21 aprilie 2012

Poli II - Valea lui Mihai 2:1 (1:0)

Am avut parte de un meci plăcut în compania echipei mai mici a Politehnicii, pe care aceștia l-au controlat, dar din cauza lipsei de concentrare în fața porții s-au văzut egalați, iar pe final au atacat cu disperare. Salvatorul a fost "Bebe" Artean care a nimerit o torpilă de senzație la vinclu, chiar în minutul 90, ce a amuțit pe moment audiența prezentă, înainte de a-i acorda aplauze copioase pentru reușită.

Am văzut totuși o altă față a echipei secunde. În primul rând, la margine s-a aflat mult mai calmul Roberto Ivan. Echipa a jucat mult mai pragmatic ca până acum, chiar de nu la fel de spectaculos, dar inexactitățile au fost mai absente. Au fost titulari unii jucători ce mai mult au evoluat ca rezerve în acest retur, cum sunt Silaghi și Velici. Așezarea tactică s-a schimbat în mai multe rânduri, trecând și la 4-4-2, dar și la 4-3-3, iar uneori am rămas chiar numai în 3 fundași. Mijlocașii au avut și ei un puternic aport ofensiv. Unii jucători au evoluat pe mai multe poziții, precum Silaghi care a trecut din mijlocaș dreapta în atacant pe partea stângă. Interesantă a fost evoluția lui Petcuț, care până acum a fost practic invizibil în jocul echipei. Astăzi însă a jucat destul de avansat, iar pe final a urcat și mai mult, fiind foarte util. Din cornerul lui a marcat Silaghi cu capul primul gol al partidei.

Apărarea a fost în general solidă, mai ales Dăruială a jucat foarte bine, după ce în primele etape a fost un dezastru. Velici a dat dovadă că are talent, dar e cam indolent în teren și trebuie să primească mingea cum trebuie, așa cum i-a pasat-o Petcuț la cea mai mare ocazie a sa, când a nimerit transversala fiind singur cu portarul.

Popa a avut o zi mai nenorocoasă, ratând mai multe ocazii bune, dintre care una impardonabilă. După ce a profitat de ieșirea neinspirată a portarului, a stat prea mult deși avea poarta goală în față și nici nu a fost în stare să dea pe lângă fundașul ce a avut timp să se replieze. Silaghi a jucat destul de bine, dar după golul oaspeților, l-a acompaniat pe Popa în atacuri pripite, lipsite de inspirație, agravate și de o aparentă stare de oboseală.

Victoria putea fi mult mai lejeră, dar una peste alta a fost meritată, iar meciul frumos. Bravo!

Poli II: Iordache – Vucea, Dăruială, Zaluschi, Damian – Silaghi, Petcuț, Stancu, Szalkai - Popa, Velici

Schimbări:
Artean pentru Velici (min 59)
Coșovanu pentru Szalkai (min 59)
Constantinescu pentru Petcuț (min 82)
Iovan pentru Zaluschi (min 84)

Un comentariu :

Anonim spunea...

Toti specialistii clubului ar trebui sa evalueze tinerele talente.Nu trebuie sa pierdem valori certe chiar daca tineri fiind nu se exprima la valoarea reala.Cand il vezi la Chiajna pe A.Popa sau pe S.Cojocnean la U.Cluj iti vine sa plangi de ciuda de cum sau despartit expertii nostrii in fotbal de asa talente fara sa intuiasca nimic cand calitatile fizice si tehnice exprimau valoarea.Dai pe la Buzau dai pe la Cotofenii de Sus sau de jos numai la Poli sa nu joace.Ce conducatori jalnici am avut si avem fara simt al valorii.Repede sa vindem oricat se ofera numai bani marunti sa iasa, altii sa faca banul mare.Acum nu avem un sprinter in afara de Popovici si nu suntem in stare sa desfacem o aparare de B.Lipseste Popovici suntem pe dinafara.Nimeni nu stie sa centreze,sa execute o lovitura libera sau un corner.

Google+