12 septembrie 2008

Poli II - Viitorul Sânandrei 1:0 (0:0)

Echipa secundă a Politehnicii se ține tare și a ajuns, în acest moment, la patru victorii consecutive, după înfrângerea din prima etapă, acasă, cu Building Vânju Mare. Victimele de astăzi au fost cei de la Sânandrei, care deși s-au ridicat (uneori coborât) la nivelul gazdelor, nu au reușit să concretizeze niciuna din ocaziile avute, în timp ce alb-violeții au dat dovadă de pragmatism și au obținut astfel cele trei puncte.

Prima repriză a fost una absolut lamentabilă de ambele părți, cele două formații alternând posesia mingii la mijlocul terenului, iar până în minutul 38 nu am notat nicio fază periculoasă de poartă. E drept că cea din minutul 38 a făcut cât două, căci după ce oaspeții au pătruns pe dreapta, unul din jucătorii adverși a primit o pasă perfectă, dar singur din centrul careului a șutat astfel încât Baba a reușit, cu un reflex foarte bun, să se evidențieze.
Partea a doua a partidei a debutat în același ritm lent, dar lucrurile au început să se schimbe odată cu intrarea lui A. Popa în minutul 55. Tânărul atacant alb-violet, lăsat în mod inexplicabil pe banca de rezerve de către Rotariu, în ciuda celor trei goluri marcate în ultimele partide, a creat imediat pericol, dar șutul să din marginea careului a fost unul slab. Totuși, această șansă a anunțat ce avea să fie singura reușită a partidei: în minutul 60 Garcia ("înlocuitorul" lui Sanchez) a pasat bine cu Leagu, acesta i-a retrimis și argentinianul l-a deschis perfect, iar finalizarea atacantului moldovean a fost perfectă, acesta reușind și primul gol în campionat pentru Poli II. A durat însă doar câteva zeci de secunde înainte ca oaspeții să aibă o mare ocazie de a egala, dar șutul trimis de pe stângă, din interiorul careului, de către mijlocașul de bandă a celor de la Sânandrei a trecut pe lângă. Cinci minute mai târziu Baba a respins slab o centrare, dar reluarea unui jucător advers a trecut peste, ca după alte trei minute portarul violeților să reușească o intervenție bună, singur cu deja numitul (fără nume, e drept) mijlocaș de bandă stângă. În minutul 75 era - era să avem parte de-un autogol lamentabil, când Zaluschi a pasat înapoi cu capul din marginea careului, fără să observe că Baba era ieșit, dar mingea a trecut pe lângă poartă; iar cum ocaziile au avut tendința să alterneze, a fost rândul lui Popa să pătrundă periculos în careu, însă șutul său n-a prins cadrul porții. Ultima mare șansă de gol a meciului le-a aprținut tot violeților, Cuciorvă recepționând o pasă a lui Glodeanu, șutul său fiind blocat bine de către portarul advers.

Poli II: Baba (6,5) - Petruș (6), Gavriluță (5,5), Zaluschi (5,5), Latovlevici (5,5) - Buda (5,5), Sicoe (5,5), Garcia (6), Ganea (6) - Leagu (6), Riviș (5).

Au mai intrat Popa (6), Cuciorvă (6), Glodeanu (6) și Boștină pentru Riviș, Ganea, Sicoe și Leagu.

Astfel s-a consemnat încă o victorie pentru Poli II, care deși nu arată un joc foarte convingător, reușește să adune destule puncte.
Îngrijorător pentru mine este că frații Rotariu continuă să ia decizii ciudate în ceea ce privește titularizarea jucătorilor, și aici mă refer în special la prezența constantă în teren a lui Leagu sau Sicoe, ambii fiind rămași datori de etape bune. E drept că vârful moldovean a reușit să înscrie, dar prestația sa a fost, per ansamblu, mult mai neconvingătoare decât cea a lui Popa. De cealaltă parte, Sicoe are un joc rudimentar și nu reușește să se impună la mijloc, în ciuda fizicului său impozant în comparație cu "opțiunea doi", care este Glodeanu. Nici titularizarea în apărarea a lui Gavriluță nu am privit-o cu ochi prea buni, judecând că Oberșterescu, așa cum e, a fost bun la meciurile juniorilor A și are mai multă experiență decât înlocuitorul său. Este evident că fizicul îl ajută pe fundașul central al violeților (la Gavriluță mă refer acuma), dar este un jucător destul de lent și plasamentul său lasă de dorit. Oricum, până la această dată a evoluat fără a comite erori costisitoare, ceea ce nu se poate spune despre Sicoe.
Iar dacău tot am început să enumăr micile dezamăgiri să îl adaug și pe Riviș la această listă. Atacanto-mijlocașul celor de la Poli II este într-o eclipsă totală de formă și, ca să fiu sincer de această dată, nu cred că va mai reuși să confirme speranțele cărora le-a dat naștere.

Cam atât momentan, mâine băieții mari și duminică băieții mijlocii.

P.S. Nici de Garcia sau Latovlevici nu mi-a prea plăcut.

Niciun comentariu :

Google+