24 aprilie 2012

FC Maramureș - Poli 0:5 (0:2)

Meci nebănuit la Baia Mare, unde alb-violeții au beneficiat de eliminarea a doi jucători de la gazde în primele 35 de minute, ceea ce a ușurat cu mult orice duel ce s-ar fi putut înfiripa prin mlaștina care era gazonul local. Bineînțeles, pe fondul celor ce se întâmplă în continuare în jurul clubului, această victorie poate fi doar cu greu gustată, mai ales că toate perspectivele pare din ce în ce mai sumbre - și asta o spun din postura cuiva care considera că a reîncepe cu o echipă nouă din liga a V-a nu era ceva dramatic.

Nici în puținele minute de egalitate numerică, fotbaliștii maramureșeni nu au părut foarte stăpâni pe sine. Astfel, după ce Sandu și-a văzut un șut de la marginea careului parat în corner la scurt timp după debutul partidei, Poli a deschis scorul în minutul 10. Atunci, Pătraș a centrat de pe stânga, Mera s-a înălțat de lângă un adversar și a trimis cu capul și cu boltă peste portarul gazdelor. Axente a irosit ulterior o liberă de la douăzeci de metri înainte ca FC Maramureș să rămână în zece, la o intrare asupra lui Chiș care nu mi s-a părut că ar fi necesitat un roșu direct. În continuare alb-violeții au devenit și mai stăpâni asupra jocului și înainte de a se desprinde pe tabelă, Axente a avut un șut scos de pe linia porții cu călcâiul. Golul doi a căzut în minutul 31, când Ricketts a trimis cu capul lângă bară centrarea lui Chiș și portarul gazdelor nu a reușit să intervină convingător, mingea strecurându-se în poartă. Trei minute mai târziu, băimărenii au rămas în zece, după ce Duruș a văzut în mod justificat al doilea cartonaș galben pentru o intrare la Poparadu. Poli a avut apoi un gol anulat pentru ofsaid (Axente, discutabil), dar până la pauză s-au mai remarcat doar șutul pe lângă al lui Axente și șutul trimis de Pătraș, prins de portar.

Repriza secundă a debutat cu o ocazie a lui Ricketts, care pătruns pe dreapta a șutat peste, înainte ca Poparadu să marcheze în minutul 51, cu un șut plasat de la marginea careului, mingea fiindu-i oferită de Chiș. Era destul de evident că Poli nu forțează, dar inerția situației și multele recuperări facile în jumătatea adversă au ținut constat presiunea asupra gazdelor, iar golul patru a venit în minutul 64. Atunci, Chiș a bătut un corner, mingea deviată a fost trimisă în bară de Ilie, și Scutaru, uitat complet în mijlocul careului, a servit o foarfecă, marcând destul de spectaculos. Poate cea mai mare șansă a gazdelor de a-și trece în cont o reușită a avut loc în minutul 69, când apărătorii noștri centrali au fost neatenți la un balon lung, dar ulterior au reușit să-l blocheze pe vârful băimărean, Feraru, scăpat singur spre poartă. Trei minute mai târziu, Axente își mai trece în cont o ratare, de această dată singur, singurel cu portarul și tot el a înlănțuit apărătorii adverși în minutul 80, dar finalizarea a trecut pe lângă. Șutul lui Sandu la scurt timp după a ratat de puțin poarta, iar în minutul 84 Scutaru s-a trezit eliminat, ca urmare a unui henț comis la o contră a gazdelor. A urmat un șut frumos trimis de Feraru, prins de Kirev, și chiar dacă îmbunătățirea echilibrului numeric putea da speranțe celor de la FC Maramureș, tot Poli a mai reușit să marcheze o dată. Într-o fază de efect, Cârstea a pătruns printre fundașii adverși, a ajuns singur cu portarul, și-a pregătit pașii, a plasat mingea și...a trimis în bară! Balonul a revenit însă în centrul careului de unde Axente a avut ușoara sarcină de a-l trimite în poarta goală. După încă un minut de prelungire a urmat fluierul final, care a pus punct celei mai categorice victorii din acest sezon pentru Poli.

Îmi vine greu să exagerez în aprecieri, dat fiind avantajul masiv pe care l-au avut alb-violeții în teren timp de o oră, astfel că m-aș rezuma la un jucător care mi-a plăcut mult, și unul care mi-a plăcut mai puțin. Este vorba, în primul rând, de Chiș, care a făcut un meci foarte bun astăzi, probabil cel mai bun de când a venit la Poli, și este vorba, în al doilea rând, de Axente, care a dat dovadă de foarte mult egoism. Prin contrast, chiar și Cârstea care părea foarte determinat să marcheze a căutat de mai multe ori să dea drumul la minge!

În rest, majoritatea jucătorilor au avut evoluții solide, cu un minus eventual pentru Fuchs, care nu a părut la nivelul lui Dobricean după ce l-a înlocuit pe acesta. Oricum, a fost o victorie nesperată, ca amploare, și relativ frumoasă, în condițiile date. De apreciat ce greu a fost terenul de la Baia Mare, care părea mai degrabă demn pentru agricultură, decât pentru fotbal.

Nu doresc să pătez eforturile jucătorilor aducând în discuție mutările din ce în ce mai politice care au loc la Timișoara, în jurul Politehnicii. Mă rezum deci la un:

Bravo Poli!

Poli: Kirev (6) - Mera (6,5), Ilie (6), Scutaru (6), Sandu (6) - Chiș (7), Poparadu (6,5), Dobricean (6), Pătraș (6) - Axente (5), Ricketts (6)

Schimbări:

Cârstea (6) pentru Ricketts (min 54)
Fuchs (5,5) pentru Dobricean (min 65)
Popa pentru Mera (min 70)

2 comentarii :

Andrei Vajna II spunea...

Cred ca gazdele au motiv bun sa dea vina pe teren!

De ceeeee n-a dat Mera golul asta cu UTA???

Fuchs nu prea a fost la nivelul primei echipe in general...

Anonim spunea...

Terenul infernal a scos la rampa jucatorii muncitori, cei care-si respecta blazonul.Nu poti decat sa-i apreciezi pe Sandu,Patras,Dobricean si Chis.Pacat de jocul haotic a lui Axente.Nu stiu, dar cred ca antrenorul nu stie sa lucreze cu atacantii.Faptul ca ambii atacanti macina in gol si nu in poarta nu se mai explica prin lipsa formei sau neadaptarea la jocul echipei.Cred ca antrenamentul specific este deficitar la fel cel tactic.Sa vezi un varf care conduce mingea tot careul intr-un sens si altul fara sa paseze este ceva unicat in lume.Dar cum nimic nu se zareste la orizontul finantarii treaba pare nerezolvabila.Costul de la liga 4 spre liga1 este oricum mai mare decat actuala datorie.Parca vad cum se vor inghesui samsarii de terenuri pentru a lua terenul stadionului cazut in paragina.Cat au suferit cei din Ploiesti pana au reusit sa refaca stadionul ani si ani...

Google+