5 noiembrie 2016

Poli - Dinamo 1:2 (0:1)

Rar ne-a fost dat să vedem o Dinamo așa de slabă, dar taman într-un meci în care nici noi n-am reușit să ne depășim condiția. Am oferit pe tavă două goluri la capătul unor lovituri de colț, în vreme ce am irosit numeroase faze fixe și măcar trei ocazii foarte bune de a înscrie. Golul lui Doman, din penalty, ar fi putut dinamiza partida, dacă Popa își asuma riscul introducerii unui jucător de talie din timp. Așa, deși intrarea lui Șeroni pe final a generat instantaneu două ocazii, nu ne-au mai rămas minute. Doar gustul amar al șansei ratate.

Jocul a fost echilibrat de la un capăt la celălalt. Prima șansă ne-a aparținut în minutul 9, când Croitoru și-a epuizat jumătate din serviciile de calitate la faze fixe, declanșând o fază care s-a concluzionat cu centrarea puternică a lui Străuț prin fața porții, ușor deviată, la care Cânu a întins piciorul, dar n-a reușit să redirecționeze pe poartă. Dinamo a replicat în minutul 15, la o acțiune plecată de la cornerul bătut în brațele portarului advers de către Croitoru. Ne-am trezit descoperiți, Bărbuț a sărit glorios pe sub minge, aceasta a ajuns la un dinamovist care a pătruns în careu, l-a întors pe Artean și a tras tare, pe jos, însă Straton a intervenit bine. Zece minute mai târziu s-a deschis scorul: la primul corner al oaspeților, aceștia au bătut scurt, până să ne dezmeticim mingea zbura înspre careu, vârful Nemec a sărit peste apărătorii noștri și a trimis în bară, cu Straton surprins de traiectoria mingii, care a revenit apoi în fața porții de unde Nedelcearu a trimis nestingherit în poartă. Am beneficiat de o semi-șansă la un corner în minutul 34, același Cânu reușind să devieze centrarea lui Croitoru, dar portarul dinamovist a parat și a fost apoi faultat de Drăghici. Putea fi mai rău până la pauză, când am fost din nou prinși pe contră, dar am scăpat la execuția slabă a lui Nemec pe o minge țopăită. Deși am insistat pe final de repriză, cea mai bună șansă a fost o centrare la care Drăghici n-a mai ajuns, astfel că scorul la pauză a rămas cel stabilit după un sfert de oră.

Puteam și probabil trebuia să egalăm în minutul 50: fază foarte bună a lui Bărbuț în flanc, care intră în careu, îi pune mingea lui Croitoru în spate, iar șutul acestuia trece de puțin pe lângă colțul lung. Se face în schimb 0-2 în minutul 57, tot la un blestemat de corner. Ne trezim din nou surprinși când faza fixă e bătută pe jos la un adversar aflat la colțul careului, mingea lobată îl vede pe Novak încremenit în loc, dar ieșirea la ofsaid e dejucată de Maric, care vine din spate și trage puternic la vinclu. CĂ Nemec, aflat în ofsaid, a urmărit mingea...s-o lăsăm să treacă.
Perspectivele pentru o revenire erau sumbre, însă după o nouă șansă a oaspeților, am reușit cumva să ne înscriem pe tabelă. Faza a plecat din flancul drept, unde Străuț a interceptat balonul, cu noroc, în două rânduri, l-a deschis pe Bărbuț, acesta a combinat cu Llorente și a fost agățat în careu. Doman a transformat puternic și plasat, deci brusc aveam aproape jumătate de oră să ne scoatem pârleala. Se putea întâmpla în minutul 69, la un corner executat de Croitoru și prelungit de Străuț, dar plonjonul lui Bocșan n-a reușit decât să-l accidenteze pe Nemec. Jocul a intrat într-un ritm apatic ulterior și era clar că aveam nevoie de o variantă mai puternică în față, mai ales că aproape fiecare minge era degajată înspre careul advers. A fost nevoie să ajungem în pragul prelungirilor ca Șeroni să fie introdus, iar brusc finalul de meci a devenit foarte interesant. Mai întâi Dinamo a solicitat un penalty la mingea care l-a lovit pe Cânu în cot, cu brațul lipit de corp. Apoi, Șeroni a câștigat un duel la cap în fața careului advers, Popovici i-a dat mingea lui Bărbuț și acesta s-a grăbit să tragă din colțul careului, doar că n-a cadrat șutul. Marea șansă avea să vină la chiar ultima fază a partidei: Șeroni deviază din nou cu capul, Llorente trimite într-un spațiu între fundașii adverși, Popovici aleargă după ea, cu Filip în cârcă, dar fundașul dinamovist se întinde și reușește să-i sufle cumva mingea, care e reținută în doi timpi de portar. Și gata.

Suntem deja la al doilea meci consecutiv în care suntem penalizați la faze fixe. Este imperativ să facem ceva în această direcție. Altfel, jocul n-a fost rău, deși am văzut că odată cu ieșirea lui Drăghici, ne-a fost greu să facem ceva pe mingi lungi. Nici jocul laborios al lui Croitoru n-a funcționat suficient de bine, în vreme ce Cânu și Bocșan, deși par cel mai sudat cuplu defensiv pe care îl avem, nu aduc aproape niciun aport în atac. Există un risc în a juca cu Șeroni, mai imprevizibil ca alternativele pe post, doar că el rămâne singurul jucător care a arătat în acest sezon o răutate nebună într-un sens constructiv, de care o echipă ca a noastră are nevoie. Mi-au plăcut astăzi duo-ul Llorente - Artean, cu un plus pentru primul, precum mi-a plăcut și aportul lui Bărbuț în mai multe faze - inclusiv una defensivă, când a intervenit crucial în a acoperi o alunecare ratată a lui Artean. Doman a fost așa și așa, cu câteva acțiuni reușite, dar și cu destule momente în care a ținut prea mult de minge sau a făcut un dribling în plus. O problemă ar mai fi că înlocuirile n-au produs o regenerare a jocului nostru, fapt pentru care nici n-am reușit să forțăm în ultimul sfert de oră.

Greul continuă. Am privit cu oareșce tristețe atmosfera de pe stadion, de o ostilitate stearpă, un fel de ecou al vremurilor de dinainte. Nu că dușmănia ar fi combustibilul esențial al fotbalului, dar totul pare să accentueze trista situație a sportului de consum din România.

Poli: Straton (5,5) - Străuț (5,5), Bocșan (5,5), Cânu (5,5), Novak (5) - Artean (6) - Bărbuț (6), Llorente (6,5), Croitoru (5), Doman (5,5) - Drăghici (5)

Schimbări:

Popovici (5) pentru Drăghici (min 58)
Mailat pentru Doman (min 81)
Șeroni pentru Novak (min 89)

2 comentarii :

Anonim spunea...

Da ,un Dinamo de la care trebuia sa luam puncte. Nu a fost asa, gafele din aparare ne-au costat toate punctele. Nici in liga2 nu vezi jucatori fara marcaj plimbanduse prin careu si inscriind nestingherit. Oricum jocul este in progres poate am jucat prea deschis si am permis contraatacuri prea periculoase. Trebuia sa stam la cutie cum se zice si sa contraatacam.

Stefan Carpanu spunea...

Pai golurile le-am luat pe faze fixe, deci...

Chiar daca e mai bine cu Draghici decat cu un noua fals in față, tot am avea nevoie de un vârf ceva mai puternic, mai rapid. Oare cât o să mai plângem după fantezia Pedro?

Google+