27 aprilie 2012

Poli II - Jiul Petroșani 3:1 (1:0)

După ce Velcea i-a furat "satelitului" niște jucători, ne uităm peste echipa de start și observăm sunt aceleași nume cu care ne-am obișnuit deja. Asta deoarece cei pe care Velcea i-a numit viitorul Politehnicii sunt tocmai cei pe care i-a încercat în tur și i-a considerat prea slabi pentru prima echipă: Dăruială, Zaluschi, Popa.

Cu toate acestea, ceilalți au prestat același joc bun și au obținut a cincea victorie consecutivă într-o manieră destul de lejeră împotriva vecinei de deasupra din clasament, Jiul Petroșani, care nu cu mult timp în urmă evolua în primul eșalon.

Meciul a început de la 1:0 în urma golului lui Boștină din minutul 2. Chiar de Poli a dominat tot meciul, n-au fost prea multe ocazii, mai ales în prima repriză, dar certitudinea victoriei n-a fost nici un moment pusă la îndoială. Golurile, însă, nu au apărut în urma unor acțiuni construite. Velici s-a trezit cu mingea, singur cu portarul în urma unei gafe a adversarilor în minutul 53, iar Boștină a transformat un penalty 20 de minute mai târziu, înainte ca oaspeții să marcheze un frumos gol de onoare. Cei doi atacanți au conlucrat bine, ajutați și de flancuri, și au mai avut câte două ocazii fiecare. Și Paul Coșovanu a fost aproape de gol pe finalul partidei.

Și așa se face că după ce în februarie se vorbea de evitarea retrogradării din cauza promovării unor jucători la echipa mare, Poli II are parte de un retur cel puțin la fel de bun ca turul, prestând același joc solid și prolific în atac. Am impresia și că primul 11 nu este schimbat așa mult de la un meci la altul, iar jocul în echipă a crescut. Totuși, trebuie remarcată lipsa ocaziilor și eu aș pune-o pe seama inexactităților tehnice ce au dus la pierderea mingii pe faza de atac. Silaghi și Artean au avut o zi mai proastă din acest punct de vedere. Rămâne de văzut cum se va descurca echipa împotriva unor adversari mai puternici, pe finalul campionatului.

Poli II: Iordache - Vucea, Iovan, Dubei, Damian - Silaghi, Stancu, Artean, Szalkai - Velici, Boștină

Au mai jucat: Constantinescu, Coșovanu, Lupancu

Niciun comentariu :

Google+