17 aprilie 2008

Poli, ca şi în UEFA!

După victoria Urziceniului de astăzi, se ştie cu siguranţă că locul şase va merge în Cupa UEFA. Astfel, Poli are practic asigurată mult râvnita prezenţă într-o competiţie europeană, deoarece ocupanta locului şapte, FC Vaslui, se află la nouă puncte de alb-violeţi, cu cinci meciuri rămase. Practic, o victorie mâine ar face ca doar într-un scenariu extrem Poli să nu termine de la locul şase în sus.

De dragul statisticii, acestea sunt meciurile rămase de jucat:

Poli - Universitatea Craiova (A), Steaua (D), Gloria Buzău (A), Ceahlăul Piatra-Neamţ (D), Farul (A)

FC Vaslui - Poli Iasi (A), CFR Cluj (D), Pandurii Târgu-Jiu (A), Unirea Urziceni (D), Rapid (A)

Aşadar, alb-violeţii au şi un program mult mai uşor decât adversara directă.

Până să sărbătorim însă aceasta calificare, este totuşi important ca echipa să îşi vadă de treabă. Cu siguranţă vor plana câtuşi de curând zvonuri de non-combat dacă rezultatele vor lăsa loc de interpretări, însă este datoria jucătorilor să facă apariţia acestor zvonuri cât mai improbabilă. Ar fi important ca Poli să nu se califice doar datorită rezultatelor din Cupă, ci prin propriile forţe - ceea ce înseamnă o clasare de la locul cinci în sus.

Nu mai este mare presiune pe echipă şi asta înseamnă că alb-violeţii pot juca fotbal de dragul fotbalului. Poate că tocmai lipsa de presiune se va dovedi dăunătoare, dar dacă cineva căuta şansa să-şi dovedească profesionalismul, aceasta este ea.

Totodată, Uhrin va putea să trimite pe teren şi jucătorii asupra cărora nu s-a decis dacă vor fi menţinuţi în lot anul viitor (Martinez, Bălan) sau jucătorii tineri care au dat dovadă de reale calităţi (Popovici, Scutaru, Pătraş, Axente). Cumva nu sunt convins că alegerea lui Uhrin va fi să o lase moale, dar ar fi păcat să nu profităm în acest sens de situaţia favorabilă în care ne aflăm. Oricum, esenţial este ca oricine va intra pe teren, va da ce are mai bun pentru echipă.

Hai Poli, că mai avem ceva de arătat!

Niciun comentariu :

Google+