19 aprilie 2008

Poli II - Gaz Metan Mediaş 1:0 (1:0)

Ce meci, ce ocazii, ce victorie importantă! Echipa secundă, întărită prin prezenţa pe teren a trei jucători care, în principiu, sunt la prima echipă (Bălan, Zimmermann, Axente) a obţinut o victorie clară, o victorie care trebuia să fie la mult mai multe goluri diferenţă, tocmai în compania unei formaţii Gaz Metan Mediaş care se afla înaintea disputării etapei la egalitate de puncte cu FC Argeş, pe prima poziţie.

Meciul a debutat cu o uşoară dominare teritorială a oaspeţilor, dar câtuşi de curând ocaziile au început să apară de cealaltă parte. Întâi Popovici a fost lansat spre poartă, dar până să tragă a fost ajuns din urmă de fundaşii adverşi. Axente a trimis apoi un şut slăbuţ din careu, prins de cel mai bun om al oaspeţilor, portarul Stetca. Acelaşi Axente a scăpat la câteva minute singur spre poarta adversă, dar a finalizat cu stângul pe lângă, din poziţie centrală. Buda a ţintit bara la un moment dat, în timp ce şuturile în forţă şi de la distanţă ale lui Străuţ şi Popovici au fost parate fantastic de goalkeeperul medieşenilor. Golul a venit, în mod paradoxal, la un corner, mingea trimisă de Buda intrând direct în poartă, şi graţie vântului nebun care a bătut foarte puternic, mai ales pe parcursul primei reprize!
Repriza a doua a fost una ceva mai echilibrată, dar oaspeţii tot nu au reuşit să-şi creeze ocazii reale de gol. În schimb, alb-violeţii s-au întrecut, din nou, în ratări. Axente a fost deschis perfect de Tibi Bălan, a intrat în careu şi a tras la colţul lung, dar Stetca a fost din nou la post. Gaz Metan Mediaş a avut la rându-i câteva şanse de a marca, în mare parte la faze în care careul era aglomerat de jucători, dar jucătorii alb-negri nu au reuşit să trimită mingea pe poartă. A fost din nou rândul lui Axente să-şi treacă în cont o nouă ratare pe la mijlocul reprizei secunde, acesta fiind bine servit de Dochiţa, dar deşi aflat central, finalizarea sa i-a permis iarăşi lui Stetca să respingă. De cealaltă parte, Zimmermann a respins un şut de la distanţă peste poartă, la probabil cea mai periculoasă fază a medieşenilor. Pe final Poli a mai avut doua ocazii fantastice, ambele conduse de Buda: prima oara a fost servit perfect pe dreapta şi deşi a ajuns în poziţie de şut, a încercat să intre în centru şi să mai elimine un adversar, mingea trimisă spre poartă sfârşind în cele din urmă în coapsa unui jucător al oaspeţilor. A doua ratare a lui Buda a fost cu siguranţă ratarea zilei: mijlocaşul alb-violet a pornit pe contra-atac, împreuna cu doi coechipieri, toţi trei scăpaţi singuri spre poartă, doar cu Stetca în faţă. După ce a condus balonul vreo şaizeci de metri, Buda nu a putut să decidă ce era de făcut când a ajuns faţă în faţă cu portarul, şi în locul unei finalizări sau a unei pase eficiente, a omorât faza trimiţind balonul către Pătraş. Până la urmă aceste ratări incredibile nu i-au costat pe tinerii alb-violeţi, dar în ciuda victoriei, ele au lăsat un uşor gust amar: nu ai mereu atâtea şanse încât să-ţi permiţi să ratezi cu seninătate.

Dintre jucători îmi vine greu să evidenţiez pe cineva în mod deosebit. Axente s-a demarcat mereu foarte bine, dar ratările sale au fost de neiertat! Totodata, aidoma lui Popovici şi uneori Bălan, a ţinut de multe ori de minge în loc să dea drumul jocului, când avea coechipieri în poziţii bune. Bălan a fost destul de neimpresionant, fazele create de el fiind sub ceea ce ne dormi să vedem de la un jucător de calitatea lui - să sperăm că mai poate să-şi revină. Popovici a ieşit la rampa în repriza a doua, când jocul alb-violeţilor a devenit unul pur de contra-atac, dar nici el nu a arătat destul cât să fie considerat o opţiune reală pentru prima echipă. În apărare, Mera a jucat bine mingile înalte, dar piesa centrală s-a dovedit a fi Teuşan, care a evoluat sigur şi precis de-a lungul partidei. Fundaşii de bandă, Străuţ şi Pătraş, nu au strălucit, dar asta şi fiindcă ambii sunt mai degrabă jucători de mijlocul terenului. Pătraş a executat o lovitură liberă care i-a dat lui Stetca probleme, el fiind mai mult ca sigur capabil să dea lecţii multor jucători din prima echipa în ceea ce priveşte acest "procedeu". Poparadu şi Sicoe, utimul un închizător masiv, şi-au îndeplinit bine îndatoririle, aşa cum a făcut şi Danci, care l-a înlocuit pe parcursul reprizei secunde pe jucătorul venit de la Jimbolia. Au mai intrat Dochiţa, în locul lui Bălan - care a fost harnic, a recuperat bine şi a dat cel puţin o pasă care trebuia să fie de gol - şi Petruş în locul lui Popovici.

Poli II: Zimmermann (6,5) - Pătraş (6), Teuşan (6,5), Mera (6), Străuţ (6) - Buda (6,5), Poparadu (6), Sicoe (6), Popovici (6) - Axente (6), Bălan (6). Au mai intrat Dochiţa (6), Danci şi Petruş.

Bravo Poli şi tot aşa mai departe! Evitarea retrogradării nu mai este doar un vis vag.

Niciun comentariu :

Google+