6 aprilie 2016

Poli II - Avântul Periam 2:0 (2:0)

În intermediara din această săptămână, alb-violeții mici au avut șansa să-și mai cizeleze jocul pentru disputa de sâmbătă dimineața, în compania Ripensiei. Soarele nebănuit de fierbinte de aprilie a îngreunat cele de pe teren, în special în repriza secundă, dar rezultatul final este unul just, golurile marcate de Rajcomar și Mailat dovedindu-se suficiente. Meciul a reprezentat și ocazia debutului portarului Gomis, care a arătat calități interesante.


Oaspeții au avut prima șansă în minutul 9, când Bătrînu a pierdut mingea în zona careului, dar șutul trimis din unghi a trecut peste poarta noastră. O șansă și mai bună s-a prezentat două minute mai târziu, când Gomis a intervenit acrobatic la un voleu puternic din marginea careului, reușind să respingă în corner. Replica Politehnicii a venit în minutul 21, prin Mailat , a cărui liberă a fost respinsă de pe centrul porții de portarul advers. Un minut mai târziu se deschidea scorul: Fridrich trimite lung pentru Rajcomar, acesta preia din spatele apărării și trimite peste portarul ieșit în întâmpinare. O șansă construită identic îi parvine lui Sorescu în minutul 25, dar acesta nu își cadrează șutul din poziție de unu la unu. Presiunea acestor minute s-a dovedit decisivă pentru soarta meciului, căci golul desprinderii a căzut la scurt timp: oaspeții bat o liberă total aiurea, Sîntean luptă pentru o minge lungă la mijlocul terenului, păstrează posesia pentru noi, Rajcomar este lansat și dă balonul mai departe către Mailat, care o preia în viteză, întră în careu și finalizează puternic la colțul lung - o contră remarcabilă! Mailat putea să-și mai treacă în cont un gol, fie la o altă pătrundere în care a rămas singur cu portarul, dar a vrut parcă să intre cu mingea în poartă (fără succes), sau în minutul 39, când a ajuns în poziție bună de șut, la marginea careului, însă a trimis peste.

Repriza secundă a început dinamic, cu câte o ocazie de fiecare partă. Mai întâi a fost nevoie de intervenția lui Gomis, în fața unui adversar lansat periculos, ca apoi Sîntean să șuteze din 17m, în bară. Periam a mai încercat ceva în minutul 63, când Gomis a șters o minge șutată din unghi, înainte ca Sîntean să trimită slăbuț cu capul din centrul careului advers. În minutul 79, Rajcomar a tras tare din liberă, dar portarul a fost la post, iar Popan a șutat și el din marginea careului după un dribling scurt, tot pe portar însă. Cea mai mare șansă de gol a oaspeților a fost consecința unei erori a lui Fridrich, dar din poziție de unu la unu, atacantul celor de la Periam nu a prins vinclul țintit. Ultima ocazie, în minutul 88, a venit la capătul unei centrări a lui Aharoni, cu Rajcomar reluând din prima din centrul careului, prea slab pentru a face o diferență.

Deci dacă vrem să vedem victorii, aici avem cele mai bune șanse. Din transferurile acestei ierni, Gomis mi-a plăcut cel mai mult, portarul arătând vigoare și determinare. A ieșit rapid pe mingile trimise la întâlnire de adversari și a reușit două interveniții excelente. Poate că n-a arătat cea mai bună priză posibilă, dar probabil îl vom vedea cândva și la prima echipă. Rajcomar a fost decent, dar e greu de crezut că poate avea un cuvânt de spus în Liga 1 - e greoi, joacă cu spatele la poartă, și nu are servicii destul de precise. S-a putut impune astăzi în duelurile fizice cu adversari naivi, dar rezistența ar fi alta la echipa mare. Iar Aharoni, deși mi-a plăcut prima oară când l-am văzut, a părut plictisit, iar atunci când a avut șansa să facă ceva ofensiv, i-a ieșit prea rar - un singur serviciu chiar bun, pe final, pentru Rajcomar. Totuși, în contextul suferințelor noastre din flanc, nu e exclus să primească o șansă.

Dintre ceilalți jucători, Mailat și Sorescu au fost periculoși în prima repriză, după care Sorescu a jucat mai retras, iar Mailat a fost înlocuit. Era deja într-un moment în care jocul se rupsese în două, oaspeții țineau patru oameni în față, restul în apărare, iar zona centrală era zonă moartă. În ciuda unor raiduri (Popan, Codrean), n-am putut profita de acele spații. De apreciat efortul lui Sîntean, care ar trebui însă să-l dozeze mai bine și să primească mai multă susținere de la coechipieri. Problema rămâne atingerea în plus, exemplificată cel mai bine la o acțiune în prima repriză, când se impunea un un-doi rapid cu Rajcomar, dar execuția întârziată l-a făcut pe vârful din Curacao să ajungă în ofsaid. În rest, echipa s-a prezentat decent, cu clipele de inconstanță care ne-au obișnuit și care au dus la eșecurile din acest an.

Sâmbătă la ora 11 jucăm cu Ripensia la Ciarda Roșie. Cel mai probabil vor lipsi juniorii A, precum Mailat și Sorescu, care evoluează cu LPS Banatul în Campionatul de Elită al juniorilor. Poate că ar fi mai bine pentru ei să prindă acest meci de liga a IV-a, din moment ce LPS e oricum pe ultimul loc, altfel echipa va fi completată cu juniori B și jucători de la echipa mare. Cert e că spectacolul ar trebui să fie asigurat în poarta noastră, indiferent dacă joacă Gomis sau Kirschstein. Obiectivul trebuie să fie să ne prezentăm respectabil și să facem un joc inteligent, așa cum am reușit în tur.

Bravo Poli!

Poli II: Gomis - Aharoni, Bătrînu, Fridrich, Lazăr - Mailat, Postolache, Potocianu, Sorescu - Rajcomar, Sîntean

Au intrat:

Pop pentru Postolache (min 61)
Popan pentru Bătrînu (min 63)
Codrean pentru Mailat (min 71)
Podină pentru Lazăr (min 80)

Niciun comentariu :

Google+