20 octombrie 2013

ASU Poli - Gătaia 2:0 (1:0)

Nu știu cum, dar am reușit ca anul acesta să ratez aproape toate meciurile importante ale echipei Politehnicii. Am mai trecut și am văzut crâmpeie din unele partide, dar astăzi am fost hotărât să vizionez confruntarea cu liderul ligii a patra, Progresul Gătaia.

Din păcate, meciul a fost destul de plictisitor, mai ales în prima repriză, când am asistat la un joc îmbârligat, fără viziune și fără ocazii. Mai mult, oaspeții au jucat prea hotărâți și au abuzat de multe intrări periculoase, le-aș spune chiar bădărane, astfel încât în primul sfert de oră primiseră deja 3 cartonașe galbene, din care două văzute de același jucător, primindu-l implicit și pe cel roșu. Chiar înainte de eliminare, Poli a avut și prima mare ocazie, când mingea venită din dreapta a traversat careul, a ajuns la Făgețan, iar acesta, cu poarta goală în față, dar incomodat de un adversar, a tras mult peste. Atacantul alb-violet avea să se revanșeze mai târziu deschizând scorul, destul de norocos și întâmplător, cu un șut mai degrabă ratat, dar care i-a păcălit pe un fundaș advers, cât și pe portar și a intrat în poartă, lângă bară. Nu s-a mai întâmplat nimic notabil până la pauză, în afara unui șut al aceluiași Făgețan în minutul 40, reținut cu puține emoții de portar.

Repriza a doua a început mai bine. Prima ocazie au avut-o însă oaspeții, printr-o lovitură liberă bine plasată, dar Burtic s-a întins și a reușit să pareze. Totuși, restul meciului a fost controlat în totalitate de Poli, care și-a și găsit o cadență în atac, reușind să-și aducă mai mulți oameni în apropierea porții adverse și trecând de la mingi lungi la pase scurte și șarje pe flancuri. Astfel, în minutul 62, tot Făgețan, reușește să dubleze avantajul și să alunge emoțiile spectatorilor, de data asta cu un șut bun după ce mingea i-a ajuns în mijlocul careului.

În continuare Poli și-a creat mai multe ocazii, pe care le-a și ratat cu nonșalanță. Mai întâi Ionuț preferă un vole ce se duce mult peste, în locul unui șut plasat, poarta fiind goală după ce portarul s-a întins ca să respingă mingea. Apoi Ilie trimite și el peste din mijlocul careului. De partea cealaltă, oaspeții au mai avut o lovitură liberă și o ocazie imensă, când un atacant a trecut de linia de fundași, dar, rămas singur cu portarul, trimite alături, irosind astfel șansa golului de onoare.

Nu prea mi-a plăcut jocul practicat astăzi și rămân sceptic în privința calităților lui Codrea ca antrenor. Mi-au plăcut în schimb mai mulți jucători. Pe lângă mult amintitul Făgețan, sau Ilie și Popoviciu pe care i-am tot menționat în trecut, a jucat foarte bine și Vucea, o amintire de la Poli II de acum 2 ani. Mi-a sărit în ochi și fundașul dreapta Birău, un tânăr de doar 19 ani, dar foarte ambițios și curajos, urcând cu brio în atac de câteva ori.

Rămân la părerea că în acest moment la Poli contează mai mult ambiția și valoarea jucătorilor decât antrenorul, dar echipa a câștigat un meci foarte important și a trecut pe primul loc și cu un meci în minus, astfel că merită felicitați cu toții. Bravo Poli!

Poli: Burtic - Maranescu, Obrejan, Gălan, Birău - Vucea, Neagoie, Popoviciu, Ilie - Făgețan, Vișan


Schimbări:
Ionuţ pentru Vucea (min 73)
Florea pentru Făgețan (min 77)
Opriș pentru Neagoie (min 85)
Oberșterescu pentru Ilie (min 90)

Niciun comentariu :

Google+