4 mai 2016

CR f.j: Poli II - Ripensia 1:2 (1:1)

Succesul pare să aibă orice numai nu lipici la echipele Politehnicii. În ciuda mai multor șanse de a tranșa disputa de cupă cu liderul ligii a IV-a, formația noastră n-a reușit să facă diferența și s-a văzut învinsă cu un gol din fază fixă, căzut în minutul 90. Golul nostru, marcat de Mailat, a fost o mică bijuterie, dar din nou rămânem cel mult cu momente bune, dar nu un ansamblu reușit.


Oaspeții, cu o formulă parțial improvizată, au început mai tare, și după o ratare din câțiva metri în minutul 4, Filip a intervenit bine la un șut din marginea careului în minutul 10, când Codrean a oferit mingea pe tavă adversarilor. Prima șansă pentru noi, în minutul 14, l-a avut pe Sorescu la finalizare, la capătul centrării lui Podină (cred), dar decarul nostru a încercat un lob - ineficient. Două minute mai târziu, Mailat a deschis scorul cu o cursă de treizeci de metri, în care a lăsat pe drum trei - patru adversari, a găsit un culoar pe centru și a înțepat mingea peste portar din interiorul careului. O cursă de mare calitate. Am condus până în minutul 24, când o pasă lungă peste apărare a fost judecată slab de Fridrich, ceea ce i-a permis lui Sturza să rămână singur cu Filip, de unde nu a ratat. În minutul 35, o altă respingere nereușită, de această dată a lui Haruț, s-a soldat cu un șut pe lângă, din poziție bună, înainte ca Poli să ofere o replică serioasă prin Sîntean, care a trimis cu capul la centrarea lui Codrean, mingea a lovit transversala, dar a refuzat să treacă linia. După un șut al lui Mailat, pe lângă, din 25 metri, ultima fază a reprizei l-a întrebuințat pe portarul nostru, care a respins în față la o execuție din afara careului, ca apoi să blocheze la timp în duel cu un adversar.

Poli s-a impus mai bine la debutul reprizei secunde, dar dominarea noastră a fost sterilă. Fazelor cu potențial le-a lipsit pasa finală, astfel că prima ocazia am notat-o doar în minutul 66, când Sorescu a interceptat în jumătatea adversă și a încercat încă un lob, din poziție grea, mingea ratând ținta de puțin. În minutul 73, Zaluschi a ajuns în poziție de șut și a trimis tare, dar pe lângă, ca la două minute să fie din nou rândul lui Sorescu să tragă, mingea sa fiind respinsă de portar. Mare șansă pentru Ripensia în minutul 81, când Filip a ieșit greșit la o minge care și așa stătea de prea mult timp în careul nostru, dar cumva oaspeții au trimis din nou pe lângă cu poarta păzită doar de un jucător de câmp. Șanse bune am avut și noi în minutul 85, întâi la un corner bătut pe Sorescu direct pe poartă, scos in extremis de portar, ca la următorul corner mingea să ajungă, după puțină aventură, la Lazăr, a cărui centrare din flancul stâng l-a găsit pe Golda în fața porții, dar acesta n-a reușit să redirecționeze balonul cum și-ar fi dorit. Meciul a fost decis în pragul minutului 90, când Filip a respins o liberă de la 25 metri în corner, iar la mingea aruncată în careu, Briciu a fost cel care a ajuns primul și a înscris din apropierea porții. Deși am încercat să mai facem ceva la două cornere de-ale noastre în prelungiri, n-am mai reușit să trimitem mingea cu pericol spre poartă.

E păcat că am irosit o șansă bună de a ne obține o victorie de moral, în fața unui adversar care, chiar și slăbit, tot s-a prezentat solid. Prezența mai multor juniori A în primul unsprezece ne-a ajutat, dar n-a fost suficientă pentru a compensa slăbiciunile de la mijlocul terenului. Mingile lungi ale lui Fridrich devin o obișnuință deja, cu Pop și mai ales Postolache reticenți în a urca cu mingea din apărare și, mai grav, incapabili să deschidă jocul cu precizie în mod consecvent. Îngrijorătoare au fost și erorile lui Codrean, care nu pare să se regăsească în această parte a sezonului, în vreme ce Sîntean a primit puține mingi utile în față. Introducerea lui Popan la pauză a dinamizat puțin jocul nostru, dar nu rezolvat dificultățile la ultima pasă. Altfel, joc bunicel făcut de Podină, în flancul stâng, dar astăzi am fost expuși în flancuri, din lipsă de dublaj, și am suferit pe deasupra o accidentare rapidă în zona centrală, când Lazăr a trebuit introdus în locul lui Cochințu.

Un plus în jocul combinativ în jumătatea adversă ar face o diferență mare, cu Sorescu, Mailat și Sîntean capabili să creeze pagube, dar pentru asta avem nevoie de cineva prieten cu mingea în zona de mijloc. Până atunci, doar sclipirile individuale se remarcă.

Poli: Filip - Haruț, Cochințu, Fridrich, Podină - Pop, Postolache - Mailat, Sorescu, Codrean - Sîntean

Schimbări:

Lazăr pentru Cochințu (aprox. min 10)
Popan pentru Codrean (min 46)
Golda pentru Postolache (min 74)
Pădurariu pentru Podină (min 90+1)

Niciun comentariu :

Google+