21 octombrie 2013

U Cluj - ACS Poli 1:2 (0:1)

Cumva am avut un sentiment bun uitându-mă la desfăşurarea primei reprize şi după deschiderea scorului fix înainte de pauză, posibilitatea victoriei a părut foarte concretă. Din păcate însă, am prestat un joc deosebit de defensiv în a doua parte şi n-am dat naştere la mai nicio ocazie, astfel că după egalarea gazdelor am avut nevoie de o inspiraţie a lui Trandu şi de un al doilea penalty pentru a obţine atât de importantele puncte ale acestui meci. Dar, în condiţiile actuale, e bine şi aşa!

Poli a părut de la bun început echipa mai periculoasă, chiar de a cedat posesia clujenilor, şi prima şansă de gol a venit în minutul 10, când Szekely a interceptat o pasă aiurea înapoi şi a tras din afara careului, balonul fiind prins de portar. Popovici a încercat poarta cu o liberă de la mare distanţă şi portarul a prins, însă lipsa pasei decisive şi aparenta neintegrare a lui Keita în formula de joc a stopat mai multe faze promiţătoare. Gazdele au avut o oportunitate de-a lor în minutul 30, când O. Petre a judecat prost o lansate lungă şi intervenţia lui Nuno Claro s-a dovedit decisivă, cam atât totuşi. Cândva în aceasta perioadă a trimis Şeroni o lovitură de cap peste, în urma unui corner, însă momentul cheie al reprizei a venit în chiar ultimul minut. Nohai a centrat de pe dreapta, mingea deviată a ajuns până spre Nanu care a fost agăţat în careu, astfel că centralul a dictat penalty. Szekely a bătut în dreapta jos şi a marcat, primul gol pentru Poli în peste 400 minute!

Precum scriam, mitanul secund l-am abordat într-o manieră ultra-defensivă, ceea ce le-a permis clujenilor să stea mai mereu sus şi să beneficieze de nenumărate faze fixe. Acestea au adus şi pericolul, în trei rânduri fiind aceştia extrem de aproape de egalare. Întâi, un corner bătut pe colţul scurt s-a soldat cu Balde intrând practic cu mingea în poartă, doar piciorul absolut oportun şi inspirat al lui Gorobsov reuşind să ne salveze. Apoi, în minutul 65, de această dată la un corner bătut lung, mingea a fost recentrată, o foarfecă semi-ratată la prins din plin însă pe Szeleky, arbitrul n-a dat nimic şi mingea a ajuns la Lemnaru, a cărui şut a fost respins cu un reflex fabulos de Nuno Claro. A treia oportunitate i-a aparţinut lui Borza, care din foarfecă, iarăşi tare liber în zona centrală a careului nostru, a trimis de puţin peste. Din păcate, alb-violeţii nu au vrut nicicum să înveţe lecţia, iar în minutul 81 avea să ne coste. Poparadu a făcut un fault cam neglijent în marginea terenului, nici arbitrul n-a lăsat avantaj, şi s-a dovedit că decizia sa a fost de fapt avantajul de care aveau nevoie gazdele, căci din acea liberă au reuşit să egaleze, Abrudan trimiţând cu capul, la colţul lung - din mijlocul careului, zona lui Szekely să zicem. După ciudata înlocuire a vârfului nostru cu Belu, în minutul 84, nu părea ca şi cum ţelul Politehnicii ar fi rămas victoria, şansă însă ne-a surâs cum n-a mai făcut-o de mult. Nanu a fost lansat ideal de Trandu, a ciupit mingea peste portarul advers din poziţie de unu la unu şi a fost lovit din plin, astfel că după ce balonul s-a scurs pe lângă, centralul a dictat un nou penalty. De această dată Gorobsov a executat şi a făcut-o la fel de bine ca Szekely, readucând pe Poli în avantaj. Nu pot spune că n-am avut emoţii în cele trei minute de prelungire, dar notabil nu s-a mai întâmplat nimic, astfel că cele trei puncte au rămas în contul nostru şi ne-au dat o esenţială gură de aer!

Cred că putem cădea la un acord că jocul echipei noastre nu a fost fundamental diferit de ceea ce am văzut până acuma. Chestiuni mai exotice au fost titularizarea lui Poparadu ca fundaş stânga şi înlocuirea lui Scutaru cu O. Petre. Parcă nu am apreciat prea mult aceste mişcări, căci chiar de Poparadu a avut şi câteva intervenţii bune, a făcut şi vreo două-trei faulturi periculoase, în vreme ce O. Petre mi s-a părut aproape mereu prost plasat sau stângaci, mai ales când nu avea de respins cu capul. Nimic nou în linia de mijloc, unde Popovici a fost din nou titular, însă n-a putut face vreo diferenţă, în vreme ce Trandu şi Gorobsov nu au jucat prea mult ca o unitate de construcţie. Ambii au avut însă contribuţii individuale bune, argentinianul fiind în continuare un jucător pe placul meu. Nanu, care m-a enervat în mod special când cu destul spaţiu în jurul său şi trei coechiperi în preajmă, a ales să tragă de la 25 metri lateral stânga, mult peste, s-a dovedit cheia acestei victorii, reuşind să obţină cele două lovituri de pedeapsă. Pot spune doar că s-a arătat a fi un fotbalist cu calităţi utile şi graţie încrederii de care are parte de la colegii săi, face mult mai multe pe flancul său, decât Popovici sau Bărbuţ pe dreapta. Aş mai spune doar că Szeleky m-a deranjat prin proasta sa poziţionare în ofsaid, în vreme ce despre Keita mi-am spus deja oful.
Despre înlocuiri, doar că n-au făcut mare diferenţă.

Aşadar, un debut pozitiv pentru Şunda, chiar dacă avem în continuare mult de lucru la forţa de grup a echipei noastre. Să sperăm că timpul ne-o va rezolva şi pe asta, şi mai ales să sperăm că şansa nu ne va părăsi prea curând. Astăzi a fost decisivă, căci nu în orice zi primeşti două lovituri de pedeapsă, nici măcar atunci când sunt deosebit de evidente.

Bravo Poli!

Poli: N. Claro (6,5) - Nohai (6), Şeroni (6), O. Petre (5), Poparadu (5,5) - Popovici (5), Trandu (6), Gorobsov (6,5), Nanu (6,5) - Szekely (6), Keita (5)

Schimbări:

Bărbuţ (5,5) pentru Popovici (min 59)
Boldea pentru Keita (min 73)
Belu pentru Szekely (min 84)

Niciun comentariu :

Google+