22 mai 2010

Poli - FC Braşov 1:2 (0:2)

După deviza "dacă joci prost, fă-o până la capăt", alb-violeţii au pus punct acestei stagiuni extrem de iritante în ultima ei parte cu o nouă înfrângere pe teren propriu, ca urmare a unui joc fără tărie şi, în multe momente, fără talent.

Braşovenii aveau deja două goluri avantaj după un sfert de oră, ca urmare a improvizaţiilor făcute în apărarea noastră. Mai întâi Luchin a strâns spre Brezinsky la un doi contra doi, mingea a ajuns la atacantul liber pe cară acesta îl părăsise, iar în ciuda intrării sale hotărâte, fundaşul nostru nu a reuşit decât să devieze mingea în poartă. Apoi, Maxim slab pe stânga permite unui jucător să se desprindă din marcajul său, iar acesta, găsit fiind liber, nu putea să rateze. Din păcate replica noastră a întârziat să apară, iar în afară de un şut de la distanţă al lui Magera şi o lovitură de cap scoasă de pe linia porţii, nu ne-am mai creat alte şanse. De remarcat din nou şuturile aiurea ale lui Curtean.

Repriza secundă am fost mai decişi, dar fără inspiraţie în faţa careului advers. Oaspeţii au avut întâi un şut mişelesc spre poartă, dar Taborda a fost la post, înainte ca Curtean să trimită slab cu capul din poziţie ideală. Şi aşa, golul nostru a venit destul de repede, nou intratul Chiacu deviind cu capul o centrare a celui mai bun jucător de astăzi, Răzvan Cociş. M-am văzut sceptic cu privire la calitatea sa, dar nu a dezamăgit în aceste ultime etape. O şansă bună de egalare a avut Goga în minutul 74, când Magera a prelungit bine, dar atacantul nostru nu a reuşit să treacă de Mincă din poziţie de unu la unu. Introducerea lui Mejia a dinamizat jocul nostru, numai că ocaziile le-au avut braşovenii pe contră: Sburlea, în două rânduri, fiind blocat de excelentul Taborda. La ultima fază a meciului Magera şi Cociş au tras în portar din doar câţiva metri, pecetluind soarta unei partide de tristă amintire, ca destule altele.

E bine că a luat sfârşit acest sezon, totuşi, neplăcut, în ciuda momentelor bune pe care le-a adus cu sine. Astăzi Poli a fost blazată, mai ales în prima repriză, iar improvizaţiile lui Sabău cu Bourceanu fundaş dreapta şi Sepsi mijlocaş nu au dat niciun randament - din contră, au dat "anti-randament". Ziceam că remarc jocul lui Cociş, mereu prezent la recuperare, mereu prezent în atac şi din păcate cam atât este cu adevărat de apreciat. Mejia s-a mişcat binişor, Magera şi Alexa au muncit mult, cam la fel şi Bourceanu, Curtean a avut câteva faze reuşite, dar şi numeroase erori în joc, în timp ce Goga a dezamăgit din nou. Despre apărare nu vreau să comentez, fiindcă astăzi s-a simţit formula atipică utilizată în primul unsprezece.

Rămâne să vedem ce va fi în continuare. Eu nu îl susţin pe Sabău, pentru că nu îmi inspiră încredere că ar şti ce face şi nu cred că victoriile cu Dinamo şi eliminarea Şahtiorului, chiar şi prestaţiile solide din grupele EL, reprezintă fundamentul pentru echipa clădită la Timişoara. Dacă ar face-o, am fi discutat în alţi termeni.

Poli: Taborda (6) - Bourceanu (5), Luchin (4,5), Brezinsky (4,5), Maxim (4,5) - Curtean (4,5), Alexa (5,5), Cociş (6), Sepsi (5) - Magera (5,5), Goga (4,5)

Schimbări:

Chiacu (5,5) pentru Maxim (min 45)
Mejia pentru Goga (min 74)

3 comentarii :

Unknown spunea...

nu faci media notelor acordate de tine pe parcursul intregului sezon? zic ca ar fi interesant.
nu stii ce a facut azi Poli 2 la Simeria?

Stefan Carpanu spunea...

Fac media notelor. Pe alte sezoane o gasesti daca te uiti la categoria "statistici".

Andrei Vajna II spunea...

Meciul de azi. Nu l-am urmarit pe Cocis ce a facut azi. Iti dau dreptate. Oricum nu conteaza, ca va pleca la arabi. Sper ca la anul sa-l luam pe Ilyes, pe Lobont si pe alti jucatori pe final de cariera sau care au nevoie de o rampa de lansare.

Goga mi s-a parut execrabil. Cred ca nici Mansour nu poate fi asa slab. Asta nu e atacant. Poate ca porecla "poetul" i se potriveste, dar nu e buna la fotbal. Avem nevoie de un atancant de meserie la anul ca de aer. Daca el e golgheterul nostru, suntem jalnici.

Mejia, in afara de acea trecere, cand defensiva Brasovului, dar si atacantii nostri dormeau, nu a reusit sa treaca decat de un singur adversar. Pe mine nu m-a convins. Totusi, are doar 18 ani, nu m-as desparti de el. Dar inca trebuie sa confirme. Numai sa se inteleaga antrenorul, dirijorul tehnic si dictatorul echipei asupra utilitatii columbianului.

Curtean, probabil ambitios sa demonstreze ca are valoare, s-a crezut ca e pe maidan la Medias. Ce-i drept, datorita acestui singur fapt a reusit sa fie cel mai periculos om al nostru. 3 sau 4 suturi la 30 cm de bara, si un cap, destul de previzibil. Cam asta imi amintesc eu.

Concluzia mea la acest campionat.... E unul ratat. Nu pentru ca n-am luat titlul, ci pentru ca la anul iara vom stagna cu construirea unei echipe etc. etc. Ori cu Sabau, ori cu antrenorul "chinez" ce ni-l va aduce Iancu, tot aia.

Daca si la anu ne vom bate la titlu.... atunci.... Oooooooooo, Poli Timisoaraaaaaaaaaaa, oooooooooooooooooooo....

Google+