4 octombrie 2014

ASU Poli - Pobeda 2:0 (1:0)

Poli a reușit să se mențină la 3 puncte în fruntea clasamentului după ce astăzi a reușit victoria într-un dificil meci cu bulgarii de la Pobeda Dudeștii Vechi. Violeții se aflau sub presiune, căci Ripensia tocmai câștigase meciul de dimineață, egalându-i în clasament. În plus, Pobeda i-a încurcat serios sezonul trecut, scoțând egal și în tur și în retur. Iar stilul mai bărbătesc și mai arțăgos al acestora avea să facă victoria cu atât mai greu de obținut.

Dar presiunea s-a spulberat extrem de repede, în chiar primul minut, când mingea centrată în careu a sărit la Vucea, care a deschis scorul. Poli s-a instalat autoritar la cârma jocului și, grație mijlocului format din Vucea, Ghinescu, Naidin și Filimon, au mai urcat câteva mingi periculoase aproape de careul advers, dar, din păcate, fără a se crea ocazii remarcabile. Apoi, pe la mijlocul reprizei, Codrea a aplicat manevra pe care cred că vrea să o breveteze, de a schimba extremele între ele. Și, la fel ca în precedentele dăți, ocaziile au încetat să mai apară. E drept că și jocul a început să se sacadeze datorită faulturilor. Din fericire n-a fost nimic în afara regulamentului, doar un joc mai bărbătesc și nici nu s-au iscat certuri între jucători.

Abia pe finalul reprizei jucătorii în violet s-au trezit din amorțire și au reușit să-și treacă în cont două mari ocazii. Mai întâi Gălan trimite cu capul din careu și mingea trimisă la colțul lung este respinsă in extremis de către un fundaș. Doar un minut mai târziu, o minge lungă excelentă cade chiar între portar și linia de fundași, Iorgovan vine din spate la întâlnire și șutează din vole din poziție ideală, dar mult peste.

Repriza secundă a început bine pentru Poli, prin alte două bune ocazii. În minutul 52 mingea curge frumos pe lățimea terenului, de la Naidin la Filimon, care îi pasează pe culoar lui Ionaș. Acesta intră puțin în unghi și nu găsește traseul spre poartă, șutul său fiind blocat de portar. Filimon a fost implicat și în următoarea fază, când primește mingea în partea stângă și șutează foarte bine pe colțul scurt chiar lângă bară, dar portarul salvează din nou.

În minutul 58 glonțul a trecut pe la urechile jucătorilor lui Codrea, sub forma unui șut puțin lobat, care l-a depășit pe portarul Rogojină, dar a lovit transversala. De menționat că Burtic a absentat motivat, asăzi fiind ziua fericită a nunții sale. Înlocuitorul său s-a descurat foarte bine. Trecând cu bine și noroc de acest moment, Poli a reușit să dea lovitura finală, premeditată de două fapte importante ale lui Codrea. Prima a fost când i-a spus lui Ghinescu să încerce să tragă mai mult la poartă, chiar de e pe piciorul mai deficitar. Acesta s-a conformat și imediat și-a trecut în cont două ocazii bune. A doua decizie a fost schimbarea lui Vucea - care cred că obosise - cu Popoviciu, acesta din urmă având un bun aport ofensiv. În fine, golul de 2-0 a venit în minutul 75 când Ghinescu a pătruns în careu alături de Iorgovan, al cărui șut este blocat. Mingea ajunge la Ghinescu și, de lângă un fundaș, șutează printre picioarele portarului.

Astfel s-a scris istoria unui meci destul de palpitant, în care Poli și-a luat revanșa în fața Pobedei și a rămas liderul clasamentului.

Poli: Rogojină - Feraru, Gălan, Gavriluță, Taub – Vucea, Naidin, Filimon, Ghinescu – Ionaș, Iorgovan.

Schimbări:

Popoviciu pentru Vucea (min 63)
Rus pentru Ionaș (min 74)
Făgețan pentru Ghinescu (min 78)
Codrea pentru Filimon (min 84)

Niciun comentariu :

Google+