13 mai 2008

Nume noi

Fără aşa multe informaţii ca ultima oară, fiindcă se pare că nu are rost să sap mereu adânc în căutarea unor date atâta timp cât jucătorii nu semnează cu Poli, rezum câteva chestiuni despre cei menţionaţi astăzi în gsp.

Chidi (24 de ani, atacant, Rio Ave), a jucat un an cu Rio Ave in prima ligă, când a fost titular, dar a marcat numai 3 goluri. În 89 de meciuri a înscris (doar) 15 goluri.

Boas (24 de ani, fundaş, Rio Ave) a evoluat pentru Rio Ave, in aceeasi perioada de timp ca Chidi, doar 49 de meciuri. A trecut insa (imprumut cred) pe la Porto intr-un an, unde n-a jucat decat un minut.

Aparent aceştia doi au fost achiziţionaţi deja de club.

Matheus (25 de ani, atacant, Sporting Braga) a dat 6 goluri în 22 de meciuri în campionat şi 5 în 6 în cupă. Are experienta de prima liga, dar majoritatea acumulată doar anul acesta, când a înscris şi primele sale goluri. Pare a fi în creştere în aceste ultime sezoane.

Jose Pedro (29 de ani, mijlocaş, Belenenses) e cel mai experimentat jucător dintre cei menţionaţi. Evolueaza în liga întâi din 2003/2004 (deşi s-ar putea să fie evoluat şi cu Barreirense în prima ligă), şi a adunat 110 meciuri şi 24 de goluri pentru Belenenses. Pare a fi un jucător de calitate.

Alcantra (28 de ani, fundaş, Belenenses) are şi el experienta de prima liga, 84 de meciuri şi 3 goluri în ultimii patru ani (a fost plecat un sezon în Polonia).

Rolando (22 de ani, fundaş, Belenenses) este menţionat de Fotbal Vest, pare foarte interesant, dar din câte am citit, a fost deja achiziţionat de FC Porto. International U21, 96 de meciuri 7 goluri in prima liga.



Dacă ar fi să judec după aceste cifre, şi luând în considerare faptul că Milhazes a avut destulă experienţă de liga întâi înainte să vină la noi (înscriind mai multe goluri la Rio Ave în mai puţine meciuri decât atacantul Chidi), atunci ar trebui să spun că sunt sceptic în ceea ce priveşte cei doi "transferaţi", în timp ce ceilalţi par toţi jucători buni sau chiar foarte buni pentru campionatul României.

Niciun comentariu :

Google+