7 martie 2015

FC Bihor - ACS Poli 1:1 (1:0)

N-a fost un debut grozav de retur pentru noi, căci în ciuda unei superiorităţi numerice de aproape o oră, Poli a reuşit să egaleze doar pe final, graţie golului lui Henrique. Înfrângerea Reşiţei ne permite să păstrăm prima poziţie, însă nu cred că este genul de rezultat pe care şi-l dorea cineva. Nenumăratele ratări semnate de Henrique, Popovici, Belu sau Scutaru, cuplate cu intervenţiile portarului advers, au evidenţiat iarăşi o lipsă de eficienţă în faţa porţii. Golul primit (din nou) în urma unei faze fixe reprezintă şi el o cauză de îngrijorare.

O singură mică surpriză aş remarca în primul unsprezece, anume prezenţa lui Smaranda în poartă în locul lui Pap. În rest, cu cele cinci absenţe pe fondul unor accidentări (Bărbuţ, Chipirliu, Duarte, Petre, Lazăr) şi suspendarea lui Neagu, Alexa i-a trimis pe Popovici şi Melinte titulari, în vreme ce Nikiema nu a prins lotul pentru această deplasare. Prima fază i-a aparţinut lui Cânu, care a avut un şut-centrare respins de portar, înainte ca Popovici să-şi treacă în cont două ratări importante, prima chiar după ce scăpase singur spre poartă. Jocul s-a liniştit la trecerea unui sfert de oră, înainte ca gazdele să deschidă scorul în minutul 24: un corner respins fără prea multă convingere a păstrat posesia la orădeni, mingea a ajuns în final la Lazăr, care a înscris la vinclu, din demivoleu. Reacţia noastră a lipsit să apară - abia în minutul 38 Henrique ar fi putut înscrie, şutul său fiind respins de portar. Imediat, gazdele au rămas în zece după un dublu avertisment, însă până la pauză nu am mai notat nimic interesant, exceptând înlocuirea lui Poparadu cu Nanu.

Din păcate nu am ieşit cu multă convingere de la vestiare, astfel că ocaziile s-au lăsat din nou aşteptate, în ciuda unei dominări autoritare. Tot Henrique s-a văzut la finalizare în minutul 65, dar a trimis în plasa laterală, ca zece minute mai târziu, Scutaru să reia mingea cu capul - în transversală. Belu şi-a încercat şi el şutul în minutul 84, înainte ca egalarea să fie consemnată de Henrique două minute mai târziu, din patru metri, la pasa lui Elek. Presiunea de final a mai adus un şut în transversală, trimis de Boldea, însă rezultatul de pe tabelă a rămas acest neconvingător 1-1.

Nu cred că e loc de multe comentarii astăzi. Pretenţiile de la un asemenea meci au fost altele, cu atât mai mult cu cât am beneficiat de avantajul unui om în plus. Dar ca şi în alte partide, abilitatea noastră de a transforma dominarea în goluri sau chiar ocazii s-a dovedit limitată. Din fericire, repercusiunile asupra clasamentului sunt chiar pozitive, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să căutăm soluţii la problemele semnalate astăzi. Urmează o nouă pauză, în absenţa Câmpinei, urmată de o deplasare la Satu Mare, în etapa intermediară.

Poli: Smaranda - Belu, Scutaru, Cânu, Melinte - Trandu, Popescu - Popovici, Poparadu, Boldea - Henrique

Au intrat:

Nanu pentru Poparadu (min 43)
Elek pentru Popovici (min 47)
Bălace pentru Melinte (min 63)

Niciun comentariu :

Google+