20 aprilie 2012

Poli - UTA 0:1 (0:1)

Ce să mai zici după asemenea prestație jenantă? După ce epuizam scuza banilor și blazarea psihică a jucătorilor, rămânem cu ceea ce am văzut în această seară, o echipă care pentru al treilea meci la rând începe cu un unsprezece falimentar, și atunci când se trezește să joace nu știe să dea gol nici din cele mai elementare poziții. Ratangeala de astăzi sintetizează destul de bine experiența acestei ere BKP, care pare să-și fi găsit un sfârșit tipic fericirii de multe ori amare pe care ne-a oferit-o.

După ce Scutaru l-a pus în pericol maxim pe Kirev în debutul partidei, fiind depășit de un adversar în flanc în tentativa de a cerși un fault (procedeu practicat de mulți jucători astăzi, care denotă o anumită carență în atitudine), era clar că am putea avea de plătit pentru neatenții de acest gen. N-a durat mult s-o facem, căci la un aut bătut de pe stânga, în minutul 10, Ilie a făcut un marcaj rudimentar, a permis mingii să cadă în careu și Galanis a finalizat spectaculos, fără șanse pentru Kirev. Replica firavă a alb-violeților a venit la un corner în minutul 17, când Ilie a trimis cu capul peste. În afară de niște bălbâieli prin careul advers, Poli n-a dat nicio emoție oaspeților, fapt remarcat și de Velcea care și-a corectat în minutul 34 una din erorile din primul unsprezece, înlocuindu-l pe Fuchs cu Dobricean. Micul mijlocaș s-a prezentat cu considerabilă poftă de joc, dar singura ocazie mare de gol pentru noi a venit în minutul 40, când Mera din poziție ideală, tot la o fază fixă, a trimis slab, pe portar. Pătraș și-a încercat norocul cu un șut spectaculos de la 35 de metri în ultimul minut al reprizei, dar balonul a trecut de puțin pe lângă și a garantat scorul la pauză.

Cu mai mult chef de joc în mitanul secund, alb-violeții aveau să-și bată joc de o sumedenie de ocazii. Prima a fost probabil și cea mai frumoasă ca fază, Chiș reușind o cursă deosebită, a intrat în careu, i-a plasat mingea cu călcâiul lui Axente, dar acesta a trimis incredibil în portar din sub zece metri. Tot Axente nu a reușit să obțină decât un corner dintr-o fază creată de Dobriceanu în minutul 54, înainte ca Mera să trimită peste din interiorul careului, la alt corner. În minutul 60, Rover s-a trezit cu mingea în poziție centrală, la marginea careului, însă nu a ales să înainteze pe culoarul liber și a șutat dezamăgitor, fără a da probleme portarului advers. Epuizată oarecum de efortul primului sfert de oră, echipa noastră a lăsat-o mai moale în minutele următoare, și ca urmare a introducerii neinspirate a lui Popovici, evident nerefăcut după accidentarea suferită la Severin. În timp ce de pe geam aud uralele galeriei arădene, trec în registrul partidei o ocazie de necrezut pe care a ratat-o Cârstea, acesta fiind lansat lung în minutul 77, scăpat singur cu portarul, dar vârful nostru a fost incapabil să trimită mingea pe lângă acesta. În timp ce Ilie și Mera irosesc loviturile de cap de care beneficiază la fazele fixe, ajungem în minutul 89, când Siminic cam joacă o minge cu mâna în careu, dar arbitrul nu dictează nimic. Culmea, aceasta nici n-a fost ultima fază a meciului, căci un minut mai târziu Mera a trimis la fel de incredibil ca antemergătorii săi peste poartă din doar câțiva metri și tot Mera a trimis cu capul pe portar în penultimul minut de prelungire dintr-o poziție excelentă. În final a venit și fluierul, s-a pus punct acestui meci dezarmant și lumea a plecat acasă.

Aș vrea să menționez întâi singurul jucător care mi-a lăsat o impresie clar pozitivă: felicitări lui Dobricean. A fugit mult, s-a luptat cu adversarii, a dinamizat atacul și și-a trecut în cont câteva momente tehnice apreciabile. N-a fost însă destul, căci majoritatea colegilor săi s-au depășit în imprecizii.

