20 aprilie 2018

Avancronică: Dinamo - Poli

Inevitabilul s-a produs și lipsa de rezultate i-a venit de hac lui Grozavu. În locul său, duo-ul Neaga-Șunda, va debuta cu un prim test foarte stern, în fața liderului din play-out.


Dinamo București

De la înfrângerea „surpriză” cu Juventus București, Dinamo n-a mai făcut pași greșiți. A trecut de Botoșani cu om în minus și a bătut lejer Chiajna și Voluntariul. Prestațiile cu ultimele două au fost chiar dominante. O brumă de speranță este că cele două goluri primite pe final în ultima partidă arată că echipa are niște tendințe de auto-suficiență, cu probleme în special pe centrul defensivei.

De la mijloc în sus, însă, dinamoviștii sunt periculoși. Linia de trei Nistro-Mahlangu-Hanca are multă calitate, Pesic s-a dovedit un transfer bun în această iarnă, revenirea lui Popa de la Botoșani a oferit echipei un om de gol, iar tânărul Moldoveanu a devenit om de bază în an acest an. Dinamo face ceea ce am visat și noi că vom putea cândva să facem, valorificarea juniorilor proprii, din poziția unei echipe de mijloc de clasament.

A fost ceva agitație în această săptămână la alb-roșii, vorbindu-se despre o posibilă plecare a lui Adam Nemec la FCSB. Situația lui Torje rămâne și ea gri, după excluderea din lot în etapele recente, dar este posibil să revină în echipă pentru meciul cu noi. În rest, antrenorul Florin Bratu a insistat în conferința de presă pe posibilul șoc creat de schimbarea noastră de antrenor și importanța ca jucătorii săi să-și mențină nivelul de concentrare.

Poli Timișoara

Ne rămâne să sperăm că Neaga nu va intra prea tare în primul unsprezece, chiar dacă anumiți jucători nu au oferit satisfacție. Cu incertitudinea prezenței lui Munteanu, s-ar putea ca Popovici să reapară în echipă, dar la fel de bine s-ar putea să-l vedem pe Ciucur acolo. Depinde ce vrem să facem în flancul stâng, dacă jucăm cumva cu Raț-Oliva sau Raț-Țigănașu într-o combinație de fundaș/mijlocaș. Grozavu a încercat să-l folosească pe Țigănașu mai sus în amicalul cu CNPT, deci nu este o variantă exclusă. Calitatea lui Raț ar fi bună în ultima treime.

Despre organizarea echipei, noul antrenor a declarat:
„Nu vor fi schimbări foarte multe, toți băieții din cadrul lotului pot fi în primul 11 la fiecare partidă. Deciziile le voi lua împreună cu dl. Aurel Șunda. Am vorbit cu dl. Victor Pițurcă, domnia este ca un tată pentru mine. Mă voi sfătui cu mulți antrenori, deoarece sunt la prima experiență în Liga 1, pentru a le transmite lucruri pozitive băieților. De asta au nevoie, deoarece eu cred că sunt  blocați psihic în acest moment. Dacă vom presta un joc bun la Dinamo, vor veni și rezultatele”
Nu știu dacă declarația lui Neaga de la prezentarea sa ar trebui să ne liniștească sau nu. Faptul că nu are ambiții să schimbe ceva fundamental și că echipa este bine pregătită este o precondiție care ne dă o șansă. Sfatul bătrânilor, însă, are valoare doar în măsura în care Neaga va ști ce să asculte și să implementeze și ce nu.

Suntem chibiți și noi, ne dorim ca această alegere forțată a conducerii (care a fost refuzată de alți doi antrenori) să dea roade, dar până să vedem acele roade trebuie să rămânem sceptici. Nu avem dubii că Neaga n-ar fi dispus să facă tot ce poate pentru Poli, căci a contribuit mult la supraviețuirea noastră anul trecut și rămâne unul dintre cele mai reprezentative personaje la nivel național din cadrul clubului. Nădăjduim să poată.

P.S. Sâmbătă, 21.04.2018, între orele 15-16, ne găsiți pe lângă standul La Două Bufnițe în cadrul Bookfest Timișoara - Centrul Regional de Afaceri, vizavi de Sala Olimpia. Asta, așa, să ne mai văităm despre Poli și să luați o carte cu autograf.

Ultima întâlnire

Niciun comentariu :

Google+