18 martie 2015

Olimpia Satu Mare - ACS Poli 0:0

Doar ineficienţa Reşiţei face ca Poli să rămână pe prima poziţie şi după această etapă, ambele echipe terminând la egalitate de zero jocurile pe care le-au disputat. Noi nu ne-am ridicat la vreo înălţime şi am văzut experimente diverse făcute de Alexa, precum şi schimbări timpurii.

Nu pare să fi fost o partidă foarte disputată, cu ocazii puţine de ambele părţi. Poli a început cu Pap titular, poate ca o rotaţie a portarilor, şi a beneficiat de prima ocazie în minutul 6, când Elek a trimis pe lângă din afara careului. Mingea trimisă cu capul de Boldea din zece metri a fost prinsă de portar, înainte ca gazdele să-şi treacă în cont două bune şanse de-ale lor: întâi, o bară din lovitură liberă, apoi o altă minge dificilă, tot din liberă, respinsă de Pap. Drept urmare a jocului lipsit de incisivitate, a urmat schimbarea lui Belu cu Bărbuţ, în minutul 31, cel dintâi fiind folosit pe o poziţie mai avansată decât de obicei, la mijloc.

A trecut însă mai bine de jumătate de oră între ocaziile noastre şi următoara fază periculoasă de poartă în contul Politehnicii - şutul lui Popescu parat de portarul advers. Henrique, în minutul 67, şi Boldea, în minutul 73, au şutat şi ei de la distanţă, nereuşind însă să-şi cadreze eforturile. Poate cea mai mare ocazie a partidei, cu siguranţă cea mai mare pentru noi, s-a arătat în minutul 76, când şutul din 6 metri al lui Henrique a fost respins, mingea a ajuns la Elek, care din doar 4 metri a nimerit portarul. Gazdele au rămas în zece în minutul 90, Sălăgeanu fiind eliminat pentru două galbene, dar cele cinci minute de prelungiri n-au fost prilej suficient pentru ca noi să mai facem diferenţa. Scorul final, nimic la nimic.

Cea mai proastă veste după acest meci este accidentarea lui Popescu, din repriza secundă, acesta fiind suspect de fractură la mână. În mod interesant, Ov. Petre l-a înlocuit pe Trandu la pauză, poate că în speranţa de a coordona mai bine echipa, doar că lipsa de ritm n-a putut fi depăşită nici în acest fel. Faptul că ne-am procopsit, din nou, cu o grămadă de cartonaşe nu ajută nici el, mai ales pe termen lung şi pentru a stabiliza mişcările din primul unsprezece.
Aşadar, un meci dezamăgitor în mai multe feluri.

Cred că putem accepta că e nevoie de puţin timp pentru ca echipa să prindă încredere, dar tot felul de detalii, precum ratările atacanţilor sau inabilitatea de a-l legitima pe Nikiema, lasă un gust de stângăcie la mai multe nivele. Problemele medicale, cu tot felul de jucători în diferite faze ale recuperării, precum şi anumite preferinţe tactice, precum localizarea lui Keita pe bancă, în ciuda unui tur bun de campionat (cum să joace Belu titular astăzi în locul său?) dau şi ele de gândit.

Pe deasupra, mult trâmbiţatul amical cu Dinamo a fost anulat, din cauza clubului bucureştean, dar şi acesta se dovedeşte doar încă un element care să dea peste cap programul echipei.

Sper să găsim degrabă stabilitatea pe care o aveam la finalul turului şi astfel să ne redobândim şi forma. Ceva timp mai e, dar clasamentul poate oricând să se întoarcă, în acest ritm. Mai ales că nu vorbim de o întâmplare: ultimele şase partide oficiale ne-au adus cinci egaluri, în care am marcat doar două goluri!

Poli: Pap – Melinte, Cânu, Scutaru, Neagu – Belu, Ov. Popescu, Trandu, Boldea – Elek, Pedro Henrique

Au intrat:

Bărbuţ pentru Belu (min 31)
Petre pentru Trandu (min 45)
Poparadu pentru Popescu (min 63)

Niciun comentariu :

Google+