8 august 2014

Amical: FC Caransebeş - ACS Poli 0:0

Drumurile şi o maşină m-au dus până la Caransebeş, unde am avut ocazia să trăiesc la locul faptei desfăşurarea partidei dintre Poli şi echipa locală. N-a fost o repetiţie convingătoare, ba chiar mi-a trezit amintiri triste de la alt amical disputat în compania unor cărăşeni acuma un an de zile, căci n-a lipsit mult ca albii să piardă această partidă. Dar am văzut şi nişte jucători interesanţi, în Sana şi Lazăr, primul arătând un potenţial deosebit pentru faza ofensivă, mereu suferindă în colectivul nostru.

Poli a avut vreo patru şanse de a marca şi a mai irosit vreo trei faze cu potenţial prin centrări de slabă calitate. Ocaziile au venit prin Boldea, care a şutat pe lângă de la marginea careului, o minge deviată de la Kneeshaw; prin Belu, care a trimis din interiorul careului în portar la o fază fixă; prin Popovici, care a fost lansat singur cu portarul de Trandu (parcă), însă nu a putut să-şi plaseze suficient bolta şi mingea a fost parată; şi în final de meci, prin Nanu, care a şutat din interiorului careului, lateral stângă, dar peste.

Gazdele au fost adesea periculoase. Au început mai bine jocul, au pus presiune vreun sfert de oră, înainte ca Poli să preia iniţiativa. Pap a avut câteva ieşiri neconvingătoare, una mai gravă în repriza secundă, însă s-a evidenţiat şi printr-o pereche de parade importante, cea secundă chiar la penultima fază a meciului. În general însă, apărarea nu a fost prea solidă, ba chiar a părut puţin ruginită. Flancurile au reprezentat punctele slabe, cu Todorov improvizat în flancul stâng şi depăşit relativ uşor prin viteză de adversari, impreciziile acestora salvându-ne în mai multe rânduri. Nici Bălace nu a strălucit după pauză, astfel că aş spune că planează nişte semne de întrebare în acea parte a defensivei.



Ziceam că Lazăr şi Sana mi-au lăsat o impresie bună. Primul, deşi a avut şi scăpări, a dovedit o tehnică solidă şi o viziune încurajatoare a jocului. Sana, deşi puţin lent, a fost cam singurul jucător care a putut scoate un adversar din joc astăzi, şi a trimis mai multe pase lungi sau deschideri de înaltă calitate şi precizie.
N-a fost o zi uşoară pentru nicicare din jucătorii sub douăzeci de ani care au evoluat la noi, Pap absolvind cel mai bine testul. El este urmat de Kneeshaw, energic şi cu o bună dispoziţie la efort, însă momentan lipsit de deciziile optime când este cu mingea în preajma careului advers. Precum scriam, nu ştiu dacă Todorov e soluţia pentru flancul stâng, în vreme ce Dragomir şi Motreanu, introduşi în actul secund, nu au părut să se poată impune în faţa adversarilor mult mai puternici fizic, cu atât mai mult cu cât terenul de joc a fost unul dificil.

În rest, prefer să nu fac nominalizări în vreun sens sau altul. Faptul că atacul suferă nici nu ţine neapărat de lipsa unui jucător consacrat acolo (făcând abstracţie de Szekely), cât de construcţia neconvingătoare. Mai sunt trei săptămâni până la debutul ligii secunde şi sper ca odată cu terminarea fazei de acumulare, lucrurile să arate mai disciplinat.

Poli: Pap – Belu, Scutaru, Canu, Todorov - Lazăr, Petre - Kneeshaw, Boldea, Carlos - Szekely

Au mai intrat: Bălace, Popovici, Dragomir, Sana Camara, Bărbuț, Motreanu, Trandu și Nanu.



Niciun comentariu :

Google+