18 aprilie 2008

Poli - Universitatea Craiova 1:3 (1:2)

Jalea la jale trage şi proasta dispoziţie la proasta dispoziţie. Absenţele din centrul apărării s-au dovedit fatale pentru Poli în această seară, mai ales datorită prestaţie neaştepta de slabă a lui Scutaru. Dar să le luăm pe rând, căci sunt multe de discutat.

Despre meci, o nouă cronică fulger:
{repriza întâi} Meci lent până în minutul 15, când la un corner executat de Arman Karamyan, Srhoj trimite spre poartă şi Dina trimite în poartă; lovitură de cap Bucur, prinsă acrobatic de Bornescu; greşeală Aliuţă la mijloc, pasă pentru Costea care scapă de marcajul lui Scutaru, gol în dreapta lui Popa, minutul 22; şut de la distanţă Aliuţă, Ganea pe nicăieri după respingerea în faţă a lui Bornescu; gol Costea, scăpat iar din marcaj de Scutaru, după o minge pierdută la mijloc; din nou mare ocazie Craiova pe finalul reprizei, pe lângă.
{repriza a doua} Liberă Poli de la 20 de metri, şut de toată jena a lui Bădoi, finalizare peste Srhoj; Milhazes, supărat pe viaţă, încearcă o serie de şuturi de la distanţă; şut al lui Bucur, după o pasă a lui Aliuţă, puţin pe lângă; şut Shroj direct pentru centru, din poziţie bună; cap Srhoj, respinge excelent Bornescu; liberă Wobay, paradă Popa; eroare Raţiu, Popa iese şi respinge excelent; Srhoj, obosit, se plimbă în urma lui Costea, scăpat pe flanc, centrare, Raţiu îl pierduse pe Dina, 1-3; o nouă indecizie a lui Raţiu, Dilveski singur cu Popa, lob nereuşit; fluier final, feţe triste, multă mizerie.

Aşadar, să medităm puţin la problemele centrale ale acestei partide. Întâi, titularizarea lui Scutaru, care a oferit două goluri oaspeţilor şi a mai gafat fantastic de cel puţin alte două ori. E drept că nimeni nu putea să-şi imagineze că internaţionalul de tineret va evolua aşa de prost, iar pe parcursul pauzei am bolborosit mult despre eroare de a-l prefera pe el lui Raţiu. Odată ce l-am văzut însă pe Raţiu în repriza secundă, mi-am dat seama de tristul adevăr al situaţiei, anume că nici el nu este cu nimic mai bun. Atât cât a fost pe teren, a făcut cel puţin două mari greşeli şi l-a pierdut pe Dina din marcaj la gol. Întâmplător, titularizarea lui Borbely ca fundaş central a fost o decizie excelentă, acesta având o evoluţie fără cusur, până când a fost contrat la o minge şi s-a accidentat. La cum şchiopăta după meci, îmi inchipui că este destul de nasol.

Apoi, titularizarea lui Ganea. Mie mi s-a părut că în ultimele două meciuri, Ganea şi-a mai revenit puţin. Astfel, decizia de a-l introduce pe teren din primul minut mi s-a părut normală, mai ales că Rusici nu este nici el recuperat 100%. Aceeaşi situaţie a fost cu Arman şi Vrsic - şi ca un apropo, din câte ştiu, selecţionerul Sloveniei a fost la partidă pentru a-i urmări pe cei doi. De ce nu a fost schimbat Ganea este altă întrebare, iar răspunsul este unul cât se poate de simplu: Uhrin nu a putut face mai mult de trei înlocuiri.

Dintre ceilalţi jucători, toţi s-au remarcat în primul rând negativ. Titularii au fost dezastruoşi, exceptându-i pe Borbely şi Popa, iar cei introduşi pe parcurs nu au creat impactul dorit. Despre Aliuţă aş spune că este singurul jucător din lotul alb-violeţilor (poate cu excepţia lui Martinez) care poate da o pasă şi eu nu îi imput în mod deosebit golurile care au plecat de la erorile sale. Totuşi, până la poartă mai erau câţiva jucători care trebuiau să greşească. Este drept că nivelul lui de implicare în joc este destul de scăzut, dar ştie să deschidă jocul, ştie să paseze şi ştie să elimine adversari prin dribbling. E normal să existe riscuri, dar pentru asta ai nevoie de apărare.

Aş mai menţionat "problema Cânu", care - îmi închipui - trebuie să fi făcut ceva foarte, foarte nasol, pentru a nu fi reprimit în lot. Luchin şi Brezinsky revin pentru partida cu Steaua, iar în acest sens, dacă Uhrin va decide în continuare să nu-l includă pe Cânu în lot, treburile sunt clare.

În rest, se confirmă doar mediocritatea lotului - şi, totodată, faptul că sunt lucruri neînordine în vestiarul echipei. Rezultatele obţinute în pregătirea de iarnă au arătat clar că echipa are carenţe, dar am fost induşi în eroare de partidele bune făcute în acest redebut de retur. Să sperăm că Uhrin va ştii ce decizii să ia şi pe cine să elimine din lot. Că are de unde alege.

Poli: Popa (5,5) - Milhazes (5), Borbely (6), Scutaru (3,5), Bădoi (4,5) - Arman Karamyan (4,5), Aliuţă (5), Srhoj (5), Abiodun (4,5) - Ganea (4), Bucur (4,5). Au mai intrat Rusici (4,5), Raţiu (4) şi Vrsici.

Fazele importante aici.

Niciun comentariu :

Google+