24 august 2011

CR: Poli II - UTA 1:4 dp (1:1, 0:0)

Zi lungă ieri după ce ambele noastre echipe au ajuns la penalty-uri, fiind 0-0 după 90 de minute. Cele două meciuri au fost însă în antiteză. Dacă echipa mare a jucat slab, dar a avut noroc la loviturile de departajare, violeții mici au meritat mai mult calificarea, dar șansa n-a fost de partea lor.

Am mers la meci cu mari așteptări, dar jucătorii au reușit să mi le întreacă chiar și pe acestea. Au început în forță, scorul putând fi 1-0 deja în minutul 2, când un arădean a blocat pe linia porții lovitura cu capul a lui Mera.

De necrezut, dar Poli II a dominat meciul, controlând bine mingea și menținând-o mai sus de treimea proprie. Pe finalul reprizei, jocul s-a mai echilibrat, venind și câteva ocazii ale oaspeților, odată cu primul șut pe spațiul porții noastre, în minutul 31, reținut fără mari probleme de Rusu. Ar mai fi un șut al lui Hidișan, atins un pic de Rusu, dar mingea părea că oricum va depăși transversala.

Repriza a doua avea să fie și mai intensă, cu mari ocazii de ambele părți. Mai întâi Popovici și-a trecut în cont ratarea primelor 90 de minute, când în minutul 55 a fost lansat excelent pe culoar, a încercat să plaseze mingea pe lângă portar, dar aceasta s-a scurs milimetric pe lângă bară. Arădenii s-au revanșat repede, întâi cu un șut din unghi în plasa laterală, apoi cu un altul pe centru, parat de Rusu.

Finalul a fost în totalitate al nostru, ofensiva noastră trecând de mai multe ori în viteză pe lângă fundașii adverși. Minunea se putea întâmpla chiar în ultimul minut, când Dobricean ajunge în poziție centrală și încearcă o scăriță, dar este prea joasă, iar portarul reține ușor. Nu îi imput gestul, mie mi s-a părut că a ajuns într-o poziție cam incomodă pentru un șut ca lumea. Dacă îi reușea, era erou!

În minutul 6 al prelungirilor, Ilie nu reușește să-i ia fața lui Drăghici, acesta își așează mingea din preluare și reușește să o ciupească. Vicleană, mingea a trecut pe sub portarul nostru, prin singurul loc prin care aceasta se putea strecura. Era 1-0 și jucătorii noștri gesticulau, vizibili afectați. Totuși, jocul prestat în continuare arăta că n-au capitulat deloc. Ajutați și de eliminarea unui arădean, au presat constant, iar egalarea a venit în cele din urmă în minutul 110, în urma unui corner, când Mera a tras cu capul direct la vinclu. Că acesta a primit al doilea galben pentru că s-a urcat pe gardul peluzei sud, nici nu mai contează. Rusu mai blochează un șut foarte periculos din careu, iar lovitura de grație putea să vină cu două minute înainte de final, tot după un corner, când lovitura de cap a fundașului dreapta Belu a nimerit bara. La loviturile de departajare lipsa de experiență, emoțiile și neșansa s-au năpustit toate asupra executanților noștri, dar rezultatul nu are prea mare importanță.

Pentru mine a fost unul dintre cele mai frumoase meciuri la care am asistat pe Dan Păltinișanu. Am văzut niște băieți care au dat totul pe teren. S-au luptat pentru fiecare minge și parcă încă mai aveau resurse. Drept dovadă au reușit să revină după golul primit. Mai mult, au părut că sunt peste adversari. Adesea i-au trecut în viteză, culmea, și în forță. Chiar de uneori driblingurile nu s-au concretizat și cu o pasă bună, am rămas surprins cât de mult au putut ține de minge. Și nu în ultimul rând, am văzut un joc tactic foarte plăcut, cu mai multe pase, pătrunderi și infiltrări pe culoar. Trebuie să fie mâna lui Stoicov.

Sandu practic a arat partea stângă a terenului, pătrunzând și printre fundașii adverși, ajutat de Chițu, dar a și revenit în apărare, executând câteva alunecări foarte bune. Apărarea a fost destul de exactă, cel puțin individual. Mera și-a împărtășit din experiență, Ilie a fost hotărât și de multe ori a dat dovadă de inteligență, luându-le fața adversarilor. Belu a fost și el foarte precis și muncitor. Jucătorii ofensivi nu s-au remarcat în mod special, dar au conlucrat bine. Dobricean l-a înlocuit pe Fuchs, care a fost cam emoționat, iar intrarea lui s-a văzut, pentru că jocul s-a înclinat dintr-o dată în favoarea noastră. Căpitanul Zaluschi a dat dovadă de dăruire și a coborât adesea pentru a-i bloca pe arădeni. Iar portarul Rusu a parat tot ce s-a putut para. A fost strigătul lor de afirmare. Să o țină tot așa!

Bravo Poli!

Poli II: Rusu - Sandu, Ilie, Mera, Belu - Chițu, Fuchs, Zaluschi, Popa - Boștină, Popovici

Schimbări:
Dobricean pentru Fuchs (min 65)
Damian pentru Chițu (min 82)
Szalkai pentru Popa (min 99)

Niciun comentariu :

Google+