27 octombrie 2013

ACS Poli - Pandurii Tg. Jiu 2-3 (1-1)

Un meci ca acesta te cam lasă o căruţă de nervi. Poli a jucat ca o echipă mică, a luat două goluri de la 20+ metri, şi nu a putut transforma calitatea bună arătată vreo jumătate de oră în prima repriză, respectiv faptul că ne-am aflat de două ori în avantaj, în ceva durabil - gen, un punct măcar, nu doar o amintire. E drept că per ansamblu oaspeţii au fost mai buni şi au avut mai multe ocazii, chiar un gol anulat pe un ofsaid inexistent şi că noi am avut parte de neşansă prin accidentarea a doi jucători cheie, dar şi aşa...

Precum scriam, meciul a început bine pentru alb-violeţi şi în minutul 6 deschideam deja scorul. Szekely a recepţionat o minge pe dreapta, aceasta a ajuns la Trandu via Popovici, mijlocaşul nostru central a încercat şutul din afara careului, o deviere a făcut ca balonul să sfârşească pe pieptul lui Szekely şi acesta a marcat din zece metri, central. În minutul 14 am fi dublat avantajul, însă centrarea lui Nanu nu l-a găsit chiar ideal pe Szekely, astfel că acesta cu poarta destul de liberă nu a putut trimite în forţă şi portarul s-a repliat, intervenind sigur. Jocul nostru a mers bine în continuare, chiar dacă nu au mai apărut alte ocazii, în principal datorită efortului remarcabil depus la mijloc, unde Gorobsov a fost motorul echipei. De remarcat că argentinianul a avut un rol mai ofensiv ca de obicei şi acest lucru s-a dovedit de bun augur. Oaspeţii, după câteva tentative neconvingătoare la poarta noastră, au avut acea reuşită anulată în minutul 32, venită un luft în careu al lui Petrovic care oferise cornerul, însă norocul a fost de partea noastră cu anularea eronată. N-a ţinut prea mult norocul, căci în minutul 38 s-a accidentat Gorobsov, înlocuit de Boldea, şi şocul asupra echipei a fost unul foarte mare. Deodată Pandurii erau mai agresivi, mai ofensivi, şi au avut două şanse considerabile în ultimele minute ale timpului regulamentar prin Eric, care întâi a trimis din liberă lângă bară, minge scoasă de Nuno Claro, şi apoi s-a trezit cu un balon deviat pe care l-a şutat din unghi, lovind bara laterală. Dar pentru ceea ce se va dovedi a nu fi ultima oară în acest meci, nu am ştiut să ne păzim norocul. În minutul de prelungire al primei reprize, mingea a ajuns la Popovici după un corner dacă nu mă înşel, şi în loc ca acesta să ţină de minge, a încercat să o ia la galop spre poarta adversă, a fost deposedat de primul adversar, premiţând oaspeţilor o ultimă fază de atac. Şi aşa, în minutul 46:15, Momcilovic a tras de la vreo douăzeci de metri şi a restabilit egalitatea.

Căderea de la finalul reprizei s-a resimţit şi în mitanul secund, Pandurii dominând cu autoritate jocul. Neşansa a lovit din nou în minutul 53, când Poparadu, în bună formă până atunci, a trebuit înlocuit din cauza unei accidentări. Era deja ultima înlocuire a partidei pentru Poli, după ce Bărbuţ intrase la pauză pentru Popovici. Am putut respira uşuraţi la ratarea imensă din minutul 63, un jucător al oaspeţilor trimiţând pe lângă din interiorul careului şi la fel de uşuraţi am respirat la lovitura slabă de cap a lui Eric, direct în braţele lui Nuno Claro. Printr-o minune, alb-violeţii au reuşit să-şi creeze o fază deosebit zece minute mai târziu, la recuperarea lui Belu care a urcat vreo patruzeci de metri cu mingea la picior, la deschis pe Bărbuţ în dreapta şi acesta cu exteriorul...a înscris! Minunea a ţinut însă fix patru minute, căci o fază pe stânga la care lui Marovic i-a fost luată faţă şi Nanu nu a coborât cu om, a fost urmată de o centrare în careu unde Petre l-a lăsat în voia lui pe Eric şi acesta a marcat fără mari emoţii. N-a fost însă suficiente aceaste eroari în lanţ,  căci la alte patru minute, la altă fază dezvoltată pe stânga, Trandu sau Boldea coboară prea mult şi lasă loc unui adversar să-şi încerce şutul de la 30 metri, şut care-l surprinde pe apărătorul buturilor noastre şi sfârseşte în plasa porţii. The End, cum ar veni.

Cred că am spus multe în comentariile fazelor. Aş mai specifica faptul că deşi am evoluat cu multe inovaţii (acelaşi Poparadu în stânga, Petre în centrul apărării, Belu la închidere, chiar şi Gorobsov aşa de avansat) acestea au funcţionat decent. Ceea ce nu a funcţionat a fost toată echipa după ieşirea lui Gorobsov, nu mi-a plăcut jocul nesigur al lui Petrovic, nu mi-a plăcut că doar Bărbuţ a avut vreun aport dintre cei introduşi şi pur şi simplu m-a exasperat faptul că din nou nu închidem şuturile de la distanţă!! Şi puţină maturitate, în numele lui Uhrin, e aşa de greu?

Avem nevoie de mai mult fotbal precum cel arătat în prima jumătate de oră şi atunci vom avea parte de destule satisfacţii. Nu e totul aşa de negru după acest meci, dar mă declar şi mă comport frustrat, fiindcă erorile se repetă din nou şi din nou. Dacă nu le rectificăm, va fi greu, greu, greu.

Poli: N. Claro (4,5) - Nohai  (5,5), Petre (5), Petrovic (5), Poparadu (6) - Belu (6) -  Popovici (5),   Trandu (5,5), Gorobsov (6,5), Nanu (5) - Szekely (6)

Au intrat:

Boldea (5) pentru Gorobsov (min 38)
Bărbuţ (6) pentru Popovici (min 45)
Marovic (5) pentru Poparadu (min 53)

Niciun comentariu :

Google+