16 octombrie 2017

Poli - Chiajna 0:3 (0:1)

În mod nesurprinzător, durerile de facere ale echipei nu s-au ameliorat peste această pauză. Chiajna a jucat ca o echipă matură, de top, cel puțin în comparație cu Poli, care deși a avut multe șanse de a egala, a ratat cu insolența unei echipe mici. Absența titularilor cântărește greu în compartimentul defensiv, dar mai grav este că alb-violeții par complet în derivă și nu se întrevedere o soluție ușoară.

Chiajna a intrat în meci cam cum am intrat noi în partida tur. Cert este că e mult mai ușor cu finanțare și în proximitatea Bucureștiului, unde colcăie de jucători care n-au putut să se impună la echipe mai mari. După aproape jumătate de oră în care alb-violeții n-au arătat mai nimic, golul a căzut în poarta noastră la capătul unei faze fixe prelungite: Bocșan a sărit pe sub minge în marginea careului, balonul a fost prelungit la Bumba, care l-a driblat din scurt pe Crețu și a înscris singur cu portarul. Am fi putut replica îndată (min. 32), la cea mai frumoasă construcție a meciului, cu Bîrnoi, Munteanu și Crețu activați în flanc, mingea trimisă în zona centrală fiind reluată tare de Vașvari, cu Albu interpus nefericit pe traiectoria mingii. Același Crețu a luptat exemplar pentru a centra pe colțul lung, de unde Doman a trimis cu capul de lângă Albu, însă doar în bară (min. 40), într-o fază în care se putea înscrie. Chiar înainte de pauză a mai urmat un duo de ocazii, prima la șutul plasat din careu, poziție laterală, expediat de Munteanu și respins acrobatic de portar, ca la a doua șutul lui Vașvari de la distanță fiind respins în față de același Caparco, mingea țopăind între Doman și Miguel, primul s-a băgat la șut, dar cumva n-au reușit  să trimită mingea în afara razei de intervenție a portarului, care a intervenit spectaculos.

Era clar că nu ne va fi ușor, după această serie de ratări, să întoarcem meciul în partea secundă. Repriza a început chiar foarte neconvingător, întâi cu un gol anulat eronat oaspeților pentru ofsaid, după ce aceștia profitaseră de plasamentul deficitar al lui Bocșan (min. 48). Nici n-am clipit bine, că un nou atac periculos al Chiajnei, de această dată facilitate de o ieșire greșită la ofsaid a lui Melinte, l-a lăsat pe Bawab liber în flanc, centrarea sa fiind trimisă (nesperat) pe lângă de Batin de la zece metri. După numeroase eforturi neconvingătoare de la distanță sau din preajma careului, două chiar cu bun potențial de finalizare, o minge de la douăzeci și cinci de metri a lui Artean a prins o ușoară deviere și s-a scurs pe lângă bara porții lui Caparco (min. 61). Chiajna a replicat degrabă, cu Batin ratând singur cu portarul, grație unei intervenții slabe în prealabil a lui Bocșan (min. 65). Au urmat o serie de schimbări, care au fragmentat partida, înainte ca alb-violeții să fie privați de un penalty clar, după ce Mailat a pătruns în careu și fundașul advers a alunecat, oprind balonul cu brațul - involuntar, dar decisiv (min. 77). Având în vedere și greșeala la împotriva Chiajnei din debutul reprizei, putem doar zâmbi amar. Jocul s-a tranșat la o nouă contră rapidă a oaspeților, cu Bocșan păcălit de săritura mingii rașchetate de Melinte, situație de care a profitat Bumba, finalizând elegant din marginea careului, fără șanse pentru Curileac (min. 80). Rapid, pe încă o contră, scorul a luat proporții neplăcute, Batin reușind în sfârșit să înscrie, cu mult timp și spațiu din interiorul careului nostru (min. 83). Am scăpat de alte neplăceri până la final, rămânându-ne să contemplam ce putem face să revenim pe linia de plutire.

În ciuda debutului greoi de partidă, Poli n-a jucat rău când s-a văzut condusă. Nu cred că se pune însă problema cine a jucat mai bine astăzi, Chiajna arătând că dispune de un capital deosebit de talent în jucători precum Bumba, Bawab și Cristescu. Poli, plutind în aer cu un Bocșan dezarmant de slab, ar fi putut conta doar dacă arăta precizie la finalizare - un punct slab al alb-violeților de-a lungul sezonului, chiar și când lucrurile mergeau mai bine.

Seria de coșmar are toate șansele să continue, urmând deplasarea la FCSB, jocul tensionant de Cupă cu ASU Politehnica și un joc acasă cu Astra. Cine să vină cu soluțiile?

Poli: Curileac - Crețu, Bocșan, Melinte, Ciucur - Artean, Vașvari - Munteanu, Bîrnoi, Bîrnoi - Miguel

Schimbări:

Mailat pentru Bîrnoi (min. 54)
Ćurjurić pentru Doman (min. 66)
Šoljić pentru Vașvari (min. 72)

Un comentariu :

Anonim spunea...

Nu avem un cap limpede care sa dea echipei echilibru. O parte de vina o are antrenorul.Tactica meciului a fost aleasa gresit.Trebuia sa ne aparam pe doua randuri si sa contraatacam. Acest lucru la facut Chiajna dupa cum era de asteptat. Antrenorul a inlesnit pierderea meciului.Chiajna nu stie sa atace sa desfaca o aparare asteapta greseala si contraatacul.Trebuia sa-i surprindem sa faca ce nu stiu. Pacat de efortul depus echipa a alergat a muncit dar in gol pacalita de ce antrenorul trebuia sa stie. Cand te bati cu Bumba si Batin faci aparare aglomerata si gata cu succesul

Google+