31 martie 2018

Liga Elitelor, et. a 11-a

După ce etapa precedentă a Ligii Elitelor a fost amânată din cauza vremii neobișnuit de friguroase, meciurile de azi de pe arena Colterm au fost influențate de vântul puternic. Juniorii U19 au obținut o victorie importantă, în timp ce colegii mai mici s-au văzut înfrânți de rivalii de la UTA. Ambele formații au abordat așezarea tactică impusă de Leo Grozavu la echipa mare: 3-4-3.



U19: Poli - CFR Cluj 1:0 (0:0)

Prima repriză a fost una săracă, jucătorii având probleme în manevrarea balonului din cauza vântului foarte puternic. În partea secundă, clujenii au ratat singuri cu portarul Moșoarcă (născut în 2001, în tur jucând pentru U17), pentru ca poliștii să dea replica decisivă prin șutul lui Bonda de la vreo 35 de metri, care, cu un pic de ajutor din partea vântului, l-a păcălit pe portarul advers.

Cu această victorie, Poli urcă peste clujeni în clasament, urmând ca etapa următoare să joace la Râmnicu Vâlcea, un alt adversar direct în lupta pentru locul secund ce ar aduce calificarea în semifinalele competiției.

De remarcat revenirea fundașului Nino Gavruță, care a absentat întreg turul campionatului de Elite datorită unei accidentări grave la braț, precum și a lui Andreici, recuperat și el după o operație.

Poli: Moșoarca - Cochințu, Gavruță, Andreca - Ursu, Bonda, Iseini, Andreici - Sevici, Sirbu, Ochea

U17: Poli - UTA 0:2 (0:0)

Chiar de vântul a mai slăbit din intensitate pentru al doilea meci al zilei, el tot a pus probleme, în special în prima repriză, când echipa noastră a jucat împotriva lui și s-a văzut nevoită să reziste dominării arădenilor. Și a scăpat fără gol până la pauză, singura mare șansă fiind un șut de la distanță, respins în bara transversală de către portarul Daminescu.

În repriza a doua balanța s-a mai echilibrat, Poli reușind să țină mai mult de minge. Defensiva fost relativ solidă, dar faza de construcție a suferit mult, în special transferul mingii spre atacanți: prea multe mingi trimise fără noimă, trădate parcă de o frică de responsabilitate. Din păcate am dat semne de slăbiciune la fazele fixe, iar UTA a dat lovitura pe final în urma unui corner trimis direct în fața porții, unde un adversar nemarcat a putut să și oprească mingea după care să o trimită în poartă. A venit și golul al doilea după o acțiune personală.

Din păcate n-au existat remarcați în acest meci, decât poate fundașul Bain care a avut câte intervenții solide.

Poli: Daminescu - Foca, Buga, Bain, Românu, David, Chiriac, Țărțău, Tașcă, Kecskes, Grosu

Niciun comentariu :

Google+