13 iunie 2016

Interviuri Poli II 2015-2016 (sau cu cine să-ți împarți înghețata)

La mijlocul lui septembrie, anul trecut, în toiul seriei noastre de șapte (!) meciuri fără înfrângere în toate competițiile (am avut și așa ceva), ne-am întâlnit cu directorul tehnic al centrului de copii și juniori, Aurel Șunda. Au urmat șase interviuri cu juniori ai Politehnicii care s-au remarcat la echipa secundă, precum și o discuție serioasă cu antrenorul lui Poli II, Adrian Săvoiu.

Totul a trecut repede. Am bătut apa-n piuă în această perioadă despre cum trebuie să oferim șanse acestor jucători. Motivele au fost multiple: încurajarea dezvoltării/evitarea alienării lor, găsirea unor soluții cunoscute și economice la problemele de lot, atragerea simpatiei publicului, energizarea echipei în momentele de letargie. Am sfârșit prin a repeta scenariul de anul trecut, cu un val de debuturi pe final, care riscă însă să rămână doar o amintire frumoasă pentru jucători și nimic mai mult pentru club. Iar dacă reușim să ne reașezăm organizatoric și financiar pentru sezonul care urmează, lecția Bocșan e cea mai importantă pe care o putem deprinde din acest sezon, vorbind despre formarea jucătorilor - va să zică, bagă-i, dom'le, când ești în liga secundă, nu aștepta să rămâi fără opțiuni în prima ligă.

Mai jos regăsiți casetele tehnice ale celor cu care am stat la vorbe. Ele sunt actualizate cu datele finale din liga a IV-a și accesându-le ajungeți direct la interviurile respective. Dintre toți, doar Golda nu a prins (încă) măcar banca echipei mari. Sorescu și Sîntean au jucat în meciul de Cupa României împotriva lui CSM Râmnicu Vâlcea, meci în care Sturz a fost rezervă nefolosită. Fridrich și Mailat au fost integraliști în meciul cu CSMS Iași, alături de Sorescu, partidă în care au mai jucat Bîrnoi, Velcotă și Oprea. E drept, mai mulți dintre aceștia debutaseră deja pentru Poli anul trecut, în egalul de la Satu Mare, dar acum au avut parte de un debut la alt nivel.

Putem alcătui un lot relativ capabil din ce avem la club. Dar e mult să ceri unui posibil unsprezece cu o medie de vârstă pe la douăzeci de ani (ridicată de un Elek, un Cânu) să lupte la promovare. Dacă vom avea capitalul să mergem înainte, ca obiectiv cred că trebuie să formăm măcar cinci jucători pe parcursul sezonului care urmează (dacă urmează). Pregătiți să facă pasul sunt Sorescu și Mailat, a căror viitor este însă incert. Cu un plus de experiență sunt și cei care revin din împrumuturi, precum Artean (mijlocaș central, Râmnicu Vâlcea, L2), Motreanu (fundaș dreapta, Becicherecu Mic, L3), Cherecheș (fundaș central/stânga, Național Sebiș, L3), Livan (mijlocaș central, FC Caransebeș/FC Brașov), Rotea (fundaș dreapta, CSM Lugoj, L3), cărora li se poate adăuga și Velcotă (atacant, CSM Lugoj, L3), întors deja în iarnă. Doar că niciunul nu vine de la o echipă de top, iar între L3 și L2 diferența este una considerabilă.

Până se vor lua însă decizii serioase, mă tem că vor mai trece câteva săptămâni. Deci să rememorăm cele spuse de cei care, sperăm, vor da o nouă față echipei sezonul viitor.

De parte noastră, ținem să mulțumim celor cu care am vorbit pentru a organiza aceste discuții: lui Adrian Săvoiu, care a fost mereu la dispoziția noastră, lui Cristian Contescu, care ne-a intermediat un interviu când jucătorii de la Poli II erau toți la juniori A, lui Aurel Șunda, pentru introducerea în aceste cercuri, și cu siguranță NU în ultimul rând, lui Levente Balint, care ne-a pus în legătură cu oamenii de decizie și ne-a ajutat la organizarea decernării Trofeului CroVi.









Niciun comentariu :

Google+