1 septembrie 2007

Nebunie de meci: UTA - Poli 2:3 (1:2)

Daca dupa 12 minute eram gata sa incep a topai prin camera fara pic de haine pe mine si in minutul 47 imi venea sa iau televizorul si sa-l arunc de la balcon, bucuria la ultima reusita a lui Bucur a incorporat ambele trairi anterioare, culminand intr-o isterie vesela, cum doar sportul rege iti poate oferi!

Nici nu incepuse bine partida, ca Bucur a finalizat excelent o minge prelungita de Mansi si fanii devotati deplasati la Arad jubilau! UTA mima prezenta pe teren, astfel ca Bucur a ajuns la o noua minge in fata a doi fundasi aradeni, i-a fentat de doua ori si a inscris in dreapta lui Hutan! Precum mentionam mai sus, in acest moment eram prea coplesit pentru a realiza extazul in care ma aflam. Au inceput insa sa forteze gazdele, dar Popa s-a opus excelent la un sut spre vinclul portii sale. Din pacate, a urmat o faza pe partea dreapta si o pasa in careu, la care Ratiu nu a intervenit si Popa nu a ajuns ca lumea - impiedicandu-se de fundas - si mingea ajunsa la Todea a fost trimisa in plasa de acesta. Poli nu mai arata prea mult fotbal, iar UTA putea sa egaleze chiar inainte de pauza, dar Popa a parat excelent cu piciorul in pozitie de unu la unu. Ca deobicei insa, pauza n-a fost sfetnic bun, iar UTA a egalat imediat dupa reluare, cand o minge venita de pe stanga a fost trimisa in poarta de Baltoi, din fata lui Luchin. Aradaenii au continuat cu atacurile, fiind deosebit de periculosi prin mingile aruncate peste aparatori, astfel ca doar interventiile sigure ale lui Popa sau neinspiratia lui Baltoi salvand rezultatul pentru alb-violeti. Poli nu reusise decat o bara prin Karamyan in repriza secunda, iar chiar atunci cand totul parea degeaba, Uhrin a decis sa-l introduca pe slovenul Rusici. Nici bine intrat, atacantul a lucrat o faza frumoasa in care i-a pasat cu calcaiul lui Bucur, acesta aflandu-se insa in ofsaid. Doar cateva minute mai tarziu, acelasi Rusici a deviat splendid spre Bucur, plecat din pozitie regulamentara, iar micul vitezist alb-violet a intrat in careu, a driblat pe langa Hutan si a trimis mingea in plasa pentru ceea ce la inceput ar fi paru un neverosimil 3-2!!

Incercand sa las deoparte extazul de moment, e clar ca apararea lui Poli scartaie rau. Chiar daca Lato nu s-a miscat jalnic, a facut o serie de greseli scumpe, iar doar prostia lui Serea a facut ca la un fault al fundasului stanga sa nu acorde penalty pentru gazde. Luchin a inceput bine meciul, insa nu a fost fara de greseala, si trebuie sa isi asume prostul plasament la golul secund al aradenilor. Ratiu a fost poate cel mai nesigur fundas, cei trei mentionati nereusind sa se acomodeze destul de repede unul cu celalalt. La mijloc, Karamyan, Vrsic si chiar Torje n-au aratat prea mult (ce-i drept, Torje trebuie sa fi fost faultat de vreo 20 de ori), in timp ce Mansour a fost eterna mana moarte din atac. Spre fericirea tuturor, a fost anuntat transferul lui Juraj Halenar de la Artmedia Bratislava, un atacant de 24 de ani, care a inscris 52 de goluri in 162 de meciuri pentru formatia slovaca.

In rest, multa bucurie! O zi perfecta, cu ambele echipe alb-violete invingand (un scurt raport despre meciul lui Poli II ar putea sa urmeze maine). Acuma se cere multa bautura. De preferinta, Pepsi. FORZA VIOLA!

P.S. Halenar e departe de a fi rezolvat. Din pacate.

Niciun comentariu :

Google+