13 septembrie 2008

Universitatea Craiova - Poli 1:3 (0:0)

În nota spectacolelor pe care ni le-a mai oferit echipa condusă de Uhrin, alb-violeții au revenit spectaculos pe final grație inspirației tehnicianului ceh, după o partidă animată, pe parcursul căreia Poli a jucat și un fotbal bun.

Prima repriză le-a aparținut aproape în întregime favoriților noștri, deși craiovenii și-au trecut în cont două șanse rarisime de a marca. Prima a venit chiar în minutul 3, când Bărboianu a fost pierdut din marcaj de către Karamyan, dar reluarea sa ne-a scutit de alte emoții. Au urmat cincisprezece minute în care gazdele au părut să aibe inițiativa, dar direcția acțiunilor de poartă s-a schimbat definitiv de prin minutul 25, când Goga a trimis un șut din afara careului care a trecut de puțin pe lângă poarta lui Bornescu. Borbely a fost următorul care l-a testat pe portarul craiovean cu un șut de la mare distanță din lovitură liberă, mingea fiind însă parată în corner, iar la doar un minut Magera a pătruns bine în careu și i-a centrat lui Abiodun, dar acesta, nemarcat, a trimis cu capul doar în plasa laterală. Cheia acestei perioade bune de dominare a poliștilor a stat în recuperările lui Magera, Borbely și Cisovsky, precum și în jocul bun ce a constat din pase scurte și faze gândite. Pe finalul reprizei craiovenii au avut și ei două ocazii, mai întâi Baird trimițând cu capul în Pantilimon din doar trei metri, ca apoi Pantilimon să se ciocnească cu Costea, faza să continue, doar ca Gângioveanu să finalizeze în plasa laterală. Tocmai înainte de pauză Rusici s-a mai trezit cu o minge în careul advers, dar nu a știut ce să facă cu ea, astfel că o bună ocazie a fost irosită.
În urma ciocnirii cu Costea, Panti a trebuit înlocuit de Taborda, aflat într-o formă...îngrijorătoare. Alb-violeții au început mai moale repriza, ceea ce s-a manifestat printr-o acută lipsă a ocaziilor de poartă - doar Taborda ce mai dădea emoții trecând pe sub mingi și scăpând mingea în față de câteva ori. O harababură de fază a avut loc în minutul 65, când Taborda a respins greșit, a trecut pe lângă minge, dar craiovenii tot nu au reușit să marcheze. Până la urmă a fost însă o greșeală a lui Bădoi care a facilitat primul gol, acesta faultându-l clar în careu pe Dina, scăpat - e drept - printr-o zonă unde trebuia să se afle Luchin (care altfel a evoluat bine). Căpitanul Stoica a executat penalty-ul și a înscris fără probleme, în ceea ce avea să fie (cine își imagina?) primul din cele patru goluri marcat în minutele rămase. Inspirația lui Uhrin, sus menționată, și-a făcut apariția în mod concret când l-a introdus pe Bucur la un corner. Atacantul alb-violet numai ce a ajuns în careu că a și pus capul la mingea trimisă de Bădoi pentru a restabili o egalitate imediată! Și pentru că inspirația are resurse multe, a urmat la doar un minut un contraatac al lui Parks pornit din pasa lui Bucur, și cel dintâi introdus în repriza secunda, iar costaricanul a ajuns în careu, a driblat un fundaș și a înscris la colțul scurt! Craiovenii erau la pământ, dar Bucur nu era sătul încă, astfel că în minutul 85 l-a lansat pe Karamyan pe partea stângă cu o pasă lungă, armeanul a intrat în careu și a tras din unghi, mingea depășindu-l pe Bornescu pentru a treia oara în doar cinci minute! Până la final nu s-a mai consemnat decât o mare ratare a lui Costea, astfel că Poli a obținut o victorie frumoasă și muncită, o victorie cât o mică palmă pentru cei care ne-au răpit de alte șase puncte câștigate prin efort și dăruire.

Poli: Pantilimon (6) - Bădoi (5,5), Luchin (5,5), Cisovsky (6,5), Milhazes (6) - Abiodun (5,5), Magera (6,5), Borbely (6,5), Art. Karamyan (6,5) - Rusici (5), Goga (5,5)

Au mai intrat Taborda (5,5), Parks (6,5) și Bucur (7).

Precum reiese din notele pe care le-am considerat de cuviință, Rusici a fost într-o totală lipsă de formă, iar astăzi nu a reușit golul izbăvitor. De apreciat însă efortul excelent la mijloc al lui Borbely și Magera, cehul în special confirmând din nou și din nou că este un jucător de mare valoare. Oricum, astăzi alb-violeții au dat dovadă și de un joc mai calitativ, ceea ce nu poate decât se ne bucure în perspectiva meciurilor cu Partizan. Bravo Poli, bravo Uhrin!

P.S. Mă întreb dacă se pot implanta niște chipuri care să fie legate la un radar, ca jucătorii să reușească să evite pozițiile de ofsaid.


Penalty Stoica:



Gol Bucur:



Gol Parks:



Gol Karamyan:

Niciun comentariu :

Google+