24 august 2011

CR: Şcolar Reşiţa - Poli 3:4 dp (0:0)

Viaţa ne-a jucat un fel de festă neamuzantă astăzi: la Reşiţa, Poli cu echipa de titulari a fost, în esenţă, inferioară gazdelor, acestea au rămas în zece în prelungiri, dar tot a fost nevoie de lovituri de departajare pentru a stabili învingătoarea întâlnirii. La Timişoara, Poli II a fost cel puţin la nivelul celor de la UTA, a egalat în a doua repriză de prelungiri după egal la zero la finalul celor nouăzeci de minute, a rămas în zece după eliminarea lui Mera pentru prea mult entuziasm, dar a pierdut în final la aceleaşi antipatice lovituri de departajare. Despre cea din urmă partidă va scrie mai pe larg Andrei în cursul zilei de mâine, căci eu am avut nefericita soartă de a participa la meciul din Valea Domanului.

Prima repriză a fost asemănătoare cu cea din meciul cu Bihor, adică aproape complet neinteresantă şi mai deloc agreabilă. În timp ce Reşiţa a avut repetate ocazii de a pune în mare pericol poarta lui Lepmets, dar a eşuat la ultima pasă, Poli a avut nevoie de aproape 40 de minute pentru a trimite un şut chiar periculos spre poartă, prin Axente. Era cât pe ce să intre în avantaj la pauză gazdele, căci în minutul 44 o liberă de pe partea stânga a fost împinsă fără spor către poartă din interorul careului mic, astfel că portarul nostru a putut interveni.

Repriza secundă a fost vag mai dinamică decât cea dintâi, dar nu din meritul alb-violeţilor. E drept că Axente a avut o şansă bună în minutul 63, dar şutul acestuia a ţintit portarul, înainte ca Reşiţa să ofere o replică îngrijorătoare în minutul 68. Cumva, cu introducerea lui Caimac, care nu are nici 19 ani, pericolul pe flancul drept şi pe contre a crescut razant, Sepsi fiind realmente umilit de presaţia adversarului său direct. Lovitura de graţie putea să cadă în minutul 88, când o altă fază pe dreapta a fost oprită prin fault în marginea careului nostru. Libera ce a urmat a fost bătută la bară, Lepmets parând cu succes, dar la cornerul care a urmat doar şansa ne-a salvat de gol, căci din cam zece metri un jucător reşiţean a trimis peste cu poarta goală.

Chiar dacă gazdele se chinuiau rău cu condiţia fizică, şi au rămas în zece după minutul 100, tot aceştia au fost mai aproape de gol, tot datorită aportului lui Caimac. Înainte de pauza dintre reprizele de prelungire, Axente ar fi putut marca, dar deşi Ricketts l-a deschis bine, atacantul nostru nu a putut să-l învingă pe portarul advers. Cea mai mare ocazie pentru Poli a avut-o Jitaru, care prin minutul 107 a şutat cu sete în bară, dintr-o poziţie excelentă, şi în ciuda intenţiilor aparente de a tranşa meciul înainte de penalty-uri, alb-violeţii nu au reuşit să se impună.

La lovituri de departajare, Tameş a ratat primul, Reşiţa a condus cu 2-1 după reuşita lui Axente, ca apoi Lepmets să pareze, Luchin să restabiliească egalitatea, un reşiţean să tragă pe lângă, Sepsi să înscrie, la fel un reşiţean, şi în final Pătraş a pus punct procesiunii.

Din păcate, a fost o victorie foarte amară pentru Poli, care nu a jucat mai nimic astăzi. Exceptându-i pe fundaşii centrali, Luchin şi mai ales Scutaru, care a oprit cel puţin două pase foarte periculoase, de Lepmets şi ocazional de Poparadu şi Pătraş, restul echipei a fost dezamăgitoare. Sepsi ia premiul de decepţia partidei, în timp ce Dăruială, Ricketts, Zăgrean, Tameş, Axente, Jitaru şi Rocha au avut mult prea puţine reuşite pentru pretenţiile de la cineva care joacă la Poli. Cu siguranţă mulţi dintre jucătorii de la Poli II ar putea fi promovaţi la echipa mare ca urmare a celor două partide de azi, dar rămâne de văzut dacă dorinţa de performanţă va depăşi titularizările din necesitate ale jucătorilor care nu prea au chef să joace.

Poate ieşim cu ceva din meciul acesta şi ne interesăm de sus-numitul Caimac.

Poli: Lepmets (6) - Dăruială (5), Luchin (5,5), Scutaru (6), Sepsi (4) - Ricketts (5), Tameş (5), Poparadu (5,5), Rocha (5) - Axente (5), Zăgrean (5)

Schimbări:

Jitaru pentru Zăgrean (min 60)
Pătraş pentru Rocha (min 68)
Rotariu pentru Dăruială (min 114)

Niciun comentariu :

Google+