31 octombrie 2016

Botoșani - Poli 2:0 (2:0)

Avem un talent special să facem meciurile ușoare Botoșaniului. Nu că gazdele n-ar fi fost peste noi, mai ales în prima repriză, dar i-am lăsat să se desprindă din neatenții defensive, ca apoi să luptăm oarecum în gol cu limitatele resurse de atac de care dispunem - cu atât mai mult cu cât au lipsit doi titulari, Artean și Bărbuț. Doar că asta e realitatea echipei, avem nevoie de precizie în apărare și puțină șansă în rest pentru a obține punct(e). A trecut o serie excelentă, care merită aplaudată. În continuare trebuie să ne tragem curaj din aceste rezultate, că nu intrăm niciodată bătuți pe teren.

Pe teren, după prima jumătate de oră, lucrurile nu arătau așa de rău. E drept că gazdele au avut o bară în minutul 11, când Barbosa l-a driblat pe Novak în marginea careului, n-a fost atacat, și a avut timp să tragă. Sau că în minutul 32, când Matulevicius s-a ajutat de braț să-l depășească pe Bocșan și a rămas în fața lui Straton, doar finalizarea slăbuță a atacantului i-a permis portarului nostru să intervină. Dar în rest jocul a fost unul echilibrat, cu Botoșaniul destul de frustrat în posesie, fără momente deosebite de inspirație. A fost însă de ajuns o combinație rapidă în flancul nostru drept, Istvan Fulop a scăpat liber în careu și a pus mingea între linii, acolo unde mereu am fost linșați în meciurile anterioare cu acest adversar, găsindu-l pe Barbosa (și nu numai) liber la finalizare. Golul era inevitabil. Asta se întâmpla în minutul 35, ca doar cinci minute mai târziu să oferim un cadou și mai generos echipei gazdă. Întâi Llorente a gafat în fața propriului careu, după ce a pierdut mingea și a cauzat un fault pe linia careului mare. Ionuț Popa a ales să efectueze o schimbare chiar înainte de executarea fazei fixe, însă adevărata surpriză au produs-o botoșănenii, care n-au tras la poartă, ci au pasat unui jucător aflat la limita ofsaidului și complet demarcat, în dreptul zidului nostru, de unde a trimis balonul prin spatele celor care de abia se dezmeticeau, iar același Barbosa a finalizat lejer. În tot acest răstimp, noi n-am reușit să ajungem decât în două rânduri prin preajma careului advers, de ambele ori Vraciu trimițând centrări oarecum periculoase prin fața porții, neajunse însă de Drăghici.

A doua parte a fost una aproape lipsită de evenimente. Botoșani n-a mai forțat, iar Poli, deși ușor învigorată de schimbările efectuate, n-a reușit să construiască mare lucru. Gazdele au avut o bună șansă la scurt timp după reluare, când Straton a prins o centrare șutată în fața porții, dar în rest n-au mai tras periculos. Noi am tot așteptat mica minune, însă a fost nevoie să schimbăm executantul fazelor fixe, ca prima șansă să apară. Astfel, în minutul 73, Roșu a bătut o liberă de departe, mingea l-a găsit pe Bocșan care i-a trimis lui Cânu, acesta finalizând cu exteriorul, doar că balonul a lovit bara transversală și a revenit în brațele portarului. Era să se mai întâmple ceva la un corner, cu Croitoru ajuns cu șansă la finalizare, dar s-a dat fault - aiurea. Din păcate, cam atât a fost, singura altă acțiune cât de cât notabilă fiind o cursă a lui Mailat în flanc, din care n-a ieșit decât un corner. Cam atât a fost.

Partea plină a paharului e că am luat mai puțin de cinci goluri. Se vede clar o organizare defensivă superioară, care a și facilitat laudele aduse jucătorilor din apărare în ultima vreme. Astăzi am fost însă destul de impreciși, atât Cânu, cât și Bocșan fiind vulnerabili, mai ales în prima parte - după care și-au revenit. Titularizarea lui Cârstocea pentru Artean a fost degrabă regretată de Popa, acesta fiind înlocuit chiar înainte de marcarea golului doi. Nici Vraciu pe dreapta n-a fost tăios în atacuri, dar măcar a ajuns de două ori în poziții decente. Pe fondul prestației ofensive pe care am arătat-o, era greu să-i ceri să facă minuni. Deși a muncit mult, Croitoru a irosit cea mai de preț armă de care dispunem, fazele fixe, în vreme ce inspirația lui Doman nu l-a ajutat astăzi. Iar micile plusuri oferite de introducerea trio-ului Șeroni, Roșu, Mailat au fost doar atât, mici. 

Cam atât. Trebuie să rămânem concentrați pentru disputa care urmează, un meci cu potențialul de a fi fascinant în fața celor de la Dinamo. Putem învinge. 

Poli: Straton (5,5) - Străuț (5), Bocșan (5,5), Cânu (5,5), Novak (5,5) - Llorente (4,5), Cârstocea (5) - Vraciu (5), Croitoru (5), Doman (5) - Drăghici (5)

Schimbări:

Șeroni (5,5) pentru Cârstocea (min 40)
Roșu (5,5) pentru Drăghici (min 57)
Mailat (5,5) pentru Doman (min 59)

Un comentariu :

Anonim spunea...

Nu stiam ca avem o echipa de fazani. Chiar asa sa te pacaleasca ca sa devi material didactic cum nu trebuie sa te organizez la o lovitura libera. Cand am vazut ce minte intunecata au jucatorii nostri am schimbat programul. Iar au ras toti comentatorii si toti asa zisi specialisti. Oricum am ratat sansa sa-i batem insfarsit pe botosoneni care de cand au intrat in prima liga de la niste amicale si pana acum ne-au batut sistematic. Sper ca inmeciul cu Dinamo sa avem spiritul de lupta al botsenilor si sa invingem altfel ramanem de rasul curcilor.

Google+