9 aprilie 2016

Ripensia - Poli II 2:1 (1:1)

Meci antrenant și cu sfârșit destul de fericit pentru ambele formații: Ripensia a menținut pasul cu liderul Mașloc, iar Poli II s-a prezentat bine, deși Săvoiu nu s-a putut baza pe cei mai importanți jucători din lot. Golul lui Sîntean a fost contracarat rapid de gazde, ca diferența să fie făcută cu un sfert de oră înainte de final, dintr-o fază fixă.


De la stânga la dreapta:
Lazăr (c), Gomis, Potocianu, Podină, Aharoni, Codrean, Postolache, Bătrînu, Pop, Popan, Sîntean
Debutul partidei anunța suferințe mari pentru Poli. La doar câteva secunde de la primul fluier, Popa s-a infiltrat printre apărătorii noștri centrali, dar Gomis a ieșit în întâmpinare și a blocat înțelept. Presiunea a rămas mare pe poarta noastră, cu mingi plouate de pe flancuri și alte atacuri centrale în primele cinci minute. Și apoi, la cel dintâi atac solid al nostru în minutul 6, Aharoni trimite o centrare ideală pentru Sîntean în centru careului, iar vârful nostru marchează cu capul. Avantajul a ținut două minute, căci la o minge înaltă spre Mediop, Bătrînu nu l-a talonat convingător pe vârful advers, care a avut timp să preia și să tragă din întoarcere, fără șanse pentru Gomis. Jocul s-a liniștit apoi, cu Ripensia mai precaută defensiv și Poli încercând să fructifice degajările precise ale portarului nostru. Pentru noi, o jumătate de ocazie a avut Codrean în minutul 28, al cărui șut din afara careului a trecut la un metru de poarta adversă. Finalul de repriză a aparținut gazdelor, care au avut patru șanse foarte mari de a se desprinde pe tabelă. Un balon pierdut de Pop în zona centrală, în minutul 31, a fost urmat de un atac rapid finalizat de Nanu din interiorul careului, de puțin pe lângă. Cinci minute mai târziu, Mediop scapă flancul drept al apărării noastre și centrează lung, Popa se întinde să trimită spre poartă, dar nu-și cadrează șutul - deși Gomis părea bătut. Minutul 42, o altă centrare din aceeași parte, Lazăr rașchetează doar balonul cu capul, iar mingea ajunge la Mediop, care trimite cu capul din cădere, puțin pe lângă vinclu. Repriza o încheie Nanu, care ajunge în poziție de șut din 15m, dar Gomis reacționează rapid și prinde pe linia porții.

După valurile de presiune din finalul reprizei, mi-era teamă că ce va urma în a doua parte, va fi și mai puțin plăcut. N-a fost însă așa, căci ne-am grupat bine în apărare, iar fundașii au respins sau blocat toate mingile periculoase. Prin urmare, prima mare șansă de gol e a noastră, în minutul 55: Popan este lansat de Aharoni, trece în viteză de un adversar, driblează un altul în marginea careului, însă trimite apoi peste poartă. Ratare imensă pentru Ripensia aproape zece minute mai târziu, când Popa trece ca aceleratul de Podină și centrează către Briciu, care din câțiva metri și cu poarta goală reușește să trimită peste. Replicăm tare prin Sîntean, care pleacă pe o minge peste apărare a lui Popan, trece de portar în marginea careului, dar ajunge în unghi, iar șutul său spre poartă e respins de un adversar repliat. În minutul 70, Mediop i-a la rând apărătorii noștri, trece de trei în marginea careului, și finalizează din poziție bună - năprasnic în bară, ca apoi Gomis să respingă cu pumnul din preajma unor jucători adverși. Într-un final, vine și golul: minutul 78, corner bătut în opt metri, doi oameni sunt liberi de la Ripensia în zona centrală, iar Gomis nu mai are timp să intervină la lovitura de cap a lui Hecsko. Deși Sîntean mai încearcă o pătrundere din flancul stâng, fără să prindă un șut sănătos la poartă, jocul se liniștește, iar până la final nu se mai arată alte ocazii.

Am avut parte, așadar, de un meci bun, cu destule faze de poartă și o organizare admirabilă, în special a echipei noastre. Prestația este cu atât mai deosebită, cu cât a fost obținută fără piesele de bază. Gomis a confirmat calitatea arătată în meciul cu Periam, cu un plus cert atunci când repune mingea în joc, atât cu mâna, cât și cu piciorul, dar puțin reticent în a ieși pe centrări. Aharoni a fost decent, chiar dacă pe alocuri în prima repriză n-am înțeles poziționarea lui în teren, ceea ce mă face oricum să mă întreb de unde atâta certitudine la Grigoraș că nu ar avea nimic de oferit echipei.
Dintre tineri, Popan și Sîntean au ieșit cel mai mult în evidență. Dacă cu cel din urmă suntem familiarizați, Popan a muncit mult în flancul drept, a reușit să-și depășească adversarii în câteva rânduri și a arătat o inventivitate bună la pasa finală. Sîntean, în ciuda prestației bune, a reușit cumva să enerveze pe toată lumea, gazdele criticându-l pentru anumite simulări, în vreme ce Săvoiu se lupta să-l facă să urmeze indicațiile sale. Restul echipei a fost solidă, deși Podină a avut probleme de plasament, Lazăr a fost aproape să facă două cadouri adversarilor, și Bătrînu a părut rudimentar în a ieși cu mingea din apărare. Dar împreună au funcționat, mai ales cu ajutorul trioului Pop-Postolache-Potocianu din fața lor, care au acoperit bine spațiile.

Etapa viitoare vine alte meci teribil de greu, în compania Mașlocului, care e în continuare la egalitate de puncte cu Ripensia. Va fi interesant de văzut cum se pot mobiliza jucătorii pentru acel meci, fiindcă astăzi au arătat că pot să facă o figură bună dacă au în față un adversar puternic.

Poli II: Gomis - Aharoni, Bătrînu, Lazăr, Podină - Potocianu, Pop - Popan, Postolache, Codrean - Sîntean

Au intrat:

Gînju pentru Codrean (min 58)
Strein pentru Postolache (min 80)
D. Filip pentru Pop (min 85)
Gavruță pentru Sîntean (min 88)

Niciun comentariu :

Google+