21 mai 2010

Avancronică: ultima etapă 2009-2010

Din punct de vedere al clasamentului la frunte, nu mai sunt multe de clarificat, doar locurile 3, 4 si 5. Poli, Steaua și Vaslui sunt umăr la umăr, cu câte 59 de puncte fiecare, avantaj Steaua, care are rezultate directe favorabile. Ca miză, după calculele mele, sunt două locuri de turul 3 contra unuia de turul 2 în Europa League. Cum Vasluiul, prin prezența sa în finala Cupei, și-a asigurat prezența în turul 3, mai rămâne compitiția între noi și Steaua. Adică obiectivul nostru este să îi întrecem. Pentru asta, trebuie să scoatem un rezultat mai bun ca ei. Sau mai precis, dacă vom câștiga, Steaua trebuie să nu câștige ca să trecem peste ei. Iar dacă am face un egal, Steaua trebuie neapărat să piardă.

După cum vedeți, nu soarta nu depinde în totalitate de noi, așa că scopul ar trebui să fie doar un joc bun, așa zisa ultima impresie în fața fanilor. Avem probleme de lot, aparent banca de rezerve va avea și locuri libere, dar Sabău ne asigură că poate alinia o echipă care să poată câștiga. Și îi dau dreptate. Mai rămâne doar de văzut dacă chiar vor câștiga. Teoretic, Brașovul nu are motivație. Personal, nu cred că se mai poate repeta performanța din urmă cu un an, nici cea de la sfârșitul turului. Brașovul are absențe importante. La acestea se mai adaugă și avantajul terenului propriu și statistica favorabilă nouă. În mod normal, ar trebui să câștigăm.

Sper să ne putem bucura de o zi frumoasă și de un fotbal frumos. Să terminăm acest sezon cu capul sus.

Hai Poli!

2 comentarii :

Stefan Carpanu spunea...

Momentan vremea sfideaza prognoza.

Andrei Vajna II spunea...

Vremea? Ce treaba mai are vremea? Vrei sa fiu Zeus aici? De-abia pot ghici ce vrea conducerea lui Poli. Vrei sa ghicesc si vremea acu? :P

Si da, vremea a fost excelenta pentru fotbal! :D

Google+