, a fost remarcabilă. Era să fie expus de Mahlangu ulterior, însă ca prezență, ca atitudine, Cânu a fost ce trebuie.

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 5,8

Răzvan Raț

Prins expus în câteva rânduri, Raț a avut o prestație rezonabilă și și-a trecut în cont câteva acțiuni pozitive și o grămadă de pase precise, mai ales în primea parte a meciului. Timid tatonaj la Torje înainte de șut. Aș fi vrut să-l văd puțin mai ofensiv, dar la ce făceau dinamoviștii cu noi, nu știu dacă ne-am fi permis.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 6,0

Gabriel Vașvari

Am suferit la mijloc în prima repriză, aceasta fiind zona în care gazdele au creat rapid superioritate. Mutat mai sus, Vașvari a avut un efect mai mare asupra jocului, chiar dacă i-au lipsit sclipirile care să facă diferența.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 5,9

Andrei Artean

O fază din prima repriză are și Artean pe conștiință, care în rest nu ne-a oferit multe argumente de ce ar trebui să fie titular.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 4,9

Alexandru Munteanu

Deși a insistat mult, pe tot frontul de atac, n-a reușit să concretizeze multe acțiuni și atunci când a trebuit să dea drumul la minge, fie a făcut-o greșit, fie a făcut-o târziu.

Nota Cronicii:  5,0
Nota comunității: 5,2

Cosmin Birnoi

Câteva slalomuri spectaculoase, dar fără nicio finalitate, exceptând mingile pierdute.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 4,9

Alexandru Ciucur

Puțin succes în duelurile unu la unu. Dacă reușea să plaseze mingea la ocazia avută...altfel, tatonare neconvingătoare la Torje înainte de gol.


Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 5,6

Alexandru Popovici

Absent în prima repriză, a mai recuperat în a doua, prin centrarea (semi)reușită la ocazia lui Ciucur și șutul trimis din unghi spre poartă. Puțin.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 5,4

REZERVE

Denis Haruț

A intrat bine în joc, la închidere, și am fost foarte impresionat de cum a jucat cu mingea la picior, de pasele oferite și de curajul de a cere balonul cu fiecare ocazie. Putea fi jucat mai des de coechipieri. I-a făcut față bine în două rânduri lui Torje (ca notă diversă, coleg cu Străuț la...Poli II).

Nota Cronicii: 6,0
Nota comunității: 6,3

Alin Șeroni

Nu s-a prea văzut în joc după ce a intrat, ceea ce nu e chiar rău în acest caz.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 5,7

Octavian Drăghici

Niciun impact asupra jocului.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 4,9

ANSAMBLU

Adrian Neaga

Lotul are niște deficiențe la mijlocul terenului, atât defensiv, cât și la construcție, pe care niciun antrenor n-a reușit să le elimine pe deplin. Astăzi s-au simțit acut, Străuț fiind lăsat de unul singur și complet depășit de Salomao în prima parte - o titularizare curioasă, de altfel, din moment ce Haruț a arătat mai mereu calitate. Ceea ce nu se poate spune despre cel ales să-l înlocuioască, Bîrnoi, care are fler, dar este prea rar util echipei. Utilizarea lui Popovici în atac a fost o alegere logică, dar nu a dat roade.
Mi-au îmbunătățit tonusul declarațiile sale de după meci. Fără dat din umeri și neputință, cu iritare la adresa arbitrajului și încredere în jucători. Ei trebuie să i-o răsplătească.

Nota Cronicii: 5,5
Nota comunității: 6,0

Echipa

Repet ce am scris în cronică: aș vrea să văd din partea tuturor că le pasă, că sunt implicați sută la sută. Să fie supărați, chiar dacă înțeleg că e greu, după atâta supărare, și atâta tensiune, și atâtea neajunsuri să mai găsești resurse să te superi când un Istvan Kovacs își bate joc de tine. Nu știu de ce mi se pare brusc evident că lipsa asta de supărare este (o parte din) motivul pentru care ne aflăm la retrogradare.

Nota Cronicii: 5,0
Nota comunității: 6,1

Omul meciului

Cătălin Straton - 82,5%
Alexandru Ciucur - 7,5%
Gabriel Cânu - 2,5%
Răzvan Raț - 2,5%
Gabriel Vașvari -2,5%
Cosmin Bîrnoi - 2,5%

Niciun comentariu :

Google+