12 mai 2008

În căutarea unui zvon demn

A fost linişte pe frontul alb-violet în aceste ultime zile, deşi s-au anunţat nişte veniri săptămâna viitoare. Dincolo de chestiunea Karamyan, a cărei soluţionare nu o pot întrevedea, gsp a scris astăzi despre venirea ratata a lui Claudiu Ionescu şi posibila venire a lui Ovidiu Herea.

Despre Ionescu, care a refuzat o ofertă mai bună din punct de vedere financiar în favoarea Stelei, "căci Steaua e Steaua", nu pot decât să mă întreb ce căutăm noi să transferăm astfel de jucători? Înţeleg că se încadra în categoria chilipirurilor pe care o preferă conducerea noastră, dar a lua un jucător de la Buzău ar fi cel puţin riscant. În plus, ce mare jucător e şi Ionescu?

Poate că îmi pun eu această întrebare retorică, dar de fapt Ionescu a arătat de două ori mai mult fotbal decât celălalt zvon, Ovidiu Herea. Mare talent al fotbalului autohton, Herea nu s-a remarcat prin mai nimic la Rapid şi pare a fi sortit să devină încă unul dintre jucătorii "ce-au promis" ai României.

Speram că vom schimba placa în acest an, dar se pare că insistăm să nu o facem. În loc să aducem jucători care au confirmat, căutăm semi-promisiuni care poate-poate. Bădoi nu a fost dat de bun de Steaua, nici Stancu, şi s-a dovedit că este riscant să sperăm că odată ajunşi la Poli, aceşti jucători vor realiza deodată că pot să joace mai bine decât au făcut-o până acuma.

Eu nu cred în afaceri grandioase în fotbal, nu cred că poţi să ajungi în grupele UEFA şi să te lupţi pentru campionat cu speculaţii pe piaţa transferurilor - mai ales considerând abilităţile noastre în materie de "scouting". Nici pe bani mulţi n-am prea reuşit să aducem jucători buni, darămite pe bani puţini.
Totuşi, trebuie căutaţi jucători care au calităţi pe care le arată frecvent şi problema e că aceşti jucători costă, deobicei chiar multişor. Goga, care aparent este şi el pe lista noastra, cred că s-ar putea încadra în acest tipar. Cam.

Să vedem unde ne mai duce acest excurs fantasmagoric al mercato-ului de vară.

Niciun comentariu :

Google+