20 aprilie 2018

Dinamo - Poli 1:0 (0:0)

Două greșeli impardonabile de arbitraj au întors, practic, rezultatul de pe tabelă. Gazdele, după o primă repriză cu multe, multe ocazii, n-au mai contat atât în partea secundă, au înscris din ofsaid și au fost iertați de un penalty pe final de meci. Deci, pentru noi, nimic nou, atât în joc, care n-a fost nici prea rău, nici prea bun, cât și în ceea ce privește norocul nostru.


Neaga a surprins puțin cu titularizarea lui Străuț, în speranța că experiența liniei de fund va compensa pentru lipsa ei de viteză. Lucrurile au părut să meargă bine vreo douăzeci de minute, timp în care dinamoviștii au avut vreo trei oportunități, dar o dată Cânu a intervenit excelent, iar în două rânduri finalizările au fost submediocre. Ofensiv, deși ne-am apropiat de careul advers, impreciza la execuțiile în viteză ne-a privat de orice acțiune periculoasă. Cu trecerea timpului, gazdele au pus însă control pe meci. Am scăpat la primul foc, când Popa a înscris din ofsaid, deși din spate venea regulamentar Mahlangu (min. 23). La următoarea ocazie, cu Străuț lăsat pe drum de Salomao, ne-a salvat reflexul lui Straton la șutul semnat de Hanca (min. 32). Au urmat minute de asediu, cu trei mari ocazii pentru gazde. O nouă suferință în zona Străuț a facilitat o minge către același Hanca, al cărei execuție a lovit bara transversală, faza a continuat și a ajuns în celălalt flanc al apărării noastre, centrarea în zonă centrală l-a găsit pe Popa, iar doar efortul lui Straton a făcut ca mingea să nu intre în plasă (min. 35). Repede înainte, iarăși Străuț depășit. mingea ajunge la Nistor în centru care-o saltă peste Cânu, dar Straton iese să blocheze in extremis (min. 39). Artean s-a făcut vinovat la ultima mare ocazie a reprizei, eroarea sa i-a permis lui Popa să scape spre poartă - același scenariu, Straton la post pe o finalizare moale (min. 42). În acest răstimp, Poli n-a apucat să respire în atac, doar șutul de la distanță al lui Munteanu prinzând cadrul porții adverse (min. 41), dar nu aș numi-o „ocazie”.

A doua repriză a început cum se terminase prima: centrare la colțul lung, Străuț marcaj larg la Moldoveanu, iar tânărul dinamovist dă în Straton din careul mic (min. 51). A fost însă o impresie falsă, căci partea secundă avea să ne arate o Poli mai compactă și mai tăioase, grație și a intrării lui Haruț la pauză, în poziția de închizător, cu Vașvari mutat în spatele vârfurilor. Dintr-o eroare a lui Dudea, care a scăpat pe sub picior centrarea lui Popovici, alb-violeții ar fi putut deschide scorul, dacă șutul lui Ciucur nu era taman pe poziția lui Penedo, care a parat (min. 55). Munteanu a tras apoi în plasa laterală (min. 57), iar ulterior și Popovici a încercat un șut din unghi, respins și acesta de portar (min. 69). Dinamoviștii nu mai păreau la fel de periculoși ca-n prima parte, și cumva tocmai din acest motiv piticul de pe creierul meu mi-a spus că „acuma-i acum”. Și acum a fost, când Torje a primit prea mult timp și spațiu în marginea careului, a tras destul de moale spre poartă, mingea a lovit însă bara și i-a revenit lui Moldoveanu, care a înscris. Din ofsaid mare. N-a contat, 1-0. Ne-am chinuit să mai facem ceva ofensiv, am adus mingea sus, însă mai greu cu ocaziile concrete. Chiar și așa, n-a fost de ajuns un gol din ofsaid, căci în ultimele minute ale timpului regulamentar, Ciucur a fost lovit în picior în interiorul careului și arbitrii, atât centralul, cât și tușierul n-au văzut nimic (min. 88). Ce să mai zicem noi aici?

Am stat să ascult declarațiile jucătorilor de după meci, Straton și Raț. Diplomați, distanți, „trebuie să facem ceva ca să ne trezim”. Reacția de la gol, unde ofsaidul a fost mare, s-a rezumat la câteva mâini ridicate, și doar la faultul asupra lui Ciucur s-au agitat jucătorii, cu Vașvari, Melinte și Cânu de pe margine. Aș vrea să văd mai mult, aș vrea să văd supărare, aș vrea să văd și furie, fiindcă VIAȚA CLUBULUI ESTE ÎN JOC.

Noroc cu declarațiile lui Rică Neaga, care au evidențiat arbitrajul catastrofal, atât aici, cât și la Mediaș, și care pe lânga asta a făcut aprecierile care se cădeau despre adversari și despre efortul jucătorilor noștri. Trebuie să le transmită, cumva, acest mesaj, fiindcă tot ce spunea Grozavu este pertinent.


Poli: Straton - Străuț, Melinte, Cânu, Raț - Artean, Vașvari - Munteanu, Bîrnoi, Ciucur - Popovici

Schimbări:

Haruț pentru Bîrnoi (min. 46)
Șeroni pentru Cânu (min. 66)
Drăghici pentru Popovici (min. 75)

Niciun comentariu :

Google+