19 aprilie 2012

Avancronică: Poli - UTA

Ultimul meci? Așa să fie. Pentru că e de cuviință ca fotbalul românesc sa moară acolo unde s-a născut.

Rivalități sociale, transpuse în teren într-un meci bărbătesc de care pe care, nu își mai au farmecul, nici rostul, pentru că fotbalul nu mai este un sport. Este o afacere meschină, un vârtej al banilor murdari, sub cârma orgoliilor unor bandiți și mafioți. Jucătorii sunt marfă pentru export de carne vie, iar suporterii niște animale ce mai bine ar sta acasă să vadă meciul la televizor ca să mai crească audiențele.

În aceste condiții să nu ne mirăm că localități obscure obțin rezultate în campionatul național, în timp ce centre vechi fotbalistice se sting. Mai mult, faptul că Timișoara, care a ajuns în ultimii ani un centru puternic la nivel juvenil riscă să rămână fără echipă în primele 3 ligi, este o situație fără logică, simptom al unui fotbal bolnav, incurabil. Să moară, deci!

Sper ca jucătorii ce vor intra pe teren să simtă contextul situației, să se întoarcă la rădăcinile fotbalului dând dovadă de plăcere pentru sport și pasiune pentru competiție, astfel încât să avem parte de un meci de fotbal adevărat. Ultimul.

Hai Poli!

Niciun comentariu :

Google+