Ca să vorbim puțin despre unde se pus piatra de temelie pentru pierderea meciului, evoc faptul că am revenit la 4-4-2, dar n-am căutat soluții pentru problemele de lot din ultimele partide. Poparadu, care venea după câteva jocuri slabe, a fost menținut în prima echipa, și pe parcursul jocului a pierdut multe mingi, n-a reușit să recupereze eficient și a părut mereu cu o viteză în urmă. Dacă Gorobsov a fost reprimit în echipă, înseamnă că a fost reprimit fiindcă vrea să joace - că altfel, e o prostie să fi fost reprimit în echipă. Și dacă vrea să joace, existau toate premisele necesare pentru a-i da o șansă, după ce mijlocul nostru a dat dovadă de diverse grade de labilitate în acest retur.

Plasarea lui Rocha în atac și folosirea duo-ului Pătraș și Chiș pe flancuri a amorțit complet faza ofensivă a Politehnicii. Fără a putea lupta cu spatele la poartă, Rocha s-a văzut mereu nevoit să coboare, lăsându-l pe Axente singur, iar jucătorii din flanc n-au avut destulă viteză să rupă ritmul când se impunea acest lucru. Unde-i Ricketts? Aceeași pledoarie făcută lui Gorobsov i se aplică. Mult mai interesant ar fi fost să joace Sandu la mijloc, care a făcut de altfel echipă bunicică cu Pătraș, dar cum cel din urmă nu a dispus de explozia necesară să facă un-doiurile să dea roade, schimbarea pozițională a celor doi, măcar în repriza secundă, ar fi putut fi explorată (e drept, s-a întâmplat de vreo două, trei ori, dar nimic ferm).

Și ca să închei cu maniera în care se irosesc fazele fixe: oare când va veni ziua în care Ilie nu va fi în contratimp în aceste momente și când o fi uitat Mera cum să dea goluri cu capul din poziții perfecte? Încă o întrebare, ca să fie cu pereche: Cârstea a dat vreun gol de-a lungul carierei sale?

Dincolo de toate problemele de la club, sezonul acesta avea două obiective: rezolvarea licenței și câștigarea a două meciuri. N-a ieșit niciuna.

Poli: Kirev (5,5) - Mera (5), Scutaru (5,5), Ilie (5), Sandu (5,5) - Chiș (5), Fuchs (4,5), Poparadu (5), Pătraș (5) - Axente (4,5), Rocha (5)

Schimbări:

Dobriceanu (6) pentru Fuchs (min 34)
Cârstea (4,5) pentru Rocha (min 52)
Popovici (4,5) pentru Chiș (min 63)

4 comentarii :

Andrei Vajna II spunea...

Mi-am adus aminte de meciul de cupa al lui Poli II, in care Sandu a facut ce-a vrut la mijlocul terenului, Popovici rata milimetric, Dobricean era sa ne uluiasca cu o scarita in ultimul minut, Mera inscria golul egalizator si Belu era sa fie erou daca mingea nu lovea bara.... Care sa fie diferenta intre atunci si acum?

Anonim spunea...

Final trist.Toate erorile comise in meciurile anterioare au fost repetate ,sintetizate in acest meci.Este clar ca fara o situatie clara a echipei nu se joaca.Singurul care nu a tinut seama a fost Dobriceanu un mare talent tinut pe banca de rezerva.UN adevarat sportiv care isi respecta meseria.Restul titularilor penibili, fara cuvinte pentru aceasta prestatie.Dupa lamurirea situatiilor financiare ale clubului va trebui adus un antrenor ca lumea.NU se poate merge in B sau C cu VV.Deci daca primul pas se va face trebuie facut si pasul doi.Avem antrenori meseriasi in Timisoara sau din Timisoara care antreneaza prin tara.

Stefan Carpanu spunea...

Precum am si indicat in cronica, daca ar fi sa ierarhizam vina pentru infrangere, dupa conducere l-as plasa pe Velcea si apoi jucatorii. Nu cred ca n-au vrut sa castige, dar n-au putut, ceea ce e trist in sine. In conditii optime, acest lot ar putea lupta la promovare, chiar asa cum arata, dar ma tem ca nivelul calitativ al primului unsprezece a fost in continua scadere in acest retur.

Altfel, am vazut si eu acuma reluarile, nu pot sa nu remarc ce evident si culpabil a fost hentul la Siminic.

Andrei Vajna II spunea...

Velcea am impresia ca degeaba stie teorie, ca fotbalul nu-l prea simte...

Google+