23 octombrie 2017

Note FCSB - Poli (et. 15. c. reg.)

FCSB - Poli 7:0 (3:0)
[63 voturi]


CRONICA MECIULUI

Cătălin Straton

Nu i se pot imputa multe lucruri la goluri, doar că nici nu a scos nimic, decât mingea din poartă. În plus, a degajat o atitudine de nepăsare ce nu a acordat încredere nici coechipierilor, nici spectatorilor.

Nota Cronicii: 4,0
Nota comunității: 2,8

Denis Haruț

E greu să fii critic la debutul unui junior în prima ligă, într-un moment în care nici nu era complet apt fizic. Nu i-a făcut deloc față lui Gnohere la golul trei, dar câți i-ar fi făcut? În rest, prestația lui n-a fost deloc tragică, precum cea a omologului din flancul stâng.

Nota Cronicii: 4,0
Nota comunității: 3,7

Josip Šoljić

A părut cel mai solid din linia de fund, mai ales că s-a și împotrivit „bizonului” în câteva rânduri. Dar doar a părut, căci în lipsa lui Cânu și cu un Melinte nesigur alături, el ar fi trebuit să coordoneze întreaga defensivă. Imaginea din momentul pasei către Gnohere de la primul gol este grăitoare pentru degringolada din apărarea noastră: croatul era cu mâna pe sus dând ceva indicații cuiva din fața lui, în timp ce îl și scotea pe francez din ofsaid, iar Melinte și Ciucur parlamentau undeva la linia de mijloc.

Nota Cronicii: 4,0
Nota comunității: 2,8

Cristian Melinte

Fiind nevoit să-l dubleze pe Ciucur, nu l-a dublat decât prin prestația jalnică, dublată și ea la rându-i de un aer de lehamite. La golul cu capul al lui Gnohere nici n-a mimat intenția de a sări, deși era fix lângă atacant, în schimb ridicând mâinile a disperare spre Straton.

Nota Cronicii: 3,0
Nota comunității: 2,7

Alexandru Ciucur

Când crezi că ai văzut cea mai slabă prestație posibilă, cea a lui Bocșan de etapa trecută, trebuie doar să revezi golurile din acest meci. Nici nu e nevoie de nenumăratele faze în care flancul nostru stâng a fost ca și inexistent. Termenul de „jalon” se potrivește perfect pentru prestația lui Ciucur din acest meci. Săracul, nici nu e vina lui în totalitate, căci din toate rolurile pe care le-a întruchipat de când e la Poli, cel de fundaș stânga a fost cel mai slab.

Nota Cronicii: 2,5
Nota comunității: 2,7

Gabriel Vașvari

În ton cu restul liniei mediene, n-a avut nici o reușită.

Nota Cronicii: 4,0
Nota comunității: 3,3

Andrei Artean

După prestația bună din dezastrul de etapa trecută, cu FCSB Artean s-a făcut de râs. Încă am imaginea cu el alunecând undeva la mijlocul terenului. În sine, momentul nu e de blamat - se poate întâmpla oricând, oricui. Dar e cumva imaginea cea mai sugestivă pentru întreaga seară - căpitanul echipei, ridicol, la pământ. Pase aiurea, intervenții slabe, aport deloc.

Nota Cronicii: 3,5
Nota comunității: 3,0

Alexandru Munteanu

Să zicem, unul dintre jucătorii care n-a fost jalnic. A creat acea ocazie a lui Mailat. S-a zbătut pe unde a fost nevoit să joace, și pe stânga, și pe dreapta, și în apărare. Dar din nou slăbuț la fazele fixe, toate fiind un pic prea scurte sau un pic prea lungi.

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 3,5

Ivan Ćurjurić

Doar nu ne-am dus în capitală să pierdem. Popa a mizat din nou pe un mijlocaș ofensiv. S-a zbătut un pic, dar reușite puține, în afara unei pase lamentabile de unde a plecat golul doi.

Nota Cronicii: 4,0
Nota comunității: 2,7

Sebastian Mailat

Cred că după acest meci e destul de clar că în acest moment, nu ar face față la Steaua. A intrat ambițios, poate prea ambițios, a avut o fază bună finalizată cu un șut în blocaj, dar la ocazia de la 2-0 trebuia să marcheze.

Nota Cronicii: 4,0
Nota comunității: 3,0

Camaldine Abraw

Să vedem cum se va integra și cât de repede va putea fi folosit la un randament ridicat. Prima impresie a fost una bună, a coborât pentru a juca mingea, a încercat să creeze spații. Totuși, m-aș fi așteptat ca duelurile aeriene să aibă mai des câștig de cauză..

Nota Cronicii: 4,5
Nota comunității: 3,8

REZERVE

Cătălin Doman

La plusuri în acest meci e că Doman nu a mai simulat și nu a luat galben.

Nota Cronicii: 4,0
Nota comunității: 2,5

Cosmin Bîrnoi

Am și uitat că a jucat.

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 3,1

Lucian Oprea

A intrat ambițios la mijlocul terenului, dar la 6-0 toți dezertaseră deja, deci cu cine să mai joci?

Nota Cronicii: -
Nota comunității: 2,9

ANSAMBLU

Ionuț Popa

E dificil să îl critici pe Popa pentru echipa introdusă, având în vedere absențele, pentru că orice variantă ar fi avut problemele ei. Dar totuși, tactica echipei putea fi mai cugetată, trebuia jucat mult mai pragmatic. În schimb, pare că jucătorii au fost aruncați pe teren și lăsați de capul lor. Introducerea lui Doman în locul lui Haruț e ciudată, căci existau variante defensive. Iar declarația de la final legată de juniori „i-am încercat și...ați văzut și dumneavoastră” este de-a dreptul iresponsabilă. Nu doar că e nedreaptă față de cei introduși - care fie vorba între noi, nu au fost cei mai slabi de pe teren - dar subminează propria-i muncă. Dacă nu a fost în stare să îi pregătească și să îi integreze treptat, în meciuri mai accesibile, pentru a îi avea în formă bună atunci când are nevoie de ei, a cui e de fapt vina?

Toate astea sunt sugestive pentru un Ionuț Popa care pare că nu mai are chef și nu-i mai pasă.

Nota Cronicii: 3,0
Nota comunității: 3,3

Echipa

Dacă ne forțăm imaginația, putem găsi scenarii și mai sumbre ca cel din acest meci. Se putea ca tot lotul să fie valid. Ba chiar puteam să avem și un om în plus și tot să luăm 6 (golul lui Găman nu se pune). Putea fi într-un meci împotriva ultimei clasate. Ne luăm deci o marjă pentru aceste scenarii improbabile și până atunci rămâne una din cele mai slabe prestații posibile.

Nota Cronicii: 2,5
Nota comunității: 2,5

Omul meciului

Niciunul - 66,7%
Alexandru Munteanu - 11.1%
Denis Haruț - 7,9%
Sebastian Mailat - 6,3%
Cătălin Straton - 1,6%
Josip Šoljić - 1,6%
Alexandru Ciucur - 1,6%
Andrei Artean - 1,6%
Cosmin Bîrnoi - 1,6%

Niciun comentariu :

Google+