10 octombrie 2014

ACS Poli - FC Bihor 3:0 (1:0)

Era cazul să avem și noi parte de o astfel de victorie, destul de lejeră, dar în compania unei formații foarte slabe. Ca și cu Caransebeșul am jucat ofensiv, cu doi atacanți complementari - Bărbuț și Henrique, dar am și ratat multe ocazii, jocul fiind destul de haotic. Din fericire, nu am mai greșit și nu am fost egalați, ba chiar am reușit să câștigăm cu un avantaj liniștitor.

În contrast cu sezoanele precedente, am jucat fără extreme, acest rol fiind realizat mai mult de Belu și Neagu, mai ales primul urcând des în atac. Acolo s-a aflat și în minutul 19, când a deschis scorul, în urma unei lovituri libere venită după mai multe acțiuni periculoase. Lazăr a centrat, mingea a trecut de jucătorii care au sărit la cap, iar Belu a reluat din vole, plasat, pe lângă portar, ajungând astfel la 3 goluri în acest sezon, fiind golgheterul echipei.

Spuneam că jocul a fost cam haotic, și asta pentru că deși am greșit adesea, adversarii au fost atât de slabi încât ne-au permis să rămânem în atac și ne-am creat câteva ocazii foarte periculoase în decurs de 5 minute. În urma unei faze prelungite, o minge săltată peste fundași e urmărită de Henrique, care rămâne singur cu portarul și, din toate posibilitățile de șut, o reușește doar pe cea care îl nimerește pe portar. Acesta nu reține din prima, dar în cele din urmă se dictează lovitură liberă indirectă pentru că arbitrul consideră că a fost o pasă de la un coechipier. Mingea este mișcată pentru tupeistul Belu care, cu toată echipa adversă în față, nu reușește decât să-l nimerească pe portar. Tot Henrique este la capătul unei centrări din corner al lui Lazăr. Acesta preia în 6 metri și trimite în poartă, dar golul este anulat pentru henț.

După aceasta jocul începe să piardă din ritm și datorită deselor faulturi, apărute mai mult din neputință decât din agresivitate. Până la pauză mai avem totuși o mare ocazie, din nou în urma unui corner executat de Lazăr. Henrique deviază cu capul și, din nou Belu reia din vole, dar de data aceasta mult peste.

Cu doar un gol avans, trebuia neapărat să înscriem în repriza a doua, ca să nu repetăm greșelile din trecut. Și în primul sfert de oră s-a simțit un oarecare trac, pentru că nu am avut prea mari șanse de gol. În schimb, oaspeții beneficiază de o lovitură liberă periculoasă, dar de la oareșce distanță de poartă. Este executată foarte bine, peste zid și aproape de vinclu, dar Smaranda se întinde și reușește o paradă spectaculoasă care ne salvează într-un moment foarte important. Parcă această ocazie ne descătușează, căci la faza următoare reușim să majorăm scorul. Henrique preia mingea la mijloc, întoarce doi adversari și, deși nu părea să aibă o continuare, Bărbuț aleargă în partea opusă trăgând după el ceilalți 3 fundași rămași. Brazilianul profită de culoarul creat, pătrunde în careu și înscrie pe lângă portar. Un gol de toată frumusețea, care fac uitate toate impreciziile și ratările monumentale ale lui Henrique de până acum.

La adăpostul acestui avantaj, ne relaxăm și mie nu îmi mai rămâne decât să mai menționez încă trei faze, care i-au avut în prim plan pe Bărbuț și pe Popovici care a intrat în locul lui Henrique. Mai întâi Bărbuț este lansat pe banda dreaptă, își depășește în viteză adversarul direct, apoi pătrunde din lateral în careu, unde îl aștepta Popovici în fața porții. Dar acesta nu se mișcă și este rapid blocat de către fundași, astfel că Bărbuț alege varianta șutului pe colțul scurt, dar portarul nu se lasă păcălit. Popovici se revanșează și, scăpat singur la o lansare în lungime, este blocat prin fault de către portar. Arbitrul așteaptă să vadă dacă mingea ajunge în poartă, aceasta este respinsă în cele din urmă de un fundaș, astfel că se acordă penalty iar portarul este eliminat. Popovici execută foarte bine și duce scorul la 3-0. În fine, și Bărbuț scapă singur, dar este întâmpinat și blocat de către fundașul ce a luat locul portarului.

Cred totuși că această victorie nu reflectă prea bine potențialul echipei în confruntarea cu echipele mai puternice, cum ar fi Poiana Câmpina cu care jucăm chiar miercurea aceasta. Ca și până acum, au fost destule imprecizii inviduale și neînțelegeri. Se simte în continuare lipsa unui jucător cu experiență în teren, dar pe de altă parte trebuie remarcat aportul tinerilor și foarte tinerilor ce au intrat azi în teren. Dragomir, care încă nu a împlinit 16 ani, a debutat ca titular în campionat și a jucat bine. La fel a făcut-o și Bocșan care a trebuit să-l înlocuiască pe Cânu, iar Bărbuț este deja o certitudine și mă bucur că e constant în formă bună. În schimb de la Scutaru am așteptări mai mari, dar nu îmi oferă încrederea pe care ar trebui să mi-o ofere. A revenit și Lazăr în echipă, dar atitudinea sa încă lasă de dorit. Noroc cu centrările bune pe care le oferă. La polul opus e Keita, care muncește foarte mult, joacă și în atac și la recuperare și îl vezi pe tot terenul.

Sper că după acest meci vom juca cu încredere și moralul ridicat în meciul cu Poiana Câmpina, care va fi foarte dificil.

Smaranda (6,5) - Belu (6,5), Scutaru (5,5), Bocșan (5,5), Neagu (6) - Keita (6), Popescu (5,5), Lazăr (6), Dragomir (5,5) - Bărbuț (6,5), Henrique (6,5)

Schimbări:

Poparadu (5,5) pentru Dragomir (min 53)
Popovici (6) pentru Henrique (min 63)
Boldea pentru Lazăr (min 72)


Un comentariu :

Anonim spunea...

La Campina vom vedea daca avem treaba cu prima liga. Numai o victorie ne plaseaza pe traiectoria primei ligi alt rezultat ne pune stampila de echipa de pluton . Oricum Poiana are jucatori buni un fel de pepiniera a lui Dinamo.

Google+