23 august 2014

Auto - ASU Poli 1:7 (1:1)

Pe o vreme frumoasă, am avut parte de un meci plăcut, care până la urmă a avut și multe goluri. Poli s-a impus lejer, în ciuda momentului în care s-au văzut egalați înainte de pauză și jucătorii au intrat cam dezamăgiți la cabine. Jocul a fost unul bun, dezinvolt, opus celui pe care l-am văzut la Ghiroda, cu mijlocașii laterali foarte activi într-un interesant 4-3-3, și cu mai mulți jucători din spate urcați în atac. Sigur, au și avut în față o apărare ce a fost aeriană în trei perioade ale meciului, dar de data aceasta alb-violeții și-au respectat postura de favoriți.

Astfel, prima repriză a început tare, cu multe ocazii pentru Poli: o lovitură de cap scoasă de sub transversală chiar în minutul 2, mai multe șuturi de la distanță, dar și câteva faze în careu, salvate de portarul advers. Pe la mijlocul reprizei, când Codrea a decis să schimbe mijlocașii laterali Ghinescu și Ilie între ei, dominarea avea să devină una sterilă și ocaziile periculoase n-au mai apărut. Și apărarea celor de la Auto s-a organizat mai bine, presându-i pe violeți să recurgă doar la șuturi de la distanță și centrări respinse. Dar în urma unei astfel de faze, în minutul 40 mingea sare la Ghinescu care șutează fără preluare și deschide scorul, permițând echipei să răsufle ușor. Prea puțin însă, căci doar 3 minute mai târziu, la singura lor ocazie, cei de la Auto egalează când o centrare îl găsește singur-singurel pe atacantul acestora, care marchează cu capul.

La pauză, Codrea întărește atacul trimițându-l pe Iorgovan în teren. Avea să fie o schimbare extrem de inspirată, căci polistul avea să înscrie o triplă, primul gol venind chiar în primul minut după reluare. Apoi, scorul se face repede 4-1. Mai întâi Ilie înscrie un gol foarte frumos în minutul 56, când după o preluare reușită, șutează din vole, iar mingea se duce fix între transversală și brațele ridicate ale portarului. Tot Ilie îl servește pe Iorgovan pentru al doilea său gol, doar două minute mai târziu. Cu soarta decisă, meciul intră într-o puternică acalmie, până în ultimele 3 minute, când, după cum spuneam, apărarea adversă avea să clacheze din nou, și să primească încă 3 goluri, unul după altul, din faze simple: Popoviciu, Iorgovan din nou și Gălan cu capul închide tabela.

Nu sunt prea multe de spus. Iorgovan e omul meciului, mai ales că intrarea sa a schimbat oarecum jocul, dar eu cred că oricum Poli s-ar fi impus lejer. Ghinescu a arătat că este un transfer foarte bun și util, iar Popoviciu rămâne același jucător tehnic, cu toate că îl cam trag în jos câteva kilograme.

Poli: Burtic – Feraru, Gălan, Obrejan, Taub – Popoviciu, Naidin, D. Codrea – Ghinescu, Ionaș, Ilie.

Au mai intrat: Iorgovan, Făgețan, Maranescu și Rebenciuc.

Schimbări:

Iorgovan pentru D. Codrea (min 46)
Făgețan pentru Ilie (min 61)
Maranescu pentru Taub(min 66)
Rebenciuc pentru Naidin (min 69)

Niciun comentariu :

Google+