23 octombrie 2017

FCSB - Poli 7:0 (3:0)

Ca să nu dăm în depresie - cei care n-am dat deja - am să încep cu niște îmbărbătări. În primul rând trebuie uitat acest meci, în special scorul. O fi greu de suportat și de tratat ca pe o umilință, dar cel mai bun mod de a trece peste e să o iei în plin, să-i faci stop pe piept și s-o porți mândru, sau mãcar cu arogantã, ca pe o rană de război, cum a fost și cu acel 1-8 istoric, diferența fiind că acum nu are cine să cânte și să alunge tristețea.


Așteptările oricum nu erau mari de la acest meci, rezultatul nu era unul important, mai ales că în condiția noastră de acum, precum și a echipelor din preajmã, e clar că trebuie să uităm play-off-ul și să ne regrupăm cât mai repede. Doar că trebuie pus accent pe această regrupare, până nu e prea târziu, pentru că forma și atitudinea din ultimele șase meciuri arată cam ca în perioada finalului de sezon 2015/16.

Echipa de start arăta un pic de speranță, dar era clar un pariu, cu miza pe nou venitul Abraw și pe faptul că Mailat are de demonstrat ceva, mai ales că îl avea în față pe Enache în locul accidentatului Benzar. Mailat a vrut, dar n-a reușit, în timp ce Abraw chiar a arătat că poate fi util echipei, dar mai e nevoie de o perioadă de pregătire și integrare. Buba cea mare a fost defensiva, în special flancurile. Pe dreapta l-am avut pe Haruț la primul său meci din acest sezon și încă nerefăcut după probleme medicale, în timp ce în stânga, improvizația Ciucur s-a dovedit un eșec total, mai ales că nici Melinte nu a fost capabil să îl susțină.

Primul gol a picat în urma unei faze halucinante. Steliștii băteau un aut după o acțiune la poarta lor, deci am fi avut timp să ne regrupăm, dar când mingea trimisă de Budescu îl găseşte pe Gnohere, acesta are deja zece metri avans faţă de cel mai apropiat adversar - graţie unui "ieşiri" la ofsaid greşite a lui Soljic şi a marcajului larg oferit de Ciucur. Singur cu portarul, golul a fost o formalitate. Părea că gazdele nici nu se străduie, golul doi venind după o altă acțiune pe deficitarul flanc stâng.

Replica noastră a apărut după o pasă lungă ce i-a oferit lui Munteanu oportunitatea de contraatac, care l-a deschis pe Mailat, dar acesta din urmă a tras puțin pe lângă colțul lung, dintr-o poziție similară cu a lui Gnohere. Putea fi 1-2, dar s-a făcut 3-0, după ce Budescu a dat o pasă perfectă în adâncime. Šoljić a fost primul pe trasă dar n-a ajuns la minge, iar Gnohere s-a descotorosit cu ușurință de Haruț pentru a marca.

Și cam aici s-a încheiat povestea, căci să continui cu descrierea golurilor din repriza secundă ar echivala cu autoflagelarea. Ce m-a enervat cel mai mult este eliminarea ce a precedat ultimul gol, când Šoljić a vrut să dea dovadă de ambiție, a intrat prin alunecare să oprească mingea în interiorul careului, dar ochiul vigilent al pe veci „dragului” nostru Găman a văzut ceva ce numai el a văzut și a considerat să acorde un penalty si o eliminare fãrã sens. Și așa, pe lângă accidentările existente, ne-am mai trezit cu un absent nou în meciul următor.

Putem da vina pe linia defensivă improvizată sau pe lipsa de omogenitate a echipei datorată absenților. Dar mă uit peste echipa aliniată în finala cu Dinamo, pe același stadion, și nu văd mare diferență ca valoare, poate chiar un plus pentru cea de azi. Să fi fost dinamoviștii mai blânzi? Se poate. Azi n-a mers nimic, și nu doar în apărare, căci și la mijloc au fost multe greșeli. E clar că apasă tare și contextul actual. Am văzut frustrare în teren, iar după golul trei resemnare. Cam la asta cred eu, chibițând din tribună, că ar trebui lucrat, la partea psihologică. Care ar fi cauzele, problemele? Antrenorul, banii, nesiguranța, doar cei din teren pot spune. Nu pot decât să remarc cât de ciudat e să îți dispară brusc din echipă trei jucători, în ultimele două zile premergătoare meciului. Iar dacã accidentările sunt serioase, e prea devreme să avem atâția indisponibili - ceea ce trebuie să ne pună întrebări asupra pregătirii fizice.

Poli: Straton - Haruț, Šoljić, Melinte, Ciucur - Artean, Vaşvari - Munteanu, Ćurjurić, Mailat - Abraw 

Schimbări:

Doman pentru Haruț (min. 46)
Bîrnoi pentru Ćurjurić (min. 55)
Oprea pentru Abraw (min. 67)



Un comentariu :

Anonim spunea...

Umilinta totala.Trebuia trimisa echipa de juniori ca nu luau 7 goluri. Chiar sa fie jucatorii nostrii numai jaloane pe teren ? Nu pot sa inteleg antrenorul cu tactica lui. Daca esti slab te pui pe doua randuri si joci cu apararea superaglomerata,nu treci de centru decat cu un jucator sau doi. Oricum ne trebuie un antrenor nou cu un nou suflu cu noi idei in valorificarea corecta a lotului.

Google+