24 aprilie 2016

Liga Elitelor U19: Poli - Pandurii 1:1 (0:0)

Nimic nu a mers bine în acest sfârșit de săptămână la Poli. După înfrângerea echipei secunde la Ghiroda, 4-6 (toate Aharoni) și înfrângerea echipei mari ieri seară, seria nefastă a fost închisă de juniorii A, care au reușit doar un egal în fața Pandurilor. Disputată pe Dan Păltinișanu, partida a fost una echilibrată, în care oaspeții au lovit întâi pe o contră, ca Poli să reușească egalarea doar în ultimul minut de prelungire, prin penalty-ul transformat de Sturz.



Echipa de juniori A este compusă integral din jucători care au făcut parte din scheletul echipei secunde în turul sezonului de liga a IV-a - inclusiv duo-ul Sorescu, Mailat, care se pregătește alături de fotbaliștii din prima ligă. Și Pandurii au o echipă secundă în liga a III-a, chiar în seria lui ASU Poli, deci meciul de azi nu era unul tranșat apriori.

Noi am dominat teritorial partida și am avut câteva șanse bune de a marca, în vreme ce oaspeții au stat mai mult la cutie. Prima oportunitate a apărut chiar la debut, când Sorescu a pătruns în interiorul careului și a șutat din unghi, dar peste. Jocul a stagnat până la momentul de magie al lui Mailat din minutul 27, acesta a făcut o cursă impresionantă în flancul drept, depășind doi adversari, și a centrat în fața porții pentru Golda, care a pus latul, dar balonul a lovit bara și a fost apoi respins în corner. Am avut o șansă și la faza fixă, însă șutul puternic al lui Fridrich n-a prins cadrul porții. În minutul 35, Sorescu a finalizat cu capul o centrare trimisă cu exteriorul de Lazăr, însă fix pe portar, ca tot Sorescu să trimită spectaculos la colțul lung în minutul 43, pe lângă.

Repriza a doua a început greoi, iar în afară de o liberă trimisă mult peste de Fridrich în minutul 52, deși poziția era una foarte bună, ocaziile au lipsit. Nici introducerea trioului Gînju, Velcotă, Pădurariu nu a schimbat jocul nostru, iar încetul cu încetul am început să trimitem mingile tot mai direct spre vârfuri, cu puține reușite. Pe fondul lipsei noastre de idei, ne-am trezit conduși în minutul 70: Sorescu a fost deposedat în jumătatea adversă, oaspeții au pornit pe contră doi contra trei, Sturz n-a putut interveni convingător fiindcă purta cu el un galben luat pentru proteste, astfel că Pandurii au ajuns în marginea careului, iar șutul trimis pe jos a găsit colțul lung al porții apărate de Rusu. Starea jocului nostru s-a deterioriat în continuare, iar ocaziile mari și clare au refuzat să apară. Sorescu a tras din prima în minutul 73, de la distanță și pe lângă, Mailat n-a reușit să profite de o ieșire slabă a portarului în minutul 76, iar Velcotă s-a trezit cu mingea în picior după o centrare a lui Fridrich și o nouă intervenție aproximativă a portarului advers, însă n-a avut timp de reacție și a trimis pe lângă cu poarta goală. Golul egalizator a venit totuși la ultima fază a meciului, Velcotă recepționând o pasă lungă în careul advers, unde a fost faultat când se afla față în față cu portarul. Sturz a tras tare și a transformat lovitura de pedeapsă, dar n-a mai fost timp pentru a întoarce rezultatul.

Oricum am lua-o, rezultatul și prestația sunt dezamăgitoare. Echipa a etalat un joc fragmentat, cu doar câteva faze de construcție remarcabile, iar izolarea lui Mailat, în special în partea a doua, ne-a limitat mult capacitatea ofensivă. Ciudată introducerea lui Gînju în flancul drept, căci mijlocașul de bandă preferă piciorul stâng și acest lucru a fost evident în trei ocazii diferite, când a scăpat în flanc, dar a necesitat timp să-și treacă mingea pe piciorul de bază. Zic ciudat, căci Mailat ar fi putut acoperi mai bine acest flanc. Oricum, pe lângă lipsa de idei în preajma careului advers, nici linia de mijloc n-a fost foarte solidă pe faza de construcție, Bîrnoi și Lazăr fiind lenți și impreciși în execuții. Iar strategia mingilor lungi a funcționat slab, pressing-ul pe recuperare fiind insuficient.

Mai avem o oarecare șansă pentru accederea în faza eliminatorie a competiției. Miercuri se dispută ultima etapă, deplasarea la liderul U Cluj, și avem neapărată nevoie de victorie, dar nu mai depindem doar de noi.

Poli: Rusu - Sporin, Sturz, Fridrich, Lazăr - Bîrnoi, Oprea - Mailat, Sorescu, Popan - Golda

Schimbări:

Pădurariu pentru Golda (min 56)
Velcotă pentru Lazăr (min 56)
Gînju pentru Popan (min 56)
Kokora pentru Sorescu (min 85)

Niciun comentariu :

Google+