21 martie 2015

Poli - Pâncota 1:0 (0:0)

Campionatul a reînceput de vreo 3 săptămâni deja, dar de-abia acum am avut ocazia de a o vedea pe Poli pe viu, pe „Dan Păltinișanu”. Culmea, e și ultimul meci acasă din această primă parte a campionatului, pentru că peste 2 săptămâni începe play-off-ul. Cu rezultate neconvingătoare până acum, nu s-a înghesuit mai nimeni la acest meci cu ultima clasată, cu toate că prima zi a primăverii astronomice a fost și una destul de plăcută. Nici nu era de așteptat să fie altfel căci rezultatul final a fost la fel de previzibil ca jocul lipsit de calitate și de spectacol.

Pâncota nici nu a încercat să-și depășească condiția de „lanternă roșie” a campionatului, problemele ce ni le-au pus în precedentele două meciuri (cel din tur și cel din cupă) fiind parcă din alt sezon. S-au rezumat, astfel, doar la apărare, calitatea slabă a jucătorilor lor permițându-ne să rămânem în atac, chiar și în pofida propriilor greșeli. Primele atacuri l-au văzut pe Belu (care a jucat foarte avansat în acest meci) pătrunzând pe dreapta. Din păcate, n-a reușit să obțină maximul din aceste faze, pasele sale nefiind plasate acolo unde trebuie. Trandu a avut un prim șut din afara careului, dar destul de imprecis, cu dreptul, el fiind stângaci.

Deschiderea scorului ar fi trebuit să vină în minutul 21, când Popovici urmărește o minge înaltă, ia fața unui fundaș, preia mingea și pătrunde pe partea stângă. Îi pasează lui Henrique în fața porții, dar acesta în locul unui șut plasat pe lângă portar, trimite peste. Nu se mai întâmplă mare lucru până la pauză, iar Alexa decide să facă deja ceva schimbări în echipă, forțând atacul: Elek îi ia locul lui Boldea încă din prima repriză, iar Bărbuț intră la pauză. Acesta și are o primă ocazie la o incursiune din dreapta, dar unghiul este foarte închis, iar șutul deviat lovește doar plasa laterală. Din păcate, după această fază, micuțul nostru atacant a cam și dispărut din meci. În rest, ocaziile noastre s-au rezumat la faze fixe. Centrările au fost parcă mai bune ca de obicei, dar jucătorii noștri n-au reușit nici cum să fie la locul potrivit sau să trimită mingea cum trebuie.

Timpul se scurgea alene, iar convingerea unei victorii clare ca urmare a unei dominări absolute începea parcă să se micșoreze. Schimbarea ce avea să se dovedească decisivă, a fost intrarea lui Doman, care deși nu s-a prezentat cu mult peste colegii săi, a părut că a intrat altfel în meci. Astfel, în minutul 77, în urma unei faze fixe ce părea pierdute, mingea ajunge la acesta pe la 25 de metri, care înalță mingea peste linia de fundași, ieșită aiurea în față. Mai mulți dintre jucătorii noștri urmăresc balonul, Cânu fiind cel care îl trimite în plasă.

Ar fi trebuit să fie finalul meciului, dar nu înainte de a ne întărâta degeaba pe final și de a ne încasa aiurea porția de cartonașe galbene pentru comentarii și trageri de timp. De parcă o echipă ce nu ne-a pus probleme 80 de minute, poate face ceva în ultimele 10. Ei bine, pâncotanii ar fi putut obține egalarea în minutul 90 la unica lor ocazie adevărată: mingea e trimisă înalt în careu în urma unei lovituri libere și de acolo cu capul, din fericire drept în brațele lui Pap. Oricum... fusese ofsaid.

Echipa pare că încă nu și-a găsit ritmul, dar încă nu mă îngrijorez. Și în tur am ajuns la forma maximă de-abia după câteva meciuri, iar acum cu toate aceste pauze și meciuri fără prea mare miză, nu prea le poți cere jucătorilor să dea totul pe teren, deși, totuși, puțin spectacol, niște victorii asigurate devreme, ar putea atrage ceva mai mult public. Sper că în play-off unde vom întâlni totuși niște adversari mai tari, ne vom regăsi ritmul și se vor integra și jucătorii noi în jocul gândit de Alexa. Apropo, Elek și Doman mi se par a fi achiziții bune, complementari cu ceea ce avem deja.

ACS Poli: Pap (6) - Belu (5,5), Scutaru (6), Cânu (6,5), Neagu (5) - Keita (5), Poparadu (5,5), Trandu (5,5), Boldea (5) - Henrique (5,5), Popovici (5,5)

Schimbări:
Elek (5,5) pentru Boldea (min 43)
Bărbuț (5,5) pentru Popovici (min 46)
Doman (6) pentru Henrique (min 68)

Golul lui Cânu la 3:20.

Niciun comentariu :

Google+