9 august 2014

Ghiroda - ASU Poli 0:2 (0:1)

Sezonul 2014-2015 se anunță unul interesant pentru liga a IV-a timișeană, prin faptul că marile favorite sunt cele două proiecte ambițioase de revigorare a fotbalului timișorean, Ripensia și Politehnica, dar doar una poate ieși învingătoare. Și cei de la Ghiroda ar vrea să arate că mai pot câștiga o dată campionatul, dar nu cred că vor conta, mai ales având în vedere rezultatul meciului de astăzi care le-a adus față în față chiar pe primele două clasate ale sezonului trecut.

Partida a debutat cu o jumătate de oră anostă pentru că nici una din echipe nu și-a asumat vreun risc. Poli a jucat foarte pragmatic: o echipă ruptă la mijloc, cu un singur vârf, ce a recurs mai mult la centrări, majoritatea plouate și la câteva șuturi de la distanță, care fie n-au cadrat poarta, fie au fost prea slabe. Deși au dominat, Poli nu și-a creat multe ocazii în prima repriză. Consemnăm doar o semi-ocazie la capul puțin peste a lui Iorgovan și un sfert de ocazie la șutul lui Vucea, care a fost direct pe portar, dar acesta nu a reușit să prindă din prima. Chiar de la fel de puține, șansele Ghirodei au fost mai mari, precum cea din minutul 30, când au ratat din poziție de singur cu portarul. Culmea, nu dominarea alb-violeților a dus la deschiderea scorului, ci un contraatac, inițiat de Burtic chiar la această fază. Apărarea gazdelor este nepregătită și mingea ajunge la Iorgovan care plasează mingea în poartă cu un șut din interiorul careului.

Repriza a doua a fost mult mai animată, Ghiroda fiind nevoită să iasă la rampă. În mod ciudat, apărarea polistă, care a jucat bine până atunci, cel puțin colectiv, a comis tot mai multe greșeli, oferindu-le adversarilor multe oportunități de a egala. Gălan este depășit destul de ușor într-o fază, dar mai grav este momentul când în urma unui atac prelungit, în careu rămân 3 adversari complet liberi în careu. Norocul a fost că ghirozenii au ratat cu nonșalanță toate aceste ocazii.

Și Poli a replicat pe contraatac, dar jucătorii nu au fost destul de limpezi la finalizare, cum a fost cazul lui Vucea, care în urma unei faze frumoase a scăpat pe dreapta, dar a șutat pe lângă, deși a avut posibilitatea unei pase în stânga. Golul doi a venit în cele din urmă în minutul 78, când Ghinescu interceptează o pasă slabă în jumătatea gazdelor și obține un penalty fiind faultat în careu de către portar. Ionaș transformă cu exactitate și pune punct meciului. Dincolo de o revanșă pentru campionatul precedent, Poli obține 3 puncte foarte importante în lunga luptă ce urmează.

Chiar de nu mi-a plăcut jocul prestat, pragmatismul până la urmă a dat roade, dar cred totuși că dacă ești echipa mai puternică trebuie să și construiești, nu să joci pe contraatac. La urma urmei, dacă norocul era puțin altfel, atunci și rezultatul ar fi fost altul. Pe termen lung, cred că e o abordare falimentară.

Individual mi-a plăcut de Ghinescu, care a încercat de câteva ori să rupă monotonia jocului. Din păcate, s-a accidentat la faza penalty-ului. Vucea a fost foarte activ și muncitor, dar păcat de șansa ratată. Naidin a coordonat bine jocul în jumătatea proprie, dar tot nu-mi explic prestația lamentabilă a apărării în repriza secundă. Cam atât.

Poli: Burtic – Damian, Gălan, Gavriluță, Taub – Ghinescu, Ilie, Naidin, Rebenciuc, Vucea – Iorgovan

Schimbări:

Popoviciu pentru Ilie (min 67)
Ionaș pentru Iorgovan (min 73)
Făgețan pentru Ghinescu (min 78)
Filimon pentru Vucea (min 84)

Niciun comentariu :

Google